Remedii naturale pentru o digestie usoara

Remedii naturale pentru o digestie usoara
Mai ales la Sarbatori, romanului ii place sa manance mult si de la lacomie si exces se ajunge la tulburari digestive si uneori chiar si prin cabinetele spitalului de urgenta.

Mananca ponderat, nu fi lacom, nu te grabi sa consumi tot ce ai pregatit intr-o singura zi. Daca ai respectat perioada postului, ajuta organismul sa se readapteze incet la produsele de origine animala. Pentru orice eventualitate e bine sa ai in casa cateva plante de-ale noastre, romanesti, care-ti pot fi de un real folos.

Coaja de stejar te poate ajuta in caz de diaree, care poate fi provocata de bacteriile prezente intr-un aliment, intoleranta la un anumit aliment, dar si de o raceala la burta.

Din doua lingurite de coaja de stejar se prepara un decoct care reduce din crampele intestinale si simptomele specifice cauzate de amestecul alimentelor. Se beau doua cani de ceai nendulcit, intre mese.

Volbura sau rochita randunicii, o planta cu efect laxativ, se recomanda in caz de constipatie care se poate intampla, mai ales, din cauza alimentelor grase. Peste doua lingurite de planta uscata si maruntita se toarna o cana de apa fierbinte, se lasa cateva minute la infuzat si se bea dimineata, pe stomacul gol, indulcit cu miere de albine.

La fel de recomandat, in costipatie, este si ceaiul verde, cu recomandarea de a nu-l bea mai tarziu de ora 4 dupa amiaza deoarece produce insomnie.

Papadia, aceasta planta plina de tupeu care apare pe unde nici nu te astepti, de cum se topeste zapada pana toamna tarziu, are o multime de calitati, pacat ca nu are gura sa si le prezinte singura, pentru ca specialistii si comerciantii au interes sa vanda plantele straine.

Papadia contine taraxacina, care nu este nimic altceva decat un ingredient extrem de valoros in tratarea bolilor digestive. In plus, planta mai contine proteine, glucide, vitaminele A, B, C si D.

Ceaiul din papadie, frunze, flori si radacina, creste secretia digestiva si activeaza procesul de extragere a principiilor active din alimente. De asemenea, scade colesterolul "rau" din sange.

Ca sa prepari ceai de papadie, toarna o cana de apa fierbinte peste o lingurita de planta uscata si maruntita, lasa amestecul la infuzat zece minute, apoi strecoara sib ea ceaiul dupa mesele principale ale zilei.

Dincolo de plante si medicamente, cel mai indicat e sa fii ponderat, sa nu faci excese, daunatoare in orice situatie, nu numai la masa. Tine cont ca, de la Craciun si pana la Sfantul Ion avem Sarbatori de care sa te bucuri fiind sanatos.
Read More

Clonarea oamenilor, posibilă în 50 de ani

Clonarea oamenilor, posibilă în 50 de ani
Clonarea oamenilor ar putea fi posibilă în următorii 50 de ani, susţine câştigătorul premiului Nobel pentru medicină, Sir John Gurdon, citat de cotidianul britanic The Telegraph. Astfel, părinţii care îşi pierd copii la vârste fragede vor putea să-şi cloneze micuţii pentru a-i ”înlocui”. În ciuda criticilor legate de etica acestei practici, specialistul, care a lucrat la clonarea broaştelor în anii `50 şi `60 şi a contribuit şi la apariţia primului mamifer clonat - oaia Dolly, în 1996, consideră că acest procedeu va deveni absolut necesar şi util. În aceeaşi situaţie a fost şi fertilizarea in vitro, care nu a fost privită cu ochi buni la început, dar care acum este des folosită, afirmă câştigătorul premiului Nobel. Cu toate acestea, sunt necesare o serie de îmbunătăţiri în domeniul medical pentru a se ajunge la clonarea oamenilor, mai ales din cauza faptului că majoritatea embrionilor folosiţi sunt deformaţi. ”Când am clonat prima broască, un reporter m-a întrebat când va putea fi aplicat această operaţie şi mamiferelor şi oamenilor. I-am spus că undeva între 10 şi 100 de ani, deci cam 50. Şi iată că după atâţia ani a fost clonată oaia Dolly. Aşa că şi clonarea oamenilor ar deveni realitate tot cam în 50 de ani”, a declarat Sir John Gurdon, la radio BBC.
Read More

Sony Xperia go impotriva apei si prafului

Sony Xperia go impotriva apei si prafului
Un preţ de 1000 de lei, la liber, pentru Sony Xperia go stârneşte curiozitate chiar înainte de a scoate smartphone-ul din cutie. Unii pot deveni sceptici, alţii prind curaj bazându-se pe brand. În primul rând, terminalul iese în evidenţă prin construcţie şi design. Alături de Acro S, modelul de faţă este unul construit din materiale rezistente la contactul cu apa si la praf. De ce? Pentru simplu motiv că rezistenţa la apă este în top 3 al celor mai importante caracteristici apreciate de utilizatorii de smartphone, conform unui studiu de piaţă. Nu exageraţi! Producătorul recomandă un maximum de 30 minute în apă, la o adâncime de până la 1 metru. Conectorii externi (cască şI USB) sunt protejaţi de carcasa posterioară, dintr-un plastic dur, cu o anumită rugozitate. De asemenea, fantele interioare, de sub carcasă, sunt şI ele protejate de un plastic: microSD şI SIM (Mini). Odată lămurite aceste aspecte, să vedem cum stă pe partea de hard şI soft. Producătorul a optat pentru chipset NovaThor U8500, procesor Dual-core 1 GHz Cortex-A9 şI GPU Mali-400. A fost instalată versiunea de Android 2.3, cu opţiune (teoretică) de up-grade la 4.0, memoria RAM fiind fixată la 512 MB. Pe lângă stocarea pe card, terminalul oferă şI memorie internă de 8GB, din care doar 4GB sunt disponibili. Ecranul tactil, capacitiv are diagonală de 3.5 inci, cu o rezoluţie de 320 x 480 (densitate 165 ppi). Raportându-ne la rezoluţia impresionantă atinsă de anumite modele de top, am putea strâmba din nas cu Xperia go. Să nu uităm însă preţul cerut. Un alt minus ar fi puterea acumulatorilor, 1305 mAh, energie care se scurge cu viteză maximă la solicitările de navigare online. Pe partea foto-video, Xperia go furnizează un senzor de 5 MP (2592 x 1944), cu filmare la 720p/30 cadre pe secundă. Construcţia a exclus a doua cameră (cea frontală). Din nou, un detaliu care îndreptăţeşte preţul afişat. Terminalul funcţionează în reţea GSM/HSDPA, cu un prag 14.4Mbps la download şI 5.5Mbps la upload. Pe lângă aplicaţiile specifice ecosistemului Google, sunt preinstalate o serie de progrămele numai bune la fitness, la care şI “incită” acest Xperia go de 110 grame.
Read More

Alimente care ard grasimile din corp

Alimente care ard grasimile din corp
O dieta sanatoasa ar trebui sa includa o cantitate mare de calciu. Potrivit cercetatorilor, oamenii care nu consuma suficient calciu au un procentaj de grasime mai ridicat comparativ cu ceilalti, care se hranesc corect din acest punct de vedere. In plus, oamenii care nu au parte de suficient calciu sunt mai putin capabili sa isi controleze pofta de mancare, potrivit Reader's Digest. O dieta bogata in calciu poate determina scaderea tensiunii arteriale, a colesterolului si niveluri mici ale zaharului din sange. Exista o serie de alimente cu continut ridicat de calciu: Semintele de susan: 277 de miligrame de seminte de susan reprezinta 28% din totalul de calciu care trebuie consumat zilnic (100 miligrame). O cantitate de 28 de grame de seminte de susan contine circa 160 de calorii. Bok choy (o specie de varza chinezeasca): 158 miligrame de bog choy asigura 16% din necesarul zilnic de calciu.




O ceasca de bog choy are o valoare energetica de 20 de calorii.

Tahini (pasta care contine seminte decorticate de susan, folosita in bucataria din Africa de Nord, Grecia, Turcia si Orientul Mijlociu): 112 miligrame de tahini asigura 12% din totalul zilnic de calciu necesar organismului.



Doua linguri de tahini au aproximativ 160 de calorii.

Crema de branza: 98 miligrame de crema de branza reprezinta 10% din necesarul zilnic de calciu. O cantitate de 28 de grame de crema de branza are 29 de calorii.

Varza Kale: 93 de miligrame de varza Kale reprezinta 9% din necesarul zilnic de calciu.



O ceasca de varza Kale are aproximativ 36 de calorii.

Migdale: consumul a 75 miligrame de migdale va aduce un aport de 8% din necesarul zilnic de calciu.

22 de migdale au 170 de calorii.

Broccoli: consumul unei cantitati de 62 miligrame de broccoli asigura 6% din necesarul zilnic de calciu.

O ceasca de broccoli are in jur de 55 de calorii.

Spanac: consumul a 60 miligrame de spanac asigura 6% din necesarul zilnic de calciu.

Doua cani de spanac au un aport energetic de 14 calorii.

Macris de balta: 40 de miligrame din aceasta planta medicinala asigura 4% din necesarul zilnic de calciu.



O ceasca de macris de balta contine aproximativ patru calorii.

Branza Romano: 298 miligrame din aceasta branza asigura 30% din necesarul zilnic de calciu.

O ceasca de branza Romano are o valoare energetica de 108 calorii.
Read More

Cuptor cu Halogen 3D Power Wave eficient

 Cuptor cu Halogen 3D Power Wave eficient
3D Power Wave este cea mai noua tehnologie in bucatarie. Cu ajutorul lui poti gati la fel ca profesionisti.Este un cuptor cu halogen cu sonsum redus, si cu energie difuzata tridimensional.. Mancarea dumneavoastra este patrunsa datorita caldurii din toate directiile. Acest minunat cuptor cu halogen il puteti comanda pe www.mediashoptv.ro la numai 349,00 lei. 3D Powe Wave este format din: Bol termorezistent de 12 l cu rama antiderapanta si maner ergonomic prevazut cu functie de decuplare automata, sistem automat de auto clatire. Cu ajutorul lui 3D Power Wave puteti face: Pui grill intregi, preparate gustoase si sanatoase pentru intreaga familie.
Read More

Mini Turbo este o centura reincarcabila pentru masaj si slabit

Mini Turbo este o centura reincarcabila pentru masaj si slabit
Mini Turbo este o centura reincarcabila pentru masaj si slabit. Mini Turbo te ajuta sa slabesti si sa-ti modelezi corpul asa cum iti doresti. Iti poti relaxa si tonifia muschi fara mare efort cu ajutorul lui Mini Turbo. Centura Mini Turbo poate fi utilizat oricinde si oricand, La Birou, acasa, in timp ce mergi, ce te relazezi, chiar si cand calatoresti. Apasati doar un buton de control, si reglati una din cele 2 nivele de putere. Primul nivel este pentru stimularea circulatiei sanguine, iar al doilea nivel este pentru relaxare.Comanda pachetul compus din:Centura pentru masaj si slabit Mini Turbo, Cntura scurta cu arici, Centura lunga cu arici, Adaptor si Manual pentru utilizare. Acest produs poate fi comandat pe site-ul www.top-shop.ro la incredibilul pret de 189,00 lei.
Read More

Einstein a fost un mare geniu

Einstein a fost un mare geniu
Celebrul Albert Einstein, considerat unul dintre cei mai inteligenti oameni din lume, a lasat o opinie personala scrisa, despre religie si despre Dumnezeu. Numita „God Letter” (Scrisoare despre Dumnezeu), textul acestei scrisori dezvaluie opinia si gandurile lui Albert Einstein despre acest subiect practic nedemonstrabil.

“Pentru mine, cuvântul ‚Dumnezeu’ nu este nimic mai mult decât expresia şi produsul slăbiciunii omeneşti, Biblia este o colecţie de legende onorabile dar primitive, care sunt însă destul de copilăreşti. Nicio interpretare, oricât ar fi ea de subtilă, nu ar putea să-mi schimbe părerea despre ea“, scria savantul in 3 ianuarie 1954 in scrisoarea adresata filosofului Erik Gutkind, dupa ce citise cartea acestuia, “Choose Life: The Biblical Call to Revolt“.

Oare aceasta opinie a sa despre Dumnezeu sa aiba ca motivatie faptul ca legat de acest subiect el nu a gasit nicio dovada palpabila si in consecinta considera subiectul fiind doar o poveste copilareasca? Ceva de genul, ce nu se poate demonstra nu exista?

Povestea creierului lui Einstein este una foarte lungă, el avea multe teorii si imi aduc aminte de profa de fizica cum tanjea gandinduse la Einstein.
Read More

Google creeaza X Phone smartphone sofisticat

Google creeaza X Phone smartphone sofisticat
Google lucreaza din greu la acest proiect impreuna cu o companie mare de telefonie.

Inginerii de la Motorola lucreaza impreuna cu Google la asa-numitul "X phone", un smartphone sofisticat menit sa rastoarne ierarhia telefoanelor mobile si sa intreaca produsele similare oferite de Samsung si de Apple. X phone este numele intern al acesui telefon, scrie Wall Street Journal.

Aparatul va fi pe piata anul viitor si reuneste eforturile inginerilor de la Google si de la Motorola. In urma cu 7 ani, compania din spatele motorului de cautare a cumparat Motorola in schimbul sumei de 12,5 miliarde de dolari.

Informatiile aparute in presa in legatura cu X phone par a fi promitatoare. Gadgetul este supervizat de Lior Ron, care era la un moment dat Product Manager la Google. Pe partea de feature-uri, aparatul va straluci, daca e sa dam crezare zvonurilor. El va avea softuri care ii vor permite sa realizeze fotografii exceptionale, inclusiv poze panoramice.

Inginerii intampina insa o mare problema: multe dintre aceste feature-uri consuma rapid bateria noului aparat. Dificultati au aparut si in ceea ce priveste materialele utilizate la construirea smartphone-ului. Oamenii de la Google si de la Motorola ar vrea sa foloseasca un ecran care se poate indoi si o carcasa ceramica, ce ar fi capabila sa ofere o rezistenta mai buna, scrie Gizmodo.
Read More