Adevarul despre gazele de sist

Liberalul Sebastian Grapa sustine ca afacerea reprezinta o "mega-escrocherie", companiile straine dorind de fapt sa intre in posesia gazelor naturale si, pe deasupra, sa deverseze in subsolul Dobrogei substante radioactive.

Senatorul PNL a remarcat, intr-o declaratie acordata Ziare.com, ca, de peste o luna, o nava incarcata cu substante radioactive se "plimba" intre Portul Constanta si Portul Sulina. Cum deja avea banuieli asupra adevaratelor intentii ale companiei americane Chevron, care a concesionat exploatarea gazelor de sist in zona Dobrogei, a intrat la idei, dupa care a ajuns la cateva concluzii frapante.

"Tehnologia asta se bazeaza pe forarea unui put cu diametru foarte mare, pana undeva sub sisturile bituminoase, de aceea ii si spune gaz de sist. Cu totul intamplator stiu ca se plimba o nava, Flaminia, prin portul Constanta, prin portul Sulina, care are la bord nu stiu cate mii de tone de deseuri radioactive, care a plecat din Germania cu destinatia Franta, singurii din lume care neutralizeaza substante periculoase. Si aia au refuzat sa o primeasca. De ce nu au primit-o? De ce se plimba nava aia tocmai aproape de zona unde se fac prospectiuni? De ce n-au inceput sa faca prospectiuni aproape de zona Felix sau de zona Oradea? De ce s-au apucat tocmai acolo in Dobrogea, in imensitatea campiei dobrogene? ", a spus Sebastian Grapa.

Author:

Facebook Comment