Borussia Dortmund invinge REAL MADRID cu 4-1

Maşina germană de fotbal şi-a arătat supremaţia şi în cealaltă semifinală a Ligii Campionilor. Borussia Dortmund s-a impus cu 4-1 în faţa Realului, astfel că, în locul unui El Clasico Madrid-Barcelona, sunt şanse mari să avem un meci de Bundesliga în finala Champions League. 

8-1 este scorul după prima manşă a războiului germano-spaniol din semifinalele Ligii Campionilor. După neverosimilul Bayern - Barcelona 4-0, a urmat un nou şoc. Real Madrid a pierdut cu 1-4 partida cu Borussia Dortmund astfel că finala Ligii Campionilor din acest an are mari şanse să fie un duel 100% german. Eroul serii a fost un polonez. Lewandowski a marcat toate cele patru goluri în poarta madrilenilor. A reluat din patru metri în debutul partidei, a mărit avantajul imediat după pauză dintr-o poziţie suspectă de ofsaid, a arătat că poate înscrie şi spectaculos şi nu a avut emoţii nici de la punctul de la 11 metri. Singurul gol al oaspeţilor a fost marcat de Cristiano Ronaldo, dintr-o gafă uriaşă a germanilor. Chiar dacă au forţat măcar limitarea proprţiilor scorului, madrilenii nu au mai reuşit să marcheze niciun gol, astfel că Borussia, echipă care a câştigat patru puncte cu Real Madrid şi în dubla din grupe, devine mare favorită pentru finala Ligii Campionilor din Anglia.
Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek (Grosskreutz '83), Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender, Gundogan (Schieber '90+2) - Götze, Reus, Blaszczykowski (Kehl '82) - Lewandowski. Antrenor: Jurgen Klopp
Real Madrid: Diego López - Sergio Ramos, Pepe, Varane, Coentrao - Xabi Alonso (Kaka '80), Khedira - Özil, C.Ronaldo, Modric (Di Maria '68) - Higuaín (Benzema '68). Antrenor: Jose Mourinho
Cartonaşe galbene: Lewandowski '70 / Khedira '54, Ozil '64, Ramos '90+2
Meciul a fost arbitrat de Björn Kuipers, din Olanda, ajutat la cele două linii de Sander van Roekel şi Erwin Zeinstra, în timp ce rezervă a fost Berry Simons.
Asistenţii suplimentari pentru acest meci au fost Pol van Boekel şi Richard Liesveld. Partida retur va avea loc, marţi, 30 aprilie.

 


Author:

Facebook Comment