Ceaiuri sa respiri mai usor

Nasul înfundat şi stările febrile sunt problemele cel mai frecvente cu care ne confruntăm, mai ales în sezonul rece. Terapia Salin, împreună cu infuziile preparate din mentă, eucalipt, tămâie, cimbru, cătină, scorţişoară sau din salcâm îşi fac cu prisosinţă datoria, elimină efectele neplăcute ale răcelilor sau ale virozelor şi cu siguranță scurtează convalescenţa.
Eucaliptul, un bun antisepticEsenţa de eucalipt este foarte bogată în principii active. Acţiunea sa antivirală se manifestă benefic în infecţii respiratorii: răceală, gripă, sinuzită, pneumonie şi în bronşită. Uleiul de eucalipt, cunoscut sub numele de mentă de Sidney (datorită acţiunii sale calmante asupra căilor digestive, asemănătoare mentei), este eficient şi în stările de oboseală, în scăderea puterii de concentrare sau în dureri de cap, simptome care însoţesc gripa şi virozele respiratorii. La o cană de ceai din fructe de pădure se adaugă 3-4 picături de ulei de eucalipt. Infuzia, preparată dintr-o linguriţă de frunze la o cană cu apă clocotită, descongestionează căile respiratorii şi fluidifică secreţiile. Se consumă două-trei căni de ceai pe zi.
Tămâia, un bun expectorantRăşina de tămâie are un efect benefic asupra mucoaselor şi este un bun expectorant. Fiind antimicrobiană, tămâia este eficientă în tratamentul tusei, astmului, tuberculozei şi insuficienţei respiratorii deoarece favorizează eliminarea mucusului şi eliberează căile respiratorii. Se foloseşte sub formă de ceai şi de inhalaţii. Pentru prepararea infuziei, puneţi două linguriţe de răşină de tămâie într-o cană cu apă fiartă. Se infuzează 15 minute, apoi se bea cu înghiţituri mici, în timpul zilei. Un alt remediu preparat din tămâie este uleiul de tămâie. Acesta se foloseşte doar sub formă de inhalaţii pentru problemele respiratorii. Se aplică opt picături de ulei pe o pânză şi se miroase periodic.
Busuiocul combate tusea
Răceala şi gripa,
însoţite de tuse se tratează cu succes cu ajutorul busuiocului. De asemenea, la trecerea de la un anotimp la altul, când foarte mulţi dintre noi sunt lipsiţi de energie vitală, sufletească şi intelectuală, preparatele din busuioc: infuzia, decoctul, siropul, tinctura sau uleiul volatil sunt foarte eficiente în bolile de sezon de la gripe, bronşite până la crizele de astm. Prin conţinutul bogat în vitamine (A şi C în special), în minerale precum calciul şi fierul, busuiocul are proprietăţi revigorante, antimicrobiene, antispastice şi carminative. Un lucru mai puţin ştiut, terapia cu busuioc combate stresul şi agitaţia, specifice şi bolilor de iarnă.

Author:

Facebook Comment