Conturi secrete si afaceri ale unor firme secrete

O anchetă jurnalistică internațională a dezvăluit numele unor personaje controversate care folosesc în afacerile lor firme secrete. Au mari probleme cu legea, dar pozează în oameni de afaceri onorabili.
Societatea înfiinţa firme în Insulele Virgine Britanice (BVI), recunoscut paradis fiscal, şi a avut ca şi „clienţi” oameni implicaţi în finanţarea fotbalului autohton, afacerişti specializaţi în returnarea ilegală de TVA, „jucători” influenţi de pe piaţa energiei, jurnalişti sau moguli media.
Care ar fi avantajele desfăşurării de afaceri prin intermediul unor firme off-shore şi de ce este tentant să-ţi păstrezi economiile în astfel de locuri? În primul rând ar fi taxele mici. În al doilea rând, posibilitatea de a dispune de proprii bani după bunul plac, fără riscul de a fi întrebat de provenienţa lor. În acest sens, banii obţinuţi din corupţie, contrabandă sau pe alte căi ilegale sunt depozitaţi în conturi secrete, fără posibilitatea de a fi verificaţi de autorităţi.
Ulterior, aceste informaţii puse cap la cap au ajutat la întocmirea unei hărţi a industriei off-shore. Baza de date conţine detalii despre 122.000 de firme şi fonduri offshore, despre aproape 12.000 de intermediari şi 130.000 de documente despre persoanele care beneficiază sau se ascund în spatele acestor firme. Echipa ICIJ este alcătuită din 86 de ziarişti din 46 de ţări şi reprezintă cea mai mare colaborare transfrontalieră din istoria jurnalismului.
Apropo banet, DACA OBSERVATI, INCLUSIV MILIARDARUL PATRICIU, TRAIESTE IN ANGLIA, ca si alti MULTIMILIARDARI DIN RUSIA.
Anglie care refuza sistematic sa se alinieze incercarilor UE de a impune reguli financiare care sa stopeze castigurile absolut nesimtite ale directorilor de banci - asta fiind doar un exemplu.
Borcea, Buzăianu, Vîntu și Sorin Roșca Stănescu au conturi secrete in alte tari din orient de aproximativ 30 000 miliarde de euro.

Author:

Facebook Comment