Gandirea negativa e buna si ea cateodata

Iata un concept total surprinzator dar care este foarte usor de argumentat. Bineinteles, extremele sunt excluse total.
Optimismul ne face sa fim orbi in fata riscurilor
Daca traiesti mereu cu gandul ca Universul va aseza lucrurile in favoarea ta, vei afla pe propria-ti piele - si nu va fi deloc placut - ca nu e tocmai asa. Din contra, lucrurile rele ti se pot intampla chiar tie. De aceea este bine sa fii prevazator in orice situatie. Nu iti sugeram sa te incui in casa, asteptand sfarsitul lumii, ci doar sa faci acele gesturi mici de protectie care ti se par atat de banale sau neimportante ca centura de siguranta, casca de protectie si cotierele, baterii de rezerva, etc.
Fericiriea ne face nefericiti
Cu totii alergam catre acest obiectiv - fericirea - imposibil de descris si de atins. Iar aceasta lupta continua, cu noi insine, cu cei din jurul nostru, ne indeamna la compromisuri si ne aminteste cat de departe suntm de telul nostru. In acest caz, cauta bucuria in lucrurile marunte din jurul tau. Pentru ca pe masura ce ai mai mult, vei vrea mai mult si nu vei reusi niciodata sa ajungi in punctul in care ai atins fericirea. Aceasta se afla in interiorul tau.
Cearta e mai buna decat armonia
Cand suntem mici parintii ne cearta adesea atunci cand facem vre-o boacana. Am spart o vaza, iar mama s-a facut foc si para. Ei bine, reprosurile ei au rolul de a te proteja ca pe viitor sa nu mai repeti boacana si pentru a te feri de rani. Nu e cazul sa fii totdeauna critica, nici cu tine nici cu cei din jurul tau, insa trebuie sa semnalizezi greselile intr-un fel. Sau altfel vor fi repetate la nesfarsit.

Author:

Facebook Comment