Google acuzat ca domina piata telefoanelor?

Microsoft și Nokia au depus o plângere antitrust împotriva Google, la Comisia Europeană, din cauza sistemului de operare pentru smartphone-uri Android.?
Grupul se numește fairsearch.org și este format din 17 membri, printre care se numără Microsoft, Nokia, Oracle, TripAdvisor și Expedia.

În plângerea depusă, aceste companii susțin că Google încearcă sa blocheze concurența pe piața mobilă.
”Google Android este sistemul de operare dominant, cu peste 70% din unitățile livrate la finalul lui 2012. Google domină și publicitatea online pe mobil, cu 96% din venituri”, se arată în plângere

Fairsearch.org susține că Google folosește un comportament înșelător pentru a bloca orice competiție. Coaliția se plânge de faptul că Google practică o concurență neloială prin prețul pentru sistemul Android și dezvoltarea sa, iar ceilalți producători nu își pot recupera investiția din acest motiv.

”Google a ajuns să domine piața smartphone-urilor oferind sistemul Android pe gratis. În realitate, producătorii de telefoane Android care vor să-l folosească trebuie să includă aplicații predefinite de Google, pentru a putea folosi servicii ca cum ar fi Maps, YouTube sau Play”, se mai arată în plângere.

Author:

Facebook Comment