Lamaia face bine organismului

Lamaia - prietena digestiei

In ciuda gustului ei acid, lamaia le este recomandata persoanelor care sufera de aciditate gastrica. Ea stimuleaza enzimele ficatului si pancreasului, avand astfel un rol in protejarea mucoasei stomacului.

Sub forma de infuzie cu musetel si cateva frunze de menta, bauta dupa fiecare masa, te ajuta sa digeri mai usor in cazul in care ai stomacul fragil.

Dupa o masa copioasa, te poti balona. Solutia este lamaia: bea sucul de la o jumatate de lamaie diluat cu apa. Sub aceasta forma, lamaia este utila si contra diareei.

Greturi, varsaturi, rau de transport

In caz de greturi provocate de transport sau de sarcina, uleiul esential de lamaie te poate ajuta si nu are riscuri sau efecte secundare. Acesta este unul dintre putinele uleiuri autorizate la femeia insarcinata si care este cu adevarat eficace.

Pune doua picaturi de ulei pe un cub de zahar si lasa-l apoi sa se topeasca in gura pentru a te simti rapid mai bine.

Contra vomei, taie cateva felii de lamaie si fierbe-le in apa, cu un pic de zahar. Bea sucul foarte incet, iar spasmele responsabile de senzatia de voma vor disparea rapid.

Lamaia contra bolilor de iarna

Lamaia ucide bacteriile, avand o actiune antiseptica foarte practica pentru afectiunile zilnice. Te doare gatul? Foloseste lamaie! Cateva picaturi de lamaie in apa calda, o lingurita de miere si iata un remediu natural contra microbilor de iarna.

Contra piscaturilor de insecte

Te-a piscat o insecta si te mananca pielea? Pune pe rana o felie de lamaie, iar mancarimile vor disparea, ca si microbii ce puteau infecta rana. Si pe plagile deschise lamaia este de ajutor, stopand sangerarea si accelerand cicatrizarea.

Pentru a-ti face plinul cu vitamina C

Lamaia contine cantitati mari de vitamina C, un carburant pentru celulele imunitare ale organismului. Un pahar mare cu suc de lamaie diluat in apa calda si sistemul imunitar e din nou in top!

Anti-mahmureala

Daca oboseala ta este consecinta unui exces de alcool, foloseste lamaia. Sucul de la o jumatate de lamaie baut pe stomacul gol e greu de inghitit, dar iti detoxifica ficatul si te ajuta sa-ti vezi mai departe de viata.

Ideal in caz de halena, afte si gingii sensibile

Gratie puterii sale antiseptice, lamaia combate bacteriile din gura si tartrul daca este folosita in bai de gura de doua ori pe zi. Nu exagera cu lamaia: ea este acida si poate dauna smaltului dentar, ducand la aparitia cariilor.

La fel de bine, sucul de lamaie trateaza si aftele daca este folosit in baie de gura. De asemenea, poti aplica direct pe afta de 3-5 ori pe zi un ulei esential de lamaie pentru un efect rapid.

Pentru gingii care sangereaza, freaca partea alba a lamaii de gingie cateva momente inainte de periaj. Dupa cateva zile vei observa o diminuare a sangerarilor.

Author:

Facebook Comment