Leacuri naturiste pentru stres

Legumele verzi, cerealele integrale, fructele uscate si bananele combat stresul prin continutul ridicat de magneziu. Acesta stimuleaza circulatia sangelui si ajuta la absorbtia eficienta a calciului si potasiului in organism.

Valorile normale ale magneziului regleaza activitatea rinichilor, a inimii si a sistemului nervos. Pentru ca este o parte a celulelor si a oaselor, magneziul este foarte important pentru sistemul circulator si mentine tensiunea arteriala la o valoare normala, informeaza Health News.

Deficientele de magneziu pot provoca afectiuni respiratorii, scad nivelul de energie prin instalarea rapida a oboselii, starilor de anxietate si atacurilor de panica.

Mai mult, valorile scazute ale magneziului din organism determina aparitia bolilor cardiace, dificultatilor in respiratie si a insomniilor care afecteaza intreg metabolismul.

Deficientele de magneziu apar la fumatori, bautorii inraiti si dependentii de medicamente.

Alimente care contin magneziu

Alimentele bogate in magneziu vor fi consumate impreuna cu cele care contin calciu si vitamine.

Astfel, usturoiul, bananele, produsele lactate, citricele si legumele verzi nu vor lipsi din alimentatia ta. Ele combat eficient stresul, iar organismul isi va recapata forta si vitalitatea.

Cercetatorii americani au denumit magneziul "devoratorul de poluare din organism", datorita proprietatilor sale de eliminare a stresului si oboselii acumulate in urma efortului si alimentatiei necorespunzatoare.

Dieta bogata in magneziu trebuie sa fie completata de alimente bogate in calciu si vitamine, pentru a evita un dezechilibru nutritiv. Mai mult, absorbtia magneziului poate fi incetinita uneori din cauza toxinelor din organism.

Tocmai de aceea, dieta pe baza de magneziu va avea efectele dorite dupa un timp, in cazul anumitor persoane. In cele mai multe cazuri insa, efectele benefice asupra organismului se pot vedea imediat.

Prunele, nucile, patrunjelul, laptele cu cacao, migdalele si soia fac si ele parte din alimentatia zilnica a persoanelor care vor sa combata stresul in mod natural.

Author:

Facebook Comment