Smochinele, un tonic plin de vitamine

Smochinele, un tonic plin de vitamine
Din antichitate, medicii greci şi latini indicau consumul smochinelor pentru îmbunătăţirea stării de sănătate. În timp, nutriţioniştii au dovedit că din punct de vedere nutriţional, smochinele sunt un tonic pentru toate categoriile de vârstă.
Cercetările moderne arată că aceste fructe sunt o sursă naturală de minerale (fier, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, cupru şi sulf). De exempu, doza de potasiu (element de bază pentru sănătatea inimii şi pentru controlul hipertensiunii arteriale depăşeşte 400 mg în fructele uscate).
Alte surse minunate de nutrienţi din compoziţia acestor fructe sunt :vitaminele (A, C, P şi B6-care se asimilează mai greu odată cu înaintarea în vârstă), ficina, o enzimă tămăduitoare care reglează digestia, benzaldehida, un factor anticancerigen şi fibrele, care previn constipaţia.
Referitor la puterea terapeutică a vitaminelor A, B şi C din compoziţia smochinelor, aceasta stimulează imunitatea şi previne virozele respiratorii. „Trebuie să consumăm smochine, deoarece sunt surse foarte bune de magneziu, un mineral indispensabil sistemului nervos, dar şi de fier, necesar pentru formarea globulelor roşii şi pentru transportul oxigenului în ţesuturi.; tinerii trebuie să le consume pentru menţinerea vigorii, iar vârstnicii, pentru îmbunătăţirea stării de sănătate.
Un studiu recent apreciază că virtuţile terapeutice ale smochinei se datorează tocmai complexului de substanţe active pe care le conţine. De aceea, smochina ocupă locul 3 în topul fructelor de import, după mandarine şi kiwi.
Recomand să consume smochine persoanele care depun eforturi fizice şi intelectuale, dar şi atleţilor. În timpul epidemiilor de gripă, dacă sunt consumate cu lapte şi miere smochinele acţionează eficient împotriva inflamaţiilor gurii, gâtului şi împotriva stărilor febrile. De asemenea, smochinele sunt un remediu sigur împotriva constipaţiei", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.
Read More

Ce reprezinta acidul hialuronic

Ce reprezinta acidul hialuronic
Acidul hialuronic reprezinta aceea substanta din organismul uman care ajuta la hidratarea acestuia si se gaseste mai mult in cartilaje si in piele. Pe masura ce oamenii inainteaza in varsta, incep sa le apara si ridurile, fapt ce este cauzat de scaderea cantitatii de acid hialuronic din organism.
Acidul hialuronic are dubla intrebuintare:
In produsele cosmetice, acidul hialuronic are capacitatea de a hidrata corespunzator tenul, iar astfel pielea se mentine elastica si la o varsta mai inaintata.
Acid hialuronic injectabil. Aceasta substanta se injecteaza in piele pentru a-i reda elasticitatea si in buze pentru a oferi mai mult volum.
Este bine de stiut ca acidul hialuronic injectat nu este daunator organismului si se mentine doar cateva luni, dupa care trebuie repetat acest tratament.
In concluzie, acidul hialuronic este de mare ajutor femeilor care se doresc mereu tinere!
Read More

Amenda si 9 etape suspendare pentru Cadu

Amenda si 9 etape suspendare pentru Cadu

Comisia de Disciplină din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) l-a suspendat, astăzi, 9 etape pe Ricardo Cadu pentru intrarea dură asupra lui Milanov din partida dintre FC Vaslui şi CFR Cluj, din etapa cu numărul 20 a Ligii I.

Pe lângă cele 9 etape de suspendare, Cadu a primit şi o amendă administrativă în valoare de 18.000 de lei, aceasta fiind una dintre cele mai dure pedepse pe care le-a primit un fotbalist care activează în prima ligă a României, în ultimii ani. Cu toate acestea, fotbalistul Clujului are şanse să scape cu o sancţiune mai mică, deoarece poate face apel la această decizie a comisiei. Gestul lui Ricardo Cadu, cel care l-a faultat dur pe fundaşul galben-verzilor în partida din etapa cu numărul 20 a Ligii I, a fost atacat dur şi de antrenorul Viorel Hizo, care l-a catalogat pe jucătorul lui CFR Cluj ca fiind „unul dintre cei mai violenţi fotbalişti din România“. Ciprian Damian: „Cadu ar trebui cercetat penal“ Într-o intervenţie telefonică la Digi Sport, preşedintele clubului vasluian, Ciprian Damian, nu a vrut să comenteze pedeapsa dată de Comisia de Disciplină, dar a declarat că se va adresa instanţeşor de judecată. „Noi vom face plângere penală asupra lui Ricardo Cadu. Decizia este una pe plan sportiv, dar, dacă e să cităm legea, trebuie să ştiţi că <>, ceea ce înseamnă că fotbalistul Cujului e pasibil de dosar penal. Sunt sigur că vor face apel, că i se va reduce pedeapsa, dar noi nu putem sta cu mâinile în sân, deoarece Milanov va sta pe tuşă şi va fi plătit în continuare“, a spus Damian.
Read More

Papadia detoxifica ficatul si rinichii

Papadia detoxifica ficatul si rinichii
Papadia detoxifica ficatul si rinichii, iar persoanele supraponderale si obeze o pot folosi in curele de slabire. Are actiune diuretica sporind eliminarea toxinelor din corp si, in felul acesta, ajuta indirect la tratarea si vindecarea unor boli de piele, a gutei si reumatismului, aterosclerozei, varicelor. Papadia este la indemana noastra, a tuturor, si o putem folosi sub forma de infuzie ori decoct si primavara, cat frunza este inca tanara si frageda, sub forma de salata.

Daca nu ai cules frunza de papadie primavara, inainte sa infloreasca, pentru ca nu ai stiut la ce foloseste, o gasesti la plafar. Fitoterapeutii spun ca papadia este planta cu cele mai puternice proprietati detoxifiante de la noi. Frunzele tinere contin fibre, proteine, glucide si vitaminele A, B, C, K si D. Papadia nu are miros, dar are gustul amar, din cauza taraxacinei, prezenta din belsug si in frunzele tinere.

O cura cu ceai de papadie dureaza pana la sase saptamani, iar efectele pentru sanatate sunt de-a dreptul miraculoase. Ceaiul de papadie purifica organismul, stimuleaza ficatul si rinichii, curata sangele, vindeca pielea bolnava, alina durerile reumatice. Pentru ca are efect benefic asupra nivelului de zahar din sange, papadia se recomanda in tratarea diabetului.

Extern, ceaiul de papadie ajuta la vindecarea eczemelor, acneei si a altor boli de piele. Se pot face spalaturi ale ranilor cu infuzie de papadie ori se pun comprese pe locurile afectate.
Read More

Cucoana Udrea vrea la sefia PDL

Cucoana Udrea vrea la sefia PDL
Banii alocaţi pentru realizarea şi promovarea brandului turistic al României nu au dat roadele mult aşteptate. Mult controversata “frunză” despre care Jurnalul Naţional a scris în repetate rânduri că se poate achiziţiona cu 250 de euro dintr-un stoc de imagini de pe internet şi este folosită de mai multe firme din lume a costat 900.000 de euro. Ministerul Turismului, condus în 2010 de Elena Udrea, a ales ca asocierea THR ­ Asesores en Turismo, Hoteleria y Recreacion SA ­ Taylor Nelson Sofres să realizeze brandul turistic al României pentru suma menţionată.

Lansat cu surle şi trâmbiţe la Shanghai, în China, brandul turistic a declanşat un adevărat scandal mediatic pe marginea “frunzei” utilizate ca logo în brandul turistic naţional. Cu toate acestea, reprezentanţii ministerului au susţinut că asocierea THR-TNS este una dintre cele mai prestigioase firme de branding din lume, care a construit branduri de turism pentru Argentina, Spania, Croaţia. Pentru a putea utiliza după bunul plac celebra “frunză”, Elena Udrea a înregistrat-o la Oficiul de Stat pentru Invenţi şi Mărci.

În ciuda scandalului iscat, Udrea a alocat milioane de euro pentru promovarea brandului turistic pe plan extern, însă rezultatele obţinute nu sunt chiar îmbucurătoare. Astfel, dacă  numărul turiştilor străini înregistraţi în 2010, anul lansării brandului, era de 1,3 milioane, în 2011 acesta a ajuns la 1,5 milioane, iar în 2012 numărul turiştilor străini a ajuns la 1,6 milioane, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). Cu alte cuvinte, toată promovarea făcută de Udrea pe milioane bune de euro pe plan extern a determinat o creştere a numărului de turişti străini înregistraţi în România cu circa 300.000 de persoane. În plus, cea mai mare parte dintre aşa-zişii “turişti străini” înregistraţi în statisticile INS provin din Bulgaria, Ungaria şi Germania.

Udrea a pompat bani europeni în frunză
Pe lângă banii alocaţi de la bugetul de stat pentru promovarea României, Elena Udrea, în calitate de ministru al Turismului, a avut la dispoziţie 75 de milioane de euro, nerambursabili, pentru promovarea brandului turistic prin Programul Operaţional Regional, Axa 5, operaţiunea “Crearea unei imagini pozitive a României ca destinaţie turistică prin definirea şi promovarea brandului turistic naţional”. Estimăm că suma cheltuită din banii europeni pentru realizarea şi promovarea brandului turistic al României a depăşit 20 de milioane de euro, fără prea multe rezultate.

Pe lângă cei 900.000 de euro alocaţi pentru realizarea brandului turistic, alţi 190.000 de euro au fost cheltuiţi pentru spectacolul de lansare a frunzei. Locul ales a fost Expoziţia Mondială care a avut loc în iunie 2010 la Shanghai, China.

La aceste sume se adaugă alte câteva milioane de euro alocate pentru participarea României la târgurile de profil din lume, realizarea de publicitate out door, realizarea de materiale publicitare, precum şi banii alocaţi pentru inserţiile în cataloagele turistice ale marilor turoperatori germani. De asemenea, brandul turistic a fost promovat şi pe canalele tv interne, fiind realizate şi mai multe coproducţii cu TVR şi cu Realitatea TV, valoarea contractului fiind de peste 200.000 de euro. De asemenea, Elena Udrea a plătit peste 2,5 milioane de euro pentru promovarea “frunzei” în timpul Galei “Bute”, care a  avut loc la Bucureşti, precum şi la mai multe meciuri susţinute de Lucian Bute în străinătate. MDRT a realizat în 2011 o amplă campanie de promovare a brandului turistic pe 3 canale tv cu acoperire internaţională, respectiv CNN, Euronwes şi Eurosport. Potrivit datelor postate pe site-ul ministerului, valoarea celor trei contracte a fost de circa 5 milioane de euro, cu TVA inclusă. Tradiţia a fost continuată şi de cei ce au venit la conducerea Ministerului Turismului după plecarea Elenei Udrea. Astfel, Eduard Hellvig a alocat anul trecut peste 256.000 de euro pentru promovarea brandului în timpul concertelor BestFest, Lady Gaga şi Red Hot Chilli Peppers, organizate în Bucureşti. Acesta a spus că retragerea finanţării pentru cele trei evenimente asumate de MDRT nu putea avea loc deoarece imaginea României în lume ar fi avut de suferit.

Culorile spun totul
Brandul turistic invită la explorarea unei aşa-numite “grădini carpatice”, în culori vii, în care predomină verdele crud, dar apar şi albastru, galben şi portocaliu. Partea verde a frunzei ar trebui să “reflecte geografia României, în special Carpaţii”. “Frunza, cu o semnificaţie specială în România. Poezia muzicală folclorică bazată pe sintagma «foaie verde» are notorietate maximă incontestabilă între români şi vorbeşte despre însăşi natura sufletului românesc. Frunza verde vorbeşte despre spiritul amabil şi pur al poporului român”, potrivit descrierii făcute într-un document al MDRT. Partea albastră a logo-ului reprezintă fie apa, fie cerul. Susţine excelent produsele turistice cheie de la natura sălbatică şi parcuri naturale la turismul de sănătate şi wellness. Posibilele descrieri simbolice ar putea merge în două direcţii, respectiv un râu (ex. Dunărea) sau nervul/nervura frunzei, plină de prospeţime şi apa curată care ţine frunza în viaţă, proaspătă, în creştere. În centrul logo-ului apare scris “România” într-un font rotund, caligrafic, despre care autorii spun că este prietenos, are personalitate şi originalitate. Fiecare literă este colorată în mai multe nuanţe de verde, în timp ce semnul diacritic al literei “â” este galben şi portocaliu. Surprinzător este şi faptul că primele trei litere sunt scrise cu majuscule, ducând cu gândul la minoritatea romă. Sloganul “Explore the Carpathian Garden” este plasat în partea de jos a imaginii şi este scris într-un font mai comun, înclinat spre dreapta.

Pe ce s-au dus banii
Desenarea controversatei frunze care reprezintă logo-ul României a costat 96.000 euro, însă grosul sumei prevăzute în contractul de realizare a brandului turistic de ţară a fost alocat pentru realizarea sondajelor telefonice executate de angajaţii consorţiului spaniol THR&TNS. În final, valoarea totală a contractului se ridică la 900.000 de euro. Potrivit costurilor defalcate ale contractului prezentate de THR, în dosarul licitaţiei statul român a plătit pentru identitatea vizuală (logoul cu frunza verde) suma de 109.000 euro. Potrivit Hotnews, THR a încasat 120 de euro/oră pentru echipa care a creat logo-ul, însă cea mai mare parte a sumei prevăzute în contract o reprezintă sondajele telefonice realizate de THR. Compania a încasat pentru aceste sondaje 302.350 de euro. Contractul prevedea realizarea a 1.200 de interviuri, 10.800 de ore de muncă plătite cu 28 de euro/oră. MDRT a plătit 25.750 euro pentru managementul proiectului pentru brandul de ţară, analizarea situaţiei curente a costat 84.620 euro, cercetarea de piaţă calitativă a costat 32.000 euro, iar cea cantitativă a costat 400.000 euro.
De asemenea, pentru determinarea avantajelor competitive ale României a fost achitată suma de 23.400 euro, iar pentru strategia de poziţionare a brandului de ţară a fost alocată o sumă de peste 71.000 euro, respectiv 40.500 euro pentru definirea strategiei şi a sloganului şi 30.560 euro pentru realizarea briefului pentru identitatea vizuală. Ministerul a mai plătit circa 109.000 euro pentru conceptualizarea, crearea şi proiectarea identităţii vizuale, respectiv 96.000 euro pentru concept şi design şi 13.000 euro pentru testarea acestuia. Contractul cu consorţiul spaniol mai prevedea alocarea sumei de 150.510 euro pentru liniile directoare pentru strategia de implementare.

Grapini ar putea schimba brandul turistic
Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism, Maria Grapini, a cerut realizarea unui raport de eficienţă în ceea ce priveşte brandul turistic al României, cunoscut şi sub denumirea de “frunza Elenei Udrea”. În funcţie de cât de eficientă a fost frunza de la lansare şi până în prezent, probabil, Grapini va decide modificarea brandului turistic al României. “Vom face o analiză referitoare la cât a costat până acum acest proiect şi ce a adus. Sunt indicatori foarte clari care-ţi spun lucrul acesta. Dacă nu-ţi aduce nimic acest brand, îl schimbi. Nu plec de la premisa că trebuie înlocuit, dar dacă analiza va arăta că nu şi-a atins scopul, înseamnă că s-a greşit ceva şi atunci vom face rebranding.” Maria Grapini spune că s-a gândit şi cum trebuie să se facă promovarea României: “Sunt trei direcţii importante – turismul balnear, cel cultural şi agroturismul”.
Read More

Copil mic rus conduce masina lu tacsu fara probleme

Copil mic rus conduce masina lu tacsu fara probleme
Un tata inconstient la lasat pe fiul sau care nush daca e in clasa a doua sa conduca masina.
Avand in vedere ca afara este zapada masina imediat putea sa alunece si sa se duca pe contrasens.
Bine ca in Rusia oamenii sunt de fier unde si cele mai multe accidente se intampla.
In dreapta lui cat si pe bancheta din spate se afla doi oameni maturi.
Read More

La Barlad protestatari iau atitudine impotriva companiei Chevron

La Barlad protestatari iau atitudine impotriva companiei Chevron

Peste 8.000 de persoane din mai multe judeţe ale ţării, între care şi oameni politici, au protestat ieri după-amiază la Bârlad, exprimându-se împotriva explorării şi exploatării gazelor de şist în România.

Compania Chevron intenţionează să înceapă în a doua jumătate a acestui an forarea unui puţ de explorare la perimetrul de gaze de şist de la Bârlad şi va iniţia studii seismice pentru alte trei perimetre din judeţul Constanţa pe care le deţine. Protestatarilor din judeţul Vaslui li s-au adăugat oameni din judeţele Constanţa, Galaţi, Buzău, precum şi din municipiul Bucureşti. Reprezentanţii acestora au dat citire, în faţa primăriei localităţii, unei proclamaţii împotriva exploatării gazelor de şist. "Prin această proclamaţie - protest, nu am cerut nimic altceva decât să fim consultaţi, ca şi societate civilă, pe marginea acestui subiect atât de important, explorarea şi exploatarea gazelor de şist prin metoda fracţionării hidraulice. Din toate consultările şi discuţiile pe care le-am avut până acum cu specialişti în domeniu, lucrurile sunt foarte grave. Până acum, materialele prezentate de GISC (Grupul de Iniţiativă al Societăţii Civile) în diversele întâlniri publice nu au fost demontat nimeni. De aceea, nu putem să acceptăm să fim victimele celor de la Chevron, care sunt foarte hotărâţi să înceapă treaba. Ei sunt siguri de acest lucru pentru că au sprijin din partea celor care ne reprezintă, de la cel mai înalt nivel şi până la nivelul autorităţilor locale", a declarat unul dintre membrii GISC Bârlad, generalul Neculai Olaru. Protestul celor peste 8.000 de oameni s-a încheiat printr-un marş pe bulevardul principal din Bârlad, până în faţa Grădinii Publice din municipiu. Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a eliberat, în ultima lună, trei certificate de urbanism pentru tot atâtea perimetre din judeţul Vaslui unde compania americană Chevron intenţionează să facă prospecţiuni pentru o posibilă exploatare a gazelor de şist.
Read More

Connect-R şi Diana nu mai sunt impreuna

Connect-R şi Diana nu mai sunt impreuna

Connect-R şi iubita lui Diana Georgescu s-au despărţit, deşi aveau planuri de căsătorie.

Connect-R şi iubita lui Diana Georgescu s-au despărţit, deşi aveau planuri de căsătorie. Din lipsă de timp au tot amânat momentul nunţii. Separarea lor a luat prin surprindere, fiind una discretă, aşa cum îl ştim şi pe Connect-R. Acest lucru pare să fie definitiv, mai ales că exista zvonuri cum că artistul a compus o piesă sugestivă. Connect-R şi PR-ul Diana Georgescu păreau extrem de îndrăgostiţi şi pregătiţi să ajungă în faţa altarului. Connect-R şi Diana Georgescu s-au cunoscut pe internet şi au avut o relaţie ce a durat patru ani.
Read More

Un purificator de aer, pentru aer curat in casa

Un purificator de aer, pentru aer curat in casa
Un purificator de aer este un aparat care, datorita sistemului sau, atrage toate elementele nocive dintr-o anumita incapere sau camera. Cel mai des acesta functioneaza pe baza de absorbtie, pur si simplu tragand spre el toate impuritatile si substantele nocive, lasand aerul complet curat.
Un aparat de purificare a aerului poate diferi in functie de producatorul sau. De exemplu, un aparat obisnuit are in general 2, 3 sau 4 nivele de filtrare a substantelor. Deobicei acesta la primul nivel filtreaza particulele mari de praf sau parul, dupa care, al II-lea filtru trage fumul de tigara si mirosurile neplacute, iar la final, atrag virusii, acarienii si bacteriile.

5 motive pentru care merita sa iti cumperi un purificator de aer

1. In primul rand acesta purifica aerul si il face cu mult mai respirabil.
2. Parul si praful din camera dispar complet, astfel, oricine e alergic la par si praf, pur si simplu a scapat de problema.
3. Copii vor creste intr-un mediul propice, feriti de bacterii si virusi ce ii pot imbolnavi.
4. Aerul este mereu curat si improspatat, neavand un miros neplacut.
5. Pe langa faptul ca un aparat de purificare a aerului capteaza virusii si bacteriile, acesta le si distruge, nelasand sansa acestora sa reapara intr-o anumita incapere.
Unul dintre cele mai bune modele de purificatoare de aer profesionale este Heavenfresh Intelli-Pro. Acesta purifica aerul in proportie de 95% si ofera unei camere prospetimea de care are nevoie. Majoritatea clientilor care au cumparat acest model au spus declarat ca dormitorul lor este cu mult mai curat, mai proaspat si dorm mai bine decat inainte.
Care este diferenta intre un aparat purificator aer obisnuit si unul profesional? Ei bine, cel profesional are in general mai multe nivele de filtrare, de la a filtra particulele de praf mari si firele de par, pana la a filtra si distruge totodata virusii, acarienii si bacteriile. Pe langa toate acestea, un aparat profesional de purificare a aerului, are o suprafata de acoperire mai mare, o putere de absorbtie mult mai mare si producatorul ofera o garantie mai indelungata.
Read More

Uleiul de masline foarte bun pentru fiere la ficat

Uleiul de masline foarte bun pentru fiere la ficat
Bila are rolul de a distruge bacteriile şi ajută, totodată, la absorbţia grăsimilor. În compoziţia bilei găsim: săruri biliare, lecitină, colesterol. Vezica biliară e localizată în partea dreaptă, chiar sub ficat, şi ajută la stocarea bilei produse de ficat în perioadele dintre mese.
Infecţia colecistului e, de fapt, colecistita acută, când vezica biliară e inflamată. Această inflamaţie e mai frecvent întâlnită la femei decât la bărbaţi.
Vizate sunt în special femeile grăsuţe, care au în jur de 40 de ani şi care au un apetit alimentar crescut. Cele mai frecvente cauze sunt mesele copioase, unde predomină grăsimile, sosurile, când s-au consumat tocături sau ouă prăjite.
Alte cauze pot fi litiaza biliară cronică (prezenţa pietrelor) şi prezenţa unor anumiţi agenţi patogeni.
Printre simptomele întâlnite mai des: dureri puternice în regiunea ficatului, senzaţia de greaţă, vomă sau febră.
Apare uneori o presiune în zona ficatului sau situaţii când pietricele pot sparge vezica biliară. Pentru a putea restabili sănătatea acesteia, primul pas îl constituie regimul alimentar.
  • Sunt interzise total sosurile grele cu smântână, prăjelile, tocăturile, carnea grasă, mezelurile, ciocolata.
  • Se vor consuma legume la discreţie, fierte în abur, carne slabă înăbuşită la cuptor.
  • Se poate alterna cu peşte.
  • Sunt indicate brânzeturi nefermentate, lapte bătut, iaurt.
  • Evită alcoolul, cafeaua şi tutunul.
Produse naturale de ajutor
Farebil - Fares. Ajută la calmarea durerilor vezicii biliare, poate sfărâma pietricelele existente la nivelul vezicii biliare. Administrare: 3-5 picături de 3-4 ori/zi. Preţ: 12,5 lei.
Acid Relax - Indian Herbal. Ajută, printre altele, la normalizarea secreţiei biliare şi a sucurilor gastrice. Administrare: o lingură de două ori/zi. Preţ: 40 de lei.
Anghinare şi frunze de măslin - Fares. Ajută vezica biliară, are proprietăţi decongestionante şi antiinflamatoare hepatice. Administrare: o capsulă de 3 ori/zi. Preţ: 28 de lei.

Leacuri la îndemâna oricui

  • Cura cu pulbere de armurariu: o linguriţă de 3 ori/zi (ajută şi vezica biliară, şi ficatul).
  • Cura cu păpădie sub formă de infuzie sau sub formă de salată (elimină calculii biliari).
  • Cura cu anghinare (dizolvă calculii biliari).
  • Cura cu suc de ridiche (susţine şi vezica biliară, dar curăţă şi ficatul).
  • Cura cu ulei de măsline, dimineaţa şi seara, se iau câte două linguri şi se stă pe partea dreaptă o jumătate de oră.
  • Cura cu suc de aloe (relaxează vezica biliară).
  • Compresă caldă pe abdomenul superior cu infuzie de coada calului.
  • Comprese cu frunze de varză strivită (calmează durerea).
Read More

O femeie care ducea gunoiul era sa o pateasca (video)

O femeie care ducea gunoiul era sa o pateasca (video)
In Ucraina se intampla lucruri ciudate ce o fi avut copacul ala de a cazut din senin?
Daca o lovea direct in crestetu capului ramanea intinsa acolo pe jos.
O femeie iese din casa cu intentia de a-si arunca sacul de gunoi in pubela amplasata foarte aproape de intrarea in bloc.
Fix in spatele ei un copac se rupe din radacini si aterizeaza la cativa centimetri de ea.
Coafura sa zburlit umpic dar nui nimic am scapat cu viata.
Read More

Cele mai frumoase urari de 1 Martie

Cele mai frumoase urari de 1 Martie
1 Martie, sarbatoare romaneasca get-beget, numita si Ziua Martisorului, este prilej de a oferi persoanelor dragi, femeilor din viata voastra, martisoare, flori sau mici cadouri care sa fie insotite de simbolicul snur alb-rosu.
Ca si simbolistica, ziua de martisor, 1 Martie, reprezinta venirea primaverii si cu aceasta ocazie, cei care sunt departe de persoanele dragi lor si care nu pot sa trimita un martisor mamei, surorii, iubitei, sotiei si care vor sa ureze toate cele bune cu acesta ocazie, am facut o selectie mai jos cu cele mai frumoase urari pentru 1 martie, toate urari de primavara frumoasa. Sper sa gasiti ceva sa va inspire si sa aveti o primavara frumoasa si voi si cei dragi voua!
Molipseste-i pe cei din jur cu veselia si bucuria primaverii, trimitandu-le mesaje si sms-uri de 1 martie cu urari de martisor. De 1 martie buna dispozitie se face resimtita, sarbatorim cu bucurie un nou inceput si primim cu bratele deschise primavara.
- 1 Martie da startul la primavara si la iubire. Iti doresc sa te indragostesti pasind prin raze, culegand ghiocei si impartind zambete!
- Primeste acest sms scurt de la mine cu ocazia martisorului: Te iubesc si La multi ani de martisor!
- Cu aceasta urare aduc primavara in sufletul tau: deschide-ti inima, fa loc clipelor frumoase!
- Fie ca 1 martie sa iti aduca atat de multe flori incat sa te pierzi printre ele si tot atatea declaratii de dragoste! Tu esti singura mea floare de pe pamant!
- Fie ca acest martisor sa ne aduca linistea si fericirea de care avem nevoie toti, si ca iubirea sa ne imbratiseze sufletul.
- Fiecare dintre noi asteptam sa se intample ceva frumos in viata noastra, fiecare dintre noi asteptam primavara. Eu nu mai trebuie sa mai astept nimic. Te am pe tine!
- Iti doresc un 1 Martie fericit si o primavara care sa iti bucure intregul an!
- Iti trimit prin acest martisor virtual intreaga primavara cu toate culorile ei vii si datatoare de viata. O primavara minunata!
- O primavara frumoasa in rosu si alb si dragostea mea sincera pentru tine!
- Toate florile din lume pentru primavara din viata mea! Te iubesc iubita mea si acum de martisor si in fiecare zi de acum incolo!
- O primavara superba pentru o persoana mai speciala decat toate anotimpurile!
- Un buchet de sentimente frumoase si o multime de imbratisari… special pentru tine! La multi ani de 1 martie!
- Un buchet de ghiocei si primavara superba pentru o persoana mai speciala decat toate anotimpurile!
- 1 martie calator ti-a adus un martisor… si pe firul lui subtire scrie: La multi ani si fericire!
- O primavara cu multe bucurii, zambete si voie buna!
- Iti doresc un 1 martie fericit si o primavara care sa iti infloreasca tot anul.
- Un gand frumos de 1 martie pleaca catre tine in chip de martisor. La multe primaveri frumoase!
- O urare din suflet: Sa ai o primavara minunata!
- Iti doresc o primavara la fel de frumoasa ca tine! La multi ani de martisor!
- Un fir rosu, unul alb, anotimpurile se despart, primavara iarasi vine, mie tot imi e dor de tine!
- Tu esti primavara mea! La multi ani de 1 martie!
- Un ghiocel simbolic din inima mea, sa te bucure de 1 martie! La multi ani!
- Un sms pe post de martisor pentru tine, cea care imi dai culoare si prospetime vietii.
- Un mesaj cu un gand cald in prima zi de primavara! Sa ai o primavara minunata!
- Invaluie-te in primavara si lasa parfumul florilor sa te duca in cel mai minunat loc.. langa mine, sa-ti arat cat insemni pentru mine!
- Primavara incepe cu tine! Sa ai o primavara superba!
- O floare sa te mangaie pe ploape, iuburea sa-ti aduca aproape… nu uita sa zambesti si iubirea mea sa o primesti! 1 Martie fericit!
- 1 martie sa aduca primavara in sufletul tau, sa faca loc numai clipelor frumoase.
- Un 1 martie frumos, o primavara si mai frumoasa care sa-ti implineasca toate dorintele.
- Fie ca ziua de 1 martie sa-ti aduca toata lumea la picioare, zambetul pe buze si toata fericirea de pe pamant.
- Primavara ne inveseleste sufletele. Sper ca acest mesaj al meu sa-ti umple si mai mult sufletul de bucurie. Iti doresc ca acest 1 Martie sa-ti aduca tot binele din lume!
Read More

Minciuni pe care le spun fetele

Minciuni pe care le spun fetele
Minciuna nu este un lucru tocmai bun, insa de multe ori in viata oamenii sunt tentati sa minta pentru a iesi din incurcaturi. De pilda, femeile se folosesc de minciunele nevinovate mai tot timpul.
1. De cele mai multe ori cand sunt asteptate, femeile dau replica “sunt aproape gata” si astfel rostesc o minciuna nevinovata, fara sa-si dea seama.
2. “Nu voi suferi niciodata dupa un barbat” este o minciuna pe care femeile si-o impun in minte, cu toate ca realitatea este intocmai opusul acesteia.
3. Femeile orgolioase au tendinta sa minta ca sa-si ascunda suferinta. Acestea isi ascund problemele dupa o fraza de genul: “Sunt bine, nu am nimic!”.
4. Multe femei se lauda ca pentru ele intr-o relatie “Nu conteaza cati bani castiga el”, cand de fapt aceasta minciuna doar le amageste.
5. Pentru a evita un conflict cu partenerul din cauza unui articol vestimentar prea scump, femeile isi mint barbatii ca au prins o “reducere de neratat”.
6. In general femeile care sunt intr-o relatie serioasa, au tentatia sa se prefaca in prietena ideala si le sugereaza barbatilor sa le marturiseasca orice secret pentru ca ele nu se supara si nici nu obiecteaza ceva.
Read More

Cum procedam daca avem nasul infundat?

Cum procedam daca avem nasul infundat?
Ceaiul verde, în care se adaugă zeamă de lămâie şi miere, are acţiune decongestionantă la nivelul căilor respiratorii. Este important să ajutăm organismul să lupte cu variaţiile de temperatură şi să facă faţă atacului diferitelor virusuri. Sunt indicate şi ceaiurile de echinacea, de muguri de plop, de ghimbir şi de cimbru.

Se fac cure periodice cu plante imunostimulatoare: echinacea, sub formă de tinctură sau de capsule, 10-15 zile. Recomandat este şi uleiul de chimen negru sub formă de picături (5-10 picături pe zi) sau de capsule (3 pe zi, timp de 10-30 de zile). Preventiv, dar şi pentru tratarea afecţiunilor respiratorii, se mai poate lua tinctură de propolis, timp de 15-20 de zile pe lună.
Read More

Jumătatea mea ştie nou show spectaculos Kanal D

Jumătatea mea ştie nou show spectaculos  Kanal D
Gabriel Coveşeanu se pregăteşte să revină în curând la Kanal D cu un nou show spectaculos, pentru toată familia, "Jumătatea mea ştie".
Săptămânal, patru cupluri puse pe distracţie vor putea câştiga o maşină, dacă fac dovada că merită acest lucru. Partenerii trebuie să dovedească că se cunosc foarte bine, că sunt spontani, că se susţin unul pe celălalt şi nu se dau în lături de la cele mai trăsnite probe. U
"Dincolo de competiţie, e distracţie maximă, de la aruncatul mingiilor în cuva maşinii de spălat, la tăiatul legumelor cu viteza fulgerului sau la consumatul alimentelor mai iute ca gândul. E nevoie de concentrare, determinare şi susţinere maximă din partea partenerului", a declarat Cove.
Read More

Soția rapperului Tudor Sișu vrea asistentă tv

Soția rapperului Tudor Sișu vrea asistentă tv
Cătălina, soția rapperului Tudor Sișu, vrea să fie asistentă tv. Invitată marți, în emisiunea "Un show păcătos", de la Antena 1, bruneta a spus că-și dorește o carieră în televiziune. Despre relatia lor, dar și despre ziua în care au spus "Da" în penitenciar.
"Ne-am cunoscut în casa unui prieten, la o petrecere. Dacă aș fi fost bărbat cred că aș fi fost exact ca el, suntem identici. Are încredere totală în mine, vorbesc cu el non-stop. Nu e greu să întrețin relația, pentru că îl iubesc", a spus Cătălina.

Sișu și Cătălina sunt împreună din 2009, iar în vara lui 2012 s-au căsătorit în Penitenciarul Colibași, acolo unde rapperul ispăsește o pedeapsă de 4 ani, pentru trafic de droguri.

"A fost super la nuntă, a fost frumos. E un spațiu special pentru așa ceva, nu eram singurii. Cred că am avut 10 invitați, prieteni și colegi de-ai lui din pușcărie", a spus bruneta care visează să ajungă sistenta lui Dan Capatos.
Read More

Kat Von D si tatuajele ei tari

Kat Von D si tatuajele ei tari
Locuieşte în Los Angeles şi are propriul reality-show, fiind supranumită Regina Tatuajelor! Kat Von D este artist în tatuaje, ea fiind cea care, după cum notează tabloidele americane, “i-a furat soţul actriţei Sandra Bullock”.
Fostul soţ al Sandrei Bullock, Jesse James, şi-a găsit din nou marea iubire, în persoana lui Kat Von D. Care este, după cum spune chiar el, “prietena mea cea mai bună, de multă vreme”.

După ce Jesse a divorţat cu scandal de Sandra Bullock, iată că nici relaţia cu Kat nu a avut mai multe şanse:  “Sunt foarte supărat pentru că o iubesc cu adevărat. Cu toate acestea, distanţa mare dintre a devenit de nesuportat”, a mărturisit Jesse, care a adăugat că s-a hotărât să spună acest lucru după ce ce a văzut un fragment din emisiunea artistei, în care aceasta îşi tatua portretul lui din copilărie!
Tabloidele americane comentează că cei doi se potrivesc foarte bine, “şi deja ne-au obişnuit cu anunţurile de căsătorie şi despărţire”.
,,Ea este femeia care a fost alături de mine când toată lumea mi-a întors spatele”, a declarat Jesse pentru revista ,,People”.
Primul tatuaj la doar 14 ani
Kat Von D (Drachenberg) s-a născut pe data de 8 martie 1982, în Nuevo Leun, Mexic, şi s-a mutat în California la vârsta de 4 ani. Înclinaţia ei spre tatuaje a apărut de la o vârstă fragedă: primul tatuaj la doar 14 ani.
La scurt timp după ce s-a tatuat pentru prima oară, Kat Von D s-a gândit că are o înclinaţie artistică pentru acest lucru. În curând prietenii au început să o solicite să le deseneze tatuaje. Primul tatuaj pe care l-a făcut cuiva a fost logo-ul trupei The Misfits, un craniu cu căşti.
În 2005, Kat Von D a apărut în show-ul Miami Ink - un reality show despre cinci artişti care au un magazin de tatuaje în South Beach, Florida. Popularitatea lui Kat Von D la Miami Ink a făcut ca cei de la TLC să îi ofere un show propriu – L.A.Ink, după ce şi-a deschis un magazin de tatuaje în LA. Kat Von D a tatuat celebrităţi precum Eric Balfour, Steve-O, Travis Barker, Jenna Jameson, Ian Scott, Nicole Richie, şi mulţi alţii.


Read More

Ceapa, minunea care te face sanatos

Ceapa, minunea care te face sanatos
Ceapa în combinaţie cu ghimbirul contribuie la îmbunătăţirea vieţii sexuale. Pentru rezultate vizibile bea de 3 ori pe zi o lingură de suc de ghimbir în combinaţie cu o lingură de suc de ceapă. Datorită proprietăţilor antiinflamatorii, ceapa este recomandată în cazul persoanelor care suferă de artrită sau de gută, întrucât reduce simptomele acestor afecţiuni.

Ceapa conţine oligo-zaharide, substanţe care stimulează dezvoltarea bacteriilor bune la nivelul colonului. Datorită acestui lucru, riscul de a suferi de cancer de colon se reduce considerabil. Ceapa face minuni asupra tenulului, deoarece luptă împotriva acneei şi redă strălucirea pielii. Pentru prepararea măştii faciale ai nevoie de o lingură de suc de ceapă care se amestecă cu o lingură de miere şi câteva picături de ulei de măsline. Masca se aplică pe faţa curată şi se lasă să acţioneze în jur de 10-15 minute.

Persoanele care consumă ceapă în mod constant îşi măresc rezistenţa organismului în faţa agenţilor bacterieni, prevenind astfel apariţia anumitor boli. Dacă mesteci ceapă timp de 2-3 minute omori toţi germenii de la nivelul cavităţii bucale, reducând astfel riscul de a suferi din cauza infecţiilor bucale.

Pentru a preveni scăderea nivelului de fier din organism consumă ceapă roşie. Fierul are un rol important în întărirea celulelor  sangvine, reducând riscul de a suferi din cauza anemiei feriprive. De asemenea, consumul de ceapă scade colesterolul rău, prevenind atât atacurile de cord, cât şi alte afecţiuni cardiovasculare.
Read More

Ardeiul iute cica calmeaza durerile de spate?

Ardeiul iute cica calmeaza durerile de spate?
Unul dintre cele mai cunoscute remedii contra durerilor de spate este ardeiul iute. Acesta conţine o substanţă numită capsaicină care are proprietatea extraordinară de a inhiba senzaţia dureroasă. Faceţi masaje pe zona dureroasă cu un amestec format din cantităţi egale de glicerină şi tinctură de ardei iute. Tărâţele de grâu se opăresc, la 1 litru de apă se pun 4 linguri de tărâţe, apoi se varsă conţinutul în cada cu apă caldă, încălzind treptat apa cu duşul fierbinte. Se fac băi, timp de 10 minute, zilnic.

Sucul de cartof are efect antiinflamator - De aceea el este folosit cu real succes în tratarea durerilor articulare, mai ales atunci când este combinat cu suc de morcov. De asemenea se mai poate folosi şi sucul de orz verde care ajută la refacerea celulelor şi ţesuturilor afectate din zona articulaţiei (se fac cure de minimum 3 săptămâni).
Read More

Invata sa ai grija de sanatate inimii tale

Invata sa ai grija de sanatate inimii tale
Daca vreti sa aveti o inima sanatoasa, mâncaţi multe verdeţuri. Pentru sănătatea inimii tale, colesterolul rău nu trebuie să depăşească 120 mg/dl. Iar valoarea colesterolului total ar trebui să se menţină sub 200 mg/dl. Păstrează aceste valori mizând pe mesele bogate în verdeţuri - sunt bogate în fitosteroli şi fitostanoli, două substanţe ce reduc nivelul colesterolului.

Nu uitaţi de peşte. Sardine, scrumbie, ton, peşte spadă - carnea lor este bogată în acizi graşi esenţiali Omega3, ce ţin sub control nivelul de grăsimi din sânge şi menţin elasticitatea pereţilor arterelor.

Tensiunea la control! După 40 de ani, controlează-ţi periodic presiunea sangvină. Mai ales dacă există cazuri de hipertensiune în familia ta. Valorile mari (depăşind 140/90 mmHg) sporesc riscul maladiilor cardiovasculare. Motivul? Pereţii inimii se îngroaşă şi ea nu mai poate funcţiona corect.

Atenţie la kilogramele în plus. Fiecare kilogram peste greutatea ta normală obligă inima să muncească mai mult. Mai ales dacă grăsimea se acumulează pe abdomen. Măsoară-ţi circumferinţa abdomenului: nu ar trebui să depăşească 88 de cm, indiferent ce înălţime ai.

30 de minute de sport pe zi. Mers în pas alert, mers pe bicicletă, înot, aerobic – orice sport care presupune un efort constant şi de intensitate medie face minuni pentru inima ta, pentru că ţine sub control colesterolul şi presiunea sangvină.

Grijă mare la igiena dentară. Si asta nu doar pentru a te feri de carii. Echipele de cercetători de la Ospedale Royal North Shore din Sydney au descoperit că există o legătură clară între proliferarea bacteriilor responsabile cu formarea plăcii bacteriene şi cu infecţiile gingiilor – pe de o parte - şi îngroşarea arterelor – pe de alta. Explicaţia? Inflamarea generalizată pe care ar provoca-o bacteriile amintite.
Read More

Leacuri pentru afectiunile respiratorii

Leacuri pentru afectiunile respiratorii
Persoanele care suferă de astm bronşic se confruntă cu astfel de probleme în această perioadă. Recunoscut pentru beneficiile sale, cimbrişorul de câmp este şi un bun calmant pentru tusea astmatică. Prepară o infuzie din 1-2 linguriţe de plantă şi o cană cu apă fierbinte. Bea câte 2 căni pe zi, timp de 1-2 săptămâni.

Indicat în cazul astmului bronşic mai este şi maceratul, obţinut din 25 g de flori de ciuboţica-cucului, 15 g de rădăcină din aceeaşi plantă, 30 g de frunze de podbal şi 30 g de seminţe de in. Pui o lingură din acest amestec la o cană cu apă clocotită şi laşi la macerat timp de şase ore. Ulterior, poţi bea 2 căni pe zi, timp de 2-3 săptămâni.

Pentru a scăpa de tusea cauzată de bronşită, bunicii foloseau remediile din nalbă mare. Leacurile din această plantă uşurează expectoraţia.Prepară o infuzie din florile şi frunzele nalbei mari astfel: adaugă o linguriţă de amestec la o cană cu apă fierbinte. Laşi cana acoperită timp de 15 minute, după care bei 2 căni de infuzie pe zi, pentru 2 săptămâni.

Pentru a calma tusea bronşică, mai poţi încerca siropul de muguri de pin. Zdrobeşte 100 g de muguri, pe care îi pui la macerat în 100 ml de alcool de 70 de grade.

După 12 ore, adaugi jumătate de litru de apă clocotită, iar după alte şase ore, filtrezi amestecul.

Adaugi 650 g de zahăr dizolvat în sirop şi completezi cu apă până la un litru.

Copiii pot lua câte 3 linguriţe de sirop pe zi, iar adulţii, 3 linguri.  
Read More

Usturoiul, un foarte bun medicament pentru pneumonie

Usturoiul, un foarte bun medicament pentru pneumonie
De la simplele răceli care nu sunt tratate corespunzător se poate ajunge la pneumonie. Numită popular ,,aprindere la plămâni”, pneumonia poate fi tratată cu ajutorul remediilor din natură. Amestecă 25 g de frunze de podbal, 20 g de flori de ciuboţica-cucului şi 5 g de rădăcină din aceeaşi plantă, 10 g de flori de soc, 10 g de isop şi 5 g de cimbru. Pui o lingură din acest amestec la o cană cu apă şi laşi să fiarbă la foc mic timp de 5 minute.

Poţi bea câte 2 căni pe zi, îndulcite cu miere. Şi tinctura obţinută din amestecul a 40 g de usturoi şi 100 ml de ţuică este un bun remediu pentru cei cu pneumonie. Poţi lua câte 10 picături de tinctură de 2-3 ori pe zi, înainte de masă.
Read More

Turnuri de observatie mari (poze)

Turnuri de observatie mari (poze)
Daca muzeele nu-ti mai fac cu ochiul si nici nu e genul tau sa lenevesti pe plaja ori pe sezlong, langa piscina hotelului in care esti cazat, peste hotare, ai putea incerca o altfel de distractie. Mai ales daca iti place adrenalina, poti opta pentru un tur al turnurilor de observatie, deloc putine la numar, din lume.

Iar daca portofelul nu te tine pentru un intinerariu atat de generos, macar noteaza-ti orasele in care exista asa ceva, pentru a nu rata o panorama cuprinzatoare cand se intampla sa le vizitezi, in concendiu.
Oddee iti prezinta cateva turnuri de observatie unde ai putea urca cu perechea sa va reinnoiti juramintele, mai aproape de stele, sau unde pur si simplu sa iti dai seama ce mici si neinsemnate sunt problemele tale intr-o lume atat de vasta.
Un astfel de turn de observatie este cel din Phoenix, Arizona, construit in colaborare de arhitecti new york-ezi si danezi. Are 128 de metri inaltime si este un adevarat simbol al orasului. Daca ai nevoie de putina inspiratie sau de timp pretios petrecut cu tine insuti, poti urca si privi inspre munti sau contempla apusul. Atat turistii, cat si localnicii urca adesea platformele spiralate, o atractie in sine.
turn observatie Pheonix
Un alt turn de observatie fascinant prin dimensiunile sale este Baumwipfelpfad, din Parcul National Bavaria, unde se afla cea mai mare padure protejata din Europa Centrala. Inaltimea structurii este de 25 de metri, insa masa de metal masoara, in total, 1.300 de metri, segment cu segment, puse cap la cap. In varful acesteia, pe puntea de observatie, se ajunge pe o scara spiralata.
turn observatie Baumwipfelpfad
Arhitectul coreean Changki Yun este cel care a gandit acest turn de observatie din Seongnam. Vizitatorii au la dispozitie doua lifturi pentru a ajunge la restaurantele si cafeneaua situate la ultimul nivel, unde isi pot face curaj pentru a admira panorama ce li se deschide de pe puntea de observatie.
turn observatie Daewon
La granita dintre Austria si Slovenia sta de straja un turn de observatie, pe malul raului Mur. Structura din aluminiu, opera a arhitectilor Klaus K. Loenhart si Christoph Mayr, a fost gandita astfel incat nu doar sa serveasca scopului de a admira de la inaltime panorama, ci sa ofere o excursie fascinanata pana in varf.
In ciuda aspectului futuristic, gigantul de metal se integreaza perfect in peisajul din sudul Styriei, candva un loc in care marele public nu avea acces. Pana in varf, la 27 de metri, sunt exact 168 de trepte. Intreaga structura a fost gandita ca un copac, avand un trunchi vanjos si ramuri mai delicate spre varf.
turn observatie Austria
Turnul Canton, cel mai inalt din China, este situat pe malul raului Pearl, iar structura sa spiralata ajunge pana la 600 de metri inaltime. Turisti din intreaga lume vin in orasul Guangzhou pentru a vedea ce poate naste genialitatea arhitectilor.
In varf exista o punte de observatie ce aduce cu piata civica a unui oras. Iar pentru ca turistul sa nu osteneasca plimbandu-se pe puntea de observatie, la 480 de metri de la sol, exista niste cabine transparente, cu un diametru de 3,2 metri, ce pot gazdui pana la 6 persoane, unde turistii pot sta asezati in timp ce “orbiteaza” in jurul turnului. O astfel de plimbare dureaza intre 20 si 40 de minute.
Canton Tower
In Londra, turistii care vor sa vada orasul de sus pot urca pe turnul de observatie ArcelorMittal, de unde pot admira Parcul Olimpic. Gigantul de otel este opera lui Anish Kapoor, fiind insa sponsorizat de ArcelorMittal. Turnul, care ajunge la inaltimea de 114,5 metri, fiind construit in proportie de 60% din otel reciclat, se doreste a fi unul util nu doar pentru turisti, insa si o opera de arta in sine.
turn ArcelorMittal Londra
Se spune despre Lacul Seljord, din orasul norvegian cu acelasi nume, ca este locul de joaca al unui monstru pe nume Selma, care scufunda barcile si danseaza pe valuri. La fel ca si in cazul lui Nessie, Bigfoot sau Yeti, sute de localnici jura ca l-au vazut, insa, ca de obicei, dovezile lipsesc. Asta nu opreste insa turistii sa mearga pe malul lacului ca la pomul laudat.
Pentru acestia si nu numai s-a construit si un turn de observatie, in 2008. Acesta este realizat din lemn si permite turistilor si localnicilor deopotriva sa scruteze luciul apei, in cautarea monstrului legendar.
turn observatie Seljord
Cei care ajung in jungla amazoniana ar trebui sa nu rateze turnul de observatie instalat aici si cei circa 9 kilometri de poduri de la inaltimea carora viata salbatica poate fi admirata, fara a fi deranjata. Realizat din bambus, pentru a se integra perfect in mediul inconjurator, turnul a fost gandit de arhitectii britanici de la Marks Barfield.
Bamboo Observation Tower
Construit intre 1970 – 1971, turnul de observatie Nasinneula, din Finlanda, este cel mai inalt din tarile nordice, ajungand la 168 de metri. Daca tot ai ajuns in zona, dupa ce ai scrutat calm imprejurimile, poti urca in roller-coasterul Tornado, pentru o rupere binevenita de ritm.
turn observatie Nasinneula
Read More

Rucola ajuta la slabire

Rucola ajuta la slabire
Cine nu a auzit de rucola? Una dintre cele mai benefice verdeţuri, pe care o găseşti în toate supermarketurile din România, la preţuri cuprinse între 9-10 lei (casoleta de 125 g).
Denumirea de rucola este din limba italiană, în română fiind cunoscută ca voinicică. Pe lângă faptul că este foarte sănătoasă, conţine şi puţine calorii. Astfel, jumătate de cană de rucola conţine numai 2 calorii. Iar fibrele fac ca această verdeaţă să fie hrănitoare, putând fi servită cu succes singură la masă sau alături de alte salate sau pizza.
Rucola este recomandată în alimentaţie cu scopul de a elimina toxinele din organism şi radicalii liberi. Mai mult, ea conţine şi fitochimicale care îmbunătăşesc sănătatea pielii şi a ochilor, stimulând, în acelasi timp, sistemul imunitar.
Fitochimicalele reduc efectele cancerigene ale hormonilor estrogeni, având un rol important în prevenirea cancerului de prostată, cervical şi ovarian. De asemenea, este o sursă de vitamina C,A şi K., toate trei contribuind la buna funcţionare a circulaţiei sanguine, a sistemului osos şi a celui cardiovascular.
Read More

Botezatu nu se casatoreste niciodata

Botezatu nu se casatoreste niciodata
În jurul lui roiesc în permanenţă femei frumoase, a avut relaţii intens mediatizate, însă până acum nici una nu l-a convins să ajungă în faţa altarului.

"Nu cred că mă voi căsători vreodată. Aşa cred acum. Vom mai vedea", a mărturisit designerul, la Antena 1, în emisiunea "Acces Direct".
Altfel, proaspăt întors de la New York, unde a reputat un succes deosebit cu colecţia lui de modă, Cătălin Botezatu nu a venit cu mâna goală în emisiunea Simonei Gherghe. Designerul s-a apucat de creat pantofi.

Read More

Chris Brown si cea mai mare greseala a vietii lui

Chris Brown si cea mai mare greseala a vietii lui
Rihanna s-a confesat in repetate randuri in ceea ce priveste reluarea relatiei cu Chris Brown si motivele care au indemnat-o sa-i ierte violenta din trecut. Acum a venit randul cantaretului sa revina asupra a ceea ce el considera "cea mai mare greseala a vietii sale".

In 2009, Chris Brown a batut-o crunt pe Rihanna, lasand-o cu fata tumefiata cu cateva ore inainte de ceremonia Premiilor Grammy, cei doi anulandu-si participarea la eveniment invocand un "accident de masina". Patru ani mai tarziu, cantareata l-a iertat pe tanar, reluand povestea de dragoste cu cel pe care nu a incetat niciodata sa-l iubeasca, dupa cu ea insasi a marturisit.

Iata ce are si Chris Brown de spus in aceasta privinta: "Uneori ajungi la dispute, ajungi sa lovesti persoana pe care o iubesti si un fel de spirala se instaleaza. Acea seara este cel mai mare regret al meu, cea mai mare greseala. Dar ea ma iubeste...Ce pot spune? Am fost iertat. Dar am muncit mult pentru asta", s-a confesat cantaretul intr-un interviu pentru Mirror.

Starul de 23 de ani a asigurat ca "nu va mai ridica niciodata mana asupra Rihannei" si a spus ca ii intelege pe cei care inca nu au incredere in el.

Copilarie marcata de violenta domestica

Chris Brown, baiatul nascut intr-un mic orasel din Virginia, si-a trait copilaria marcat de pasiunea pentru muzica, dar si de problemele personale. Parintii sai s-au despartit cand era mic, iar apoi acesta a asistat la numeroase scene de violenta domestica intre mama sa si noul partener.

Succesul a venit repede, iar la 18 ani, cand a cunoscut-o pe Rihanna, totul parea de vis. Erau foarte tineri, frumosi si plin de succes, insa realitatea din spatele acestor aparente era din pacate destul de tulbure.

Marcat de problemele din trecut si ametit de faima, Chris Brown nu si-a putut stapani impulsivitatea, ajungand la acel episod de violenta impotriva Rihannei, pentru care a ajuns in fata instantei.

Insa astazi Chris Brown asigura ca s-a schimbat: "Am invatat multe de la acea noapte. Am crescut. Am invatat ca violenta nu este un mod normal de a regla neintelegeri".
Read More

Dupa ce mor, oamenii pot reveni la viata?

Dupa ce mor, oamenii pot reveni la viata?
Dupa ce mor, oamenii pot reveni la viata, afirma un expert american in medicina. Sam Parnia, specialist cu experienta in ingrijirea pacientilor in stare critica, spune ca dovezile indica aceasta posibilitate.

El lucreaza la facultatea de medicina a universitatii americane Stony Brook si este directorul unui program de cercetare in domeniul resuscitarii, scrie MSNBC. In cartea lui, "Erasing Death: The Science That is Rewriting the Boundaries Between Life and Death", acesta scrie ca o persoana poate fi readusa la viata si dupa o perioada mai lunga de timp.

Acest lucru se poate intampla chiar daca se considera ca pacientul este in moarte clinica. Omul de stiinta a tras aceasta concluzie dupa 10 ani de studii. Astfel, potrivit acestuia, celulele nervoase pot functiona pana la opt ore dupa moarte.

Un exemplu de reintoarcere din moarte

In opinia sa, daca specialistii pot manipula aceste procese, inima ar putea fi repornita, iar pacientul poate fi readus la viata astfel. O experienta traita de o persoana din Houston, SUA, este graitoare. Mary Jo Rapini a suferit un anevrism cerebral in anul 2003 si a stat 3 zile la terapie intensiva.

Inima i s-a oprit, iar ea a simtit cum trece printr-un tunel, a carui caldura a invaluit-o. Apoi, potrivit marturisirii ei, a simtit o dragoste asa cum nu a mai primit niciodata, despre care ea crede ca a venit de la Dumnezeu. In cele din urma, pacienta a fost readusa la viata de personalul medical care o ingrijea.

Specialistul american spune ca exemplul ei este o dovada ca moartea nu este absoluta si poate fi un proces reversibil. El spune ca si-a stabilit ca scop readucerea oamenilor la viata, insa e nevoie de cercetari in privinta a aceea ce se intampla dupa moarte.

O tehnica ce poate fi folosita este scaderea temperaturii corpului pacientului. Exista riscul unor leziuni cerebrale, in acest caz, insa tehnica il poate readuce pe cel decedat la viata, spune Sam Parnia.
Read More

Cat doarme un copil in fiecare noapte?

Cat doarme un copil in fiecare noapte?
Somnul joaca un rol crucial in dezvoltarea creierului, ceea ce face ca acesta sa fie extrem de important pentru copiii aflati in crestere. Odihna din timpul noptii este vitala si pentru cei aflati la pubertate, deoarece in timpul somnului se elibereaza un hormon de crestere.

Lipsa somnului il face pe cel mic sa nu mai fie capabil sa realizeze operatiile logice de zi cu zi, sa nu se mai poate concentra, sa uite diverse lucruri, sa fie nervos si sa faca greseli. BBC explica de ce somnul este atat de important pentru copii si precizeaza cate ore ar trebuie sa doarma acestia pe noapte.

De cat somn are nevoie un copil de scoala primara

Nevoia de odihna difera de la un individ la altul. Un copil are mai multa nevoie de somn decat un adolescent sau un adult. Daca vorbim despre un elev de scoala primara, care are intre 5 si 11 ani, cel mai bine ar fi ca acesta sa doarma in jur de 10-12 ore pe noapte.

Ca sa te asiguri ca cel mic va reusi sa isi ia "doza" de odihna de care are nevoie, pregateste-l pentru asta. Dedica-i 30-40 de minute inainte de culcare, timp in care sa ii faci o baie calduta, dupa care sa cititi impreuna o poveste.

Incearca sa nu-l lasi sa se uite la televizor sau sa se joace pe calculator inainte de culcare, deoarece este foarte posibil sa nu mai poata adormi.

Cat trebuie sa doarma un adolescent intr-o noapte

Atunci cand are intre 11 si 18 ani, un individ are nevoie de 8,5-10 ore de somn pe noapte. Chiar daca este destul de greu sa iti incurajezi odrasla aflata la pubertate sau adolescenta sa doarma cat mai mult, nu uita ca lipsa somnului in aceasta perioada poate duce la o crestere a nivelului de hormoni, la cresterea apetitului si, implicit, la obezitate.

Ca sa iti convingi copilul sa doarma, incearca sa stai cu el mai mult seara, inainte de culcare, exact asa cum faceati si cand era mai mic. Daca se plange ca nu se poate trezi dimineata, incurajeaza-l sa se culce mai devreme seara.
Read More

Telefon fara baterie se va incarca cu lumina

Telefon fara baterie se va incarca cu lumina
Compania franceză Wysips a prezentat la Mobile World Congress, în desfăşurare la Barcelona, o folie transparentă care permite încărcarea smartphone-urilor folosind lumina, la un preţ de doar 1 euro, potrivit AFP.
Investitorii Wysips speră ca primele telefoane echipate cu folia fotovoltaică, integrată în ecrane, să ajungă în magazine până la sfârşitul anului. Directorul general al Wysips, Ludovic Deblois, a prezentat la salonul de la Barcelona un smartphone echipat cu o astfel de folie. Imediat după expunerea la o sursă de lumină, bateria smartphone-ului a început să se încarce.
“Cu 10 minute la soare veţi putea comunica 2 minute. Pentru a reîncărca complet, va fi necesară o expunere de 6 ore, astfel că tehnologia noastră nu este neapărat pentru o reîncărcare completă, ci mai degrabă pentru a asigura energia necesară anumitor aplicaţii. De exemplu, dacă trebuie să daţi un telefon de urgenţă”, a spus el.
De asemenea, tehnologia poate salva utilizatorii de smartphone-uri şi când acestea se descarcă în momente în care sunt necesare pentru a face plăţi. În regiuni ale lumii aflate încă în dezvoltare, folia fotovoltaică ar putea avea un impact şi mai mare, a afirmat Deblois.
“Africa ne interesează ca piaţă, deoarece sunt peste 500 de milioane de persoane cu telefoane mobile, dar continentul este electrificat doar în proporţie de 40%”, a declarat el.
Wysips intenţionează să licenţieze tehnologia producătorilor de telefoane mobile, care vor decide costul care va fi transferat clienţilor prin preţul final.
Read More

Ce trebuie sa stiut despre grasimi?

Ce trebuie sa stiut despre grasimi?
De decenii considerate drept cei mai mari inamici ai siluetei si ai sanatatii, tinta principala a dietelor hipolipidice pentru protejarea arterelor si soldurilor, grasimile sunt acum reconsiderate in cadrul unei abordari complet diferite. Asta deoarece nu toate grasimile sunt egale, si mai ales nu toate sunt daunatoare. Cele mononesaturate de exemplu, continute de uleiul de masline, si cele polinesaturate, din uleiul de peste, alune si unele seminte, sunt esentiale pentru sanatatea noastra.
Acestea contribuie la reducerea colesterolului rau (LDL), cresc colesterolul bun (HDL), reduc inflamatia, acel "incendiu" mereu aprins care putin cate putin distruge tesuturile si este la baza multor maladii cronice, inclusiv a Alzheimerului. Pana si colesterolul continut in oua este legat partial de colesterolul din sangele nostru. Colesterolul din organismul nostru este in cea mai mare parte produs de ficat, drept raspuns la excesul de zaharuri si carbohidrati. Si am mai citit candva ca cei care nu se feresc de grasimi (cele bune) si le includ in dieta zilnica, au mai putin colesterol spre desoebire de cei care evita grasimile total. Deci ouale, consumate pana la un numar de 3-4 pe saptamana castiga multe puncte si reintra intr-o dieta sanatoasa. Grasimile care raman fara dubiu nocive sunt cele saturate de origine animala (unt, slanina, carne grasa) ce trebuie consumate cu moderatie precum si uleiurile vegetale, din care sunt facute produsele industriale precum cele din cuptor, biscuitii, pizza congelata s.a. Ce e mai indicat sa consumi? Un pachet de Crackers ori o mana de nuci sau migdale? Instinctiv tindem sa alegem biscuitii, mai usori, mai uscati...In schimb nu, e mult mai bine sa alegem nucile sau migdalele. Biscuitii Crackers sunt in general sarati si foarte des bogati in grasimi nocive (grasimi hidrogenate), utile pentru a prelungi perioada de valabilitate a produsului. Grasimile hidrogenate sunt grasimi vegetale solidificate prin hidrogenare si constituie, conform multor cercetatori, una dintre cele mai grave probleme alimentare moderne (intr-o emisiune a Dr.Oz s-a amintit despre aceasta grasime ce trebuie evitata si chiar a facut o demnostratie practica). Prezentata drept hrana potrivita pentru inima si ca un inlocuitor al untului, margarina se obtine in proportie de 100% din grasimi hidrogenate. Aceste grasimi cresc inflamarea si reduc functionalitatea insulinei, chiar daca sunt folosite in cantitati mici, fac mai rau ca untul. Intr-o mai mica masura, consumul de uleiuri vegetale a crescut gratie industrializarii si mecanizarii producerii si prelucrarii semintelor. In special, alegerea de a extrage uleiul din seminte prin folosirea solventilor i-a crescut productivitatea, justificand pe plan comercial validarea unei folosiri pe scara mai larga. Industrializarea procesului de productie a uleiurilor vegetale a transformat consumul nostru cantitativ si calitativ. Iar cel mai indicat ar fi sa consumam ulei de masline presat la rece. Totusi, trebuie sa fim atenti, deoarece grasimile vegetale se ascund in multe produse fara sa stim, mai ales printre cele de panificatie (de exemplu cand cumparam un foietaj nu ne dam seama ca are adaugat mult ulei, dar prin incalzire acesta iese la suprafata si veti fi uimiti cat de mult ulei poate contine, e un fapt verificat si de catre mine). Sa ne amintim deci sa controlam mereu ingredientele. Calitatea hranei pe care o consumam este intotdeauna mai importanta decat cantitatea, deoarece chiar si o doza minima dintr-un aliment pe care corpul nostru nu o recunoaste si o refuza, este nociva.
Read More

Ciuma bubonica cea mai cumplita boala

Ciuma bubonica cea mai cumplita boala
„Moartea Neagra", ciuma bubonica, a exterminat peste 50 de milioane de europeni intre anii 1347-1351, decimand intregul continent cu o furie care a ingrozit omenirea. Evenimentele au fost consemnate in diverse scrieri si documente oficiale, de curte, si din ele razbate, chiar si acum, groaza celor care au scapat teferi.
„Orice epidemie de ciuma de astazi isi are obarsia in Moartea Neagra din Evul Mediu", sustine Poinar. Prin folosirea aceleiasi metodologii, este posibila studierea genomilor tuturor agentilor patogeni din istorie si intelegerea evolutiei lor si a pandemiilor. Descendentii directi ai acestui agent patogen care a adus Moartea Neagra populatiilor din Evul Mediu continua sa existe si astazi, ucigand cam 2000 de oameni in fiecare an. „In cei 660 de ani de evolutie ca agent patogen, au existat relativ putine schimbari in genomul sau, dar aceste schimbari, indiferent cate mici, s-ar putea sa fie responsabile de virulenta teribila a ciumei care a ravasit Europa", constata profesorul german. „Pasul urmator va fi sa determinam de ce a fost atat de letal". Din scheletele gasite in „putul ciumei" din East Smithfield s-au extras probe biologice (din dintii lor) care au permis cercetatorilor sa calculeze varsta stramosului germenului Yersina Pestis, responsabil de declansarea ciumei bubonice. Din datele obtinute s-a constatat ca epidemiile de ciuma anterioare, cum a fost cea Iustiniana, din secolul al VI-lea, au fost cauzate de un alt agent patogen, cu totul strain de cel responsabil de Moartea Neagra. Ciuma Iustiniana a decimat intregul Imperiu Roman de Rasarit, ucigand peste 100 de milioane de oameni si se crede ca a fost prima pandemie din istoria omenirii. Organismul patogen din Evul Mediu a evoluat, se pare, dint-o bacterie inofensiva, gasita in sol. Cercetatorii nu pot preciza, inca, ce anume a determinat mutatia spre organismul letal care a ingrozit Europa medievala.

Povestea nu poate fi confirmata oficial, dar nu face decat sa sublinieze ca epidemiile de ciuma sunt posibile si astazi si ca studiul cauzelor virulentei agentului patogen ar putea feri omenirea de o noua catastrofa. Moartea Neagra (numita asa din cauza culorii pielii victimelor sale) a mai incercat un atac frontal in cea de-a doua jumatate a secolului al XIX-lea si n-a disparut cu totul.
Read More

Sfaturi ca sa ai un somn usor

Sfaturi ca sa ai un somn usor
Evită să bei după ora 3 p.m. să mai bei cafea, ceai negru sau cola iar seara, înainte de somn alcoolul şi ţigările. Ele favorizează un somn agitat şi treziri în timpul nopţii.
Evită mesele târzii,
mănâncă cu cel mult două ore înainte de somn, ceva lejer ca o salată sau un fruct. Amenajează-ţi dormitorul confortabil, să îţi facă plăcere să fii acolo. Nu adormi pe canapeaua din living cu laptopul în braţe.
Evită contactul cu tehnologia
când te bagi în pat, preferabil să închizi televizorul din timp iar telefonul să îl laşi în altă cameră.
Adoptă un program regulat de somn şi respectă-l. Organismul tău se va obişnui astfel şi va şti cănd este vremea să mergi la culcare şi să te trezeşti fără să foloseşti alarma.
Trezeşte-te în ridmul tău, fără  alarmă. Ceasul tău intern funcţionează precis iar organismul va şti când te-ai odihnit destul.
Practică un sport în timpul zilei, te va adormi ca un somnifer. Siesta de după-amiază. Relaxează-te o jumătate de oră zilnic pentru a fi mai vigilentă în restul zilei. Bea ceaiuri calde care te calmează şi te liniştesc pentru un somn profund.
Read More

Ce beneficii are ciocolata?

Ce beneficii are ciocolata?
Prin conţinutul său de potasiu, magneziu, calciu, fier şi teobromina, aceasta acţionează precum o cafea şi îşi oferă un boost de energie. Se digeră uşor. Aceasta conţine grăsimi nesaturate care se digeră uşor, însă în exces are efect laxativ. Scade riscul de infarct. Chiar dacă momentan nu este grija ta principală, este bine de ştiut pentru viitor. Mai bine să previi decât să tratezi, nu?
Scade colesterolul. Acizii graşi din cacao favorizează scaderea nivelului de colesterol din sange.Sursă de magneziu. Acesta are un rol important pentru muşchi şi te apără de durerile musculare. Magneziul prezent în ciocolată îţi destinde corpul şi te ajută să treci mai uşor peste stres.Îţi ridică moralul. Prin plăcerea imediată pe care ţi-o provoacă, te ajută să te simţi mai bine. Rol antidepresiv. Consumul frecvent îţi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui la nivel cerebral şi luptă cu depresia.
Read More

Folia care incarca telefonu cu energie solara

Folia care incarca telefonu cu energie solara
Compania franceza Wysips a prezentat la Mobile World Congress, in desfasurare la Barcelona, o folie transparenta care permite incarcarea smartphone-urilor folosind lumina, la un pret de doar 1 euro, relateaza AFP.Investitorii Wysips spera ca primele telefoane echipate cu folia fotovoltaica, integrata in ecrane, sa ajunga in magazine pana la sfarsitul anului.
 

Directorul general al Wysips, Ludovic Deblois, a prezentat la salonul de la Barcelona un smartphone echipat cu o astfel de folie. Imediat dupa expunerea la o sursa de lumina, bateria smartphone-ului a inceput sa se incarce.

"Cu 10 minute la soare veti putea comunica 2 minute. Pentru a reincarca complet, va fi necesara o expunere de 6 ore, astfel ca tehnologia noastra nu este neaparat pentru o reincarcare completa, ci mai degraba pentru a asigura energia necesara anumitor aplicatii. De exemplu, daca trebuie sa dati un telefon de urgenta", a spus el.

De asemenea, tehnologia poate salva utilizatorii de smartphone-uri si cand acestea se descarca in momente in care sunt necesare pentru a face plati.

In regiuni ale lumii aflate inca in dezvoltare, folia fotovoltaica ar putea avea un impact si mai mare, a afirmat Deblois. "Africa ne intereseaza ca piata, deoarece sunt peste 500 de milioane de persoane cu telefoane mobile, dar continentul este electrificat doar in proportie de 40%", a adaugat acesta.

Wysips intentioneaza sa licentieze tehnologia producatorilor de telefoane mobile, care vor decide costul care va fi transferat clientilor prin pretul final. Costul foliei este, insa, de numai 1 euro pe bucata, a precizat Deblois.

O linie de productie cu o capacitate anuala de 8 milioane de unitati este pregatita in Franta pentru a incepe productia in aprilie. Dupa ce producatorii de telefoane vor incepe sa-si fabrice singuri foliile necesare, Wysips intentioneaza sa foloseasca fabrica din Franta pentru a introduce tehnologia si la alte produse.
Read More

Nu va veti distruge smartphone-ul niciodata (video)

Nu va veti  distruge smartphone-ul niciodata (video)
Aveti ca prioritate siguranta telefonului? Atunci puteti sa va cumparati cel mai puternic material care va va asigura ca nu va veti distruge smartphone-ul niciodata.
Este vorba despre D30, o compozitie speciala care reuseste sa absoarba orice soc, perfecta pentru siguranta telefonului dumneavoastra.
George Buhnici a testat-o in cel mai inedit mod cu putinta la MWC 2013. Si-a infasurat palma in gelatina si s-a lovit cu ciocanul. Din fericire, a trecut testul cu bine.
Read More

Cosmote România a lansat un serviciu online

Cosmote România a lansat un serviciu online
Cosmote România a lansat un serviciu online dedicat utilizatorilor prepaid pentru reîncărcarea oricărei cartele preplătite, fără a necesita un proces de înregistrare. Aplicaţia se găseşte pe site-ul operatorului .

Suma de reîncărcare poate varia de la 5 până la 100 de euro pentru o tranzacţie şi va fi adăugată la creditul deja existent. Pentru fiecare reîncărcare realizată până pe 25 martie 2013, utilizatorul cartelei Cosmote sau Frog reîncarcate va primi şi un bonus de 500 de minute în reţea. Bonusul are o valabilitate de 30 de zile, începând cu momentul alocării şi poate fi consumat doar în perioada de valabilitate a contului.
Read More

Cum face o maimuta flotari si abdomene

Cum face o maimuta flotari si abdomene
Maimutica obsedata de sport: Face FLOTARI pana la epuizare si continua cu abdomene! VIDEO

O maimuta a invatat sa se antreneze si acum nu mai are stare pana nu face flotari si abdomene. Instructorul este foarte mandru de ea si spune ca este foarte harnica si isi duce antrenamentul pana la final.

Read More

Ramona Gabor o duce bine in Dubai

Ramona Gabor o duce bine in Dubai
Ramona Gabor pare să fie o răsfățată a sorții de când a dat România pe Dubai. Bruneta, care activează ca model în ”capitala arabă a luxului”, este cadorisită de iubit cu lucruri scumpe și are avion privat la scară.
Ramona Gabor muncește din greu în Dubai, unde are câtev contracte ca manechin, pentru mai multe firme de îmbrăcăminte și bijuterii de lux. Bruneta însă a reușit să pună mâna și pe un bărbat potent financiar, care o răsfață cum știe el mai bine. Pe lângă flori, mâncăruri fine, vacanțe scumpe sau nestemate, acesta i-a pus la dispoziție și un avion privat.
Aeronava cu care sora Monicăi Gabor călătorește dintr-un capăt în altul al mapamondului, este una de lux, opulența îmbinându-se cu confortul și spiritul practic.
Read More