Alimente care iti incalzesc corpul in zile reci

Gerul de afara te-a vlaguit de tot? Nu ai energie si cauti o solutie care sa te puna din nou pe roate?

Consuma alimente sanatoase care te incalzesc si-ti dau pofta de viata!

Sunt sigura ca te-ai saturat sa te imbraci gros pentru a face fata frigului de afara. Totusi, am o veste buna pentru tine! Uita de hainele grele, de puloverele pe gat care-ti iau parca si aerul si mananca mai multe alimente care-ti sprijina organismul acum in sezonul rece. Care e secretul lor?

Ei bine, exista alimente care stimuleaza circulatia sanguina, relaxeaza muschii si-ti dau energia de care ai atata nevoie.

Asadar, te invit sa afli care sunt cele mai eficiente alimente cu efect de incalzire.

CONDIMENTELE, DE MARE AJUTOR

Boiaua iute, piperul alb sau negru, pulberea de hrean uscat, toate stimuleaza circulatia sangelui si inlatura senzatia de maini si picioare reci.

Asa ca, uita de manusile super groase, accesorizeaza-te cu ceva mai sic si consuma condimente iuti. Asezoneaza fripturile cu ele, dar cartofii sau pastele si bucura-te de efectul lor. Un alt beneficiu al condimentelor este si cel de ardere a grasimilor (accelereaza metabolismul). Bineinteles, pontul ti-e de folos daca vrei sa tii dieta.

CEAIUL DE GHIMBIR, REMEDIU RAPID

Vrei sa te incalzesti numaidecat? Fierbe putina apa, pune-o in cana si adauga o lingurita cu ghimbir ras.

Amesteca bine totul si dupa ce s-a mai racit un pic, adauga lamaie si o lingurita-doua cu miere. Bautura este foarte energizanta si are efect maxim daca o consumi dimineata. Mierea iti da energie gratie continutului bogat in vitamine si minerale si ghimbirul pune in miscare sangele, detensionand muschii corpului.

OLEAGINOASELE, O GUSTARE ENERGIZANTA

Daca iti place sa iei gustari dese consuma cu incredere fistic, alune de padure, nuci si migdale (serveste-le mai bine neprajite pentru asa iti aduc mai multe beneficii pentru sanatate).

Cum iti pot tine ele de cald? Ei bine, ele contin fibre, proteine si acizi grasi, substante care dau organismului energie pe tot parcursul zile. Astfel, ai mai multa pofta de viata, te misti mai mult si te incalzesti mai repede.

Author:

Facebook Comment