Evita aparitia ridurilor

Multe dintre obiceiurile zilnice, inclusiv cele care ne fac placere, sunt ,,implicate” într-o anumita masura cand vine vorba de aparitia ridurilor. Citeste randurile urmatoare si afla la ce trucuri poti apela pentru a amana cat mai mult aparitia lor!

Include somonul în alimentatie

Somonul, ca si alte specii de peste mai gras, este o sursa bogata de proteine, elemente esentiale pentru îngrijirea si mentinerea elasticitatii pielii. Acizii grasi esentiali din peste ,,hranesc” pielea si întarzie aparitia ridurilor. Studiile în domeniu au aratat ca persoanele care obisnuiesc sa consume peste gras au o piele ferma si hidratata.

Nu trisa! Tine ochelarii pe nas!

Trebui sa porti ochelari, dar tot amani momentul, mai ales ca poti face lucrurile simple si fara sa îi tii pe nas. Oboseala oculara poate duce la folosirea intensa a muschilor faciali, la încruntare, ceea ce creste si sansele de aparitie a ridurilor. Ceea ce la început pare sa fie o cuta fina la nivelul tenului se poate tranforma într-un rid adanc. Poarta ochelarii de vedere fie ca citesti o carte, lucrezi la calculator sau te uiti la televizor.

Alfa-hidroxi acizi, aliati în prevenirea ridurilor

Alfa-hidroxii acizi (AHA), care includ acidul glicolic, lactic, tartaric si cel citric, se gasec în multe dintre produsele destinate îngrijirii tenului. Produsele care contin acesti acizi sunt recomandate în cazul petelor care apar pe ten, a ridurilor, dar si pentru îngriirea de la varsta a treia. Acizii au capacitatea de a reduce aspectul porilor si liniile fine, inclusiv cele din jurul ochilor. Anumite forme de AHA pot ajuta si la stimularea productiei de colagen.  

Dormi pe spate

Dormitul în anumite pozitii poate duce la aparitia mai rapida a ridurilor, sunt de parere specialistii dermatologi. Dormitul pe o parte poate duce la aparitia liniile fine de la nivelul obrajilor, fie a barbiei. Desi multe dintre cutele care apar pe ten dispar la putin timp dupa trezire, dar prin repetare ridurile se pot adanci tot mai mult. Pe de alta parte, persoanele care prefera sa doarma cu fata în perna au sanse mari sa aiba riduri vizibile pe frunte. Dintre toate pozitiile de somn, cea pe spate aduce cele mai mari beneficii cand vine vorba de prevenirea ridurilor.
Alege produsele care contin vitamina C

Mai multe studii în domeniu au descoperit ca vitamina C ajuta la producerea de colagen, proteina prezenta în tesutul conjunctiv si care protejeaza împotriva ridurilor. In plus, colagenul limiteaza efectele nocive ale razelor ultraviolete, reduce petele întunecate si roseata de la nivelul pielii. Un prim pas în prevenirea ridurilor este si alegerea produselor de îngrijire care contin vitamina C (acid ascorbic). Mai mult, include în dieta alimentele care au un continut ridicat de vitamina.

Author:

Facebook Comment