Rosia, leguma care lupta cu cancerul

Rosii, galbeni, verzi, portocalii...îi gasesti în toate aceste variante de culoare si au un gust fantastic, dulceag, usor crocant si proaspat ca o ploaie de primavara. Dezbatem astazi subiectul “ardeiul gras si beneficiile sale incredibile asupra sanatatii”.

Desi pentru multi este o leguma banala, usor trecuta cu vederea atunci cand se mentioneaza principalele surse naturale de vitamine si minerale, ardeiul gras prezinta proprietati curative nebanuite si va poate proteja organismul de o multitudine de probleme de sanatate.

Ardeiul gras îti asigura o mare parte din necesarul de vitamine si contine substante care ajuta în procesul de slabire, amelioreaza durerile si pot chiar sa protejeze împotriva cancerului.

De asemenea, ardeiul gras este una dintre cele mai importante surse naturale de vitamina A si C, iar ardeiul gras rosu în special contine multe fibre, folati, vitamina K si minerale care protejeaza organismul de numeroase afectiuni digestive.

Numarul scazut de calorii din ardeiul gras face din aceasta leguma aliatul perfect împotriva kilogramelor în exces, deci nu va feriti sa îl includeti în dieta.

Iata o scurta lista cu vitaminele si nutrientii din compozitia ardeiului gras si efectele lor benefice:

Vitamina A - protejeaza vederea, tine la distanta infectiile si îmbunatateste calitatea spermei;

Vitamina C - poate reduce sansele de aparitia a tumorilor, scade riscul de cataracta si reface nivelul de colagen din piele, asigurand elasticitate si fermitate pielii;

Vitamina B6 si magneziu - vitale pentru mentinerea functiilor care includ activitatea cerebrala si sistemul imunitar, ajuta la ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual, au efect diuretic, previn balonarea si mentin tensiunea arteriala în limitele normale;

Luteina si zeaxantina - substante care încetinesc procesul de degenerescenta maculara si care împiedica aparitia tulburarilor de vedere;

Betacaroten - antioxidant care protejeaza eficient împotriva cancerului mamar;

Licopen - scade semnificativ riscurile de cancer ovarian, de prostata sau de cancer pancreatic.

Author:

Facebook Comment