Rutabaga poate fi consumata cruda sau gatita. Trebuie sa o curatati de coaja ca pe un cartof.
Top patru beneficii importante
1. Mentine Colonul sanatos
Pentru a scapa de resturile acumulate in colon si pentru a-ti pastra sistemul digestiv sanatos, ai nevoie sa cresti aportul de fibre, iar rutabaga contine 12% din cantitatea zilnica recomandata de fibre.
2. Ajuta la slabit
Rutabga contine toate mineralele esentiale, in special magneziu si potasiu, ambele responsabile de reglarea metabolismului si contractiile muschilor. In plus, contine putine calorii si poate fi usor inclusa in dietele de slabire.
3. Combate cancerul
Radacina este bogata in izotiocianati, compusi care joaca un rol important in eliminarea substantelor cancerigene din organism, potrivit Institutului Linus Pauling. In plus, rutabaga sunt crucifere, la fel ca varza si brocoli cunoscute pentru proprietatile lor anticancerigene.
4. Amelioreaza astmul
Datorita continutului de vitamna C (53% din doza zilnica recomandata), rutabaga amelioreaza simptomele astmului.