Spalatul excesiv duce la caderea parului?

Spalatul excesiv duce la caderea parului

Fals. Desi dermatologii recomanda sa-l speli de trei ori pe saptamana, poti s-o faci ori de cate ori e nevoie. Curatarea scalpului nu duce la caderea parului si nici la uscarea lui, poate doar sa apara un exces de sebum in urma frecarii excesive.

Mai mult sampon inseamna un par curat

Fals. Cantitatea de sampon necesara este cat incape in causul palmei, iar pentru parul lung, ceva mai mult. Pentru a-l curata bine, este important sa samponezi parul de doua ori.

Parul cade pentru ca-l indrepti mereu cu placa

Fals. Caldura deterioreaza, arde sau usuca firul, ceea ce duce uneori la caderea parului, insa firele pierdut vor fi rapid inlocuite de altele care vor iesi din aceeasi radacina. Cand parul cade masiv, cauza nu este caldura, ci poate fi de natura hormonala sau o carenta nutritiva.

Balsamul reface varfurile despicate

Fals. Niciun produs nu repara parul deja deteriorat. Balsamul netezeste cuticula parului si varfurile nu mai stau atat de rasfirate, dar este ideal pentru a preveni despicarea lor.

Periajul face parul va fi frumos

Fals. Periajul in exces deterioreaza parul prin afectarea cuticulelor firului. Ai grija si la perii, cele sintetice electrizeaza parul si rup firele.

Te tunzi regulat, iar parul creste repede si des

Fals. Parul este mai gros spre varfuri decat la radacina – de aceea, pare mai des cand e scurt. Taierea parului nu influenteaza cresterea si nici nu schimba textura parului, dar il mentine sanatos, iar varfurile sunt netede. Iar volumul se capata nu prin tunsoare, ci cu produsele de ingrijire si coafare.

Din pricina colorarii, parul se arde si cade

Fals. Noile formule ale vopselelor nu mai sunt atat de nocive cum erau odata. Unele contin vitamine si uleiuri esentiale care ingrijesc parul. Prin colorare, firul capata mai multa forta, iar vreme de doua saptamani de la vopsire, parul nu mai cade atat de mult. Daca folosesti corect vopseaua si la intervale de timp mai mari, parul nu va avea de suferit.

Stresul provoaca caderea parului

Adevarat. Stresul poate afecta hranirea, cresterea sau refacerea parului. In perioadele de stres, cade mai mult par, insa, dupa recapatarea confortului psihic, podoaba capilara se reface. Pierderea e temporara.

Daca smulgi un fir alb, vor creste doua in acel loc

Fals. Este doar o superstitie, dar e si un obicei prost. Prin smulgere, deteriorezi radacina si predispui scalpul la infectii. Dintr-o radacina, ies cateva fire de par, uneori cate unul si foarte rar cate doua odata. E foarte posibil ca unul sa fie alb si altul de culoare naturala, dar smulgerea sigur nu duce la indesirea lui!

Tunde-te cand e luna plina ca sa-ti creasca parul repede

Fals. Cand creste luna, circulatia sangelui este mai intensa, radacina parului e mai bine hranita si oxigenata, iar parul creste repede. Dar el creste intr-un ritm mai rapid in aceasta faza a lunii fie ca-l tunzi, fie ca nu. In fiecare luna, in acea perioada, parul creste mai repede, doar ca atunci esti constienta de acest fenomen.

Fumatul albeste parul

Adevarat. Desi factorul ereditar joaca un rol important in acest proces, studiile au aratat ca riscul albirii premature a parului este de patru ori mai mare la fumatori. Iar toxinele acumulate in organism din pricina fumatului contribuie la caderea parului.

Apa rece face parul stralucitor

Fals. Apa rece inchide cuticulele si parul va fi mai ordonat, drept si se va aranja mai bine, dar nu-l face sa straluceasca. Zeama de lamaie sau otetul adaugate in apa de clatit au acest efect.

Unele sampoane fac matreata

Fals. Matreata este data de o ciuperca si nu are nici o legatura cu samponul. Nu trebuie confundata descuamarea scalpului ca urmare a uscarii (acele cojite mici si albe) cu matreata. Diferenta este ca matreata se vede pe par si este in cantitate mare, iar cojitele stau pe scalp. Un scalp cu cojite se poate trata printr-o hidratare adecvata si un tratament adecvat tipului de par. 

Author:

Facebook Comment