Leac pentru sinuzita, bronsita si pneumonie

Anasonul (Pimpinella anisum), sau semintele plantei de anason, sau chimenul dulce, este o planta care produce seminte folosite atat in medicina pe baza de plante, cat si in aromaterapie. Aceasta planta cu miros dulceag este folosita in mod obisnuit si pentru aromarea mancarurilor si lichiorurilor, precum lichiorul de anason si ouzo.
Anasonul provine din familia patrunjelului si, ca si patrunjelul, a fost folosit de sute de ani pentru improspatarea pe cale naturala a respiratiei. Semintele de anason pot fi inmuiate in apa clocotita, acasa, pentru a produce o apa de gura naturala. Multe dintre apele de gura si pastele de dinti vandute in magazinele cu produse naturiste contin si anason.

Anasonul este foarte bun impotriva secretiilor, fiind o planta care actioneaza ca expectorant in organism. Uleiul esential extras din semintele de anason de la sol ajuta la eliminarea flegmei din gat si plamani. Ceaiurile care contin anason sunt foarte eficiente la transformarea tusei in una productiva si au fost folosite si pentru tratarea astmului.

De asemenea, anasonul este un ingredient utilizat in multe din medicamentele pentru tuse. Alte afectiuni respiratorii care pot fi tratate cu anason includ racelile comune, pneumoniile, gripa, bronsita si sinuzita.

Cateodata, anasonul este utilizat si pentru a creste rezerva de lapte a mamelor care alapteaza. Semintele de anason contin anetol, o substanta care ajuta la cresterea nivelului de prolactina, stimuland astfel productia de lapte. Femeile care doresc sa isi imbunatateasca rezerva de lapte sunt sfatuite sa bea o ceasca cu ceai de anason zilnic. Ceaiul de anason poate fi pregatit acasa, prin inmuierea a 2 lingurite de seminte zdrobite intr-o ceasca de apa fierbinte, pentru 10 – 15 minute.

Proaspetele mamici pot considera ca anasonul le poate ajuta si in alte moduri. El poate fi folosit cu eficienta in tratarea colicilor si problemelor cu stomacul. Efectul expectorant al anasonului incurajeaza secretia in exces a fluidelor din sistemul digestiv, aceasta planta fiind cunoscuta si pentru abilitatea de a reduce flatulentele (gazele), atat in cazul copiilor, cat si al adultilor. Majoritatea remediilor 100% naturale pentru copiii care sufera de colici si pentru afectiunile digestive contin anason, ca si ingredient active.

Nu dati copiilor ceai de anason sau seminte de anason, deoarece in cantitati mari sau doze gresite le poate face foarte rau!

Anasonul este disponibil sub forma de ceai, dar si ca seminte intregi, utilizate la gatit. Toate alimentele care contin anason ofera aceleasi beneficii ca si ceaiurile si capsulele, desi alimentele sunt in general mai putin eficiente decat suplimentele.

In cazul persoanelor sensibile, anasonul poate cauza reactii alergice. Persoanele care sufera de afectiuni inflamatorii la nivelul pielii, incluzand acne si rozacee, pot avea pusee in urma consumului acestei plante. Cantitatile mari de anason pot actiona ca narcotic pentru sistem.

Author:

Facebook Comment