www.promotiehochland.ro concurs hochland 2014

www.promotiehochland.ro concurs hochland 2014

Castiga 10.000 lei, 10 premii zilnice si 1000 premii garantate

Rasplateste mamele de nota 10

Promotia va incepe pe data de 3 Februarie 2014, ora 00:00:01 si va dura pana la 30 Martie 2014, ora
23:59:59.Prin Produse Participan te se va intelege urmatoarele produse comercializate de catre Organizator pe piata din Romania si Republica Moldova pe care sunt aplicate etichete promotionale participa la
Promotie:
-Branza topita triunghiuri Smantana 140 gr.
-Branza topita triunghiuri Mix
tett Albastru 140 gr.
-Branza topita triunghiuri Mixtett Rosu 140 gr.
-Branza topita triunghiuri Mixtett Verde 140 gr.
-Branza topita triunghiuri Sunca 140 gr.
-Branza topita triunghiuri Emmentaler 140 gr.
-Branza topita triunghiuri Smantana Family Pack 280 gr.
-Branza topita triunghiuri Mixtett Albastru Family Pack 280 gr.
-Branza topita triunghiuri Sunca Family Pack 280 gr.
-Branza topita felii Cascaval 140 gr.
-Branza topita felii Smantana 140 gr.
-Branza topita felii Sunca 140 gr.
-Branza topita felii Cheeseburger
140 gr.
-Branza topita felii Emmentaler 140 gr.
-Branza topita felii Smantana Family Pack 280 gr.
-Branza topita felii Cascaval Family Pack 280 gr.
-Branza topita felii Sunca Family Pack 280 gr
In cadrul Promotiei pot fi acordate pe loc, conform mecanismului descris la Art. 7 de mai jos,
* 1000 de premii garantate constand in cate un lantisor din argint placat cu aur cu lungimea de 40 cm si greutatea de 2.7 grame, cu pandantiv din argint, placat cu aur sub forma cifrei „10”, cu greutatea unitara de 2.2 grame, avand
dimensiunile de 2,2 x 1,5 cm in valoare unitara de 83,4 RON (335,748 LEI Moldovenesti la cursul BNR de 1
RON = 4,025765 Lei Moldovenesti din data de 27.01.2014) (TVA Inclus),
* un premiu mare constand in 10000 RON (40257,65 LEI Moldovenesti la cursul BNR de 1 RON = 4,025765 Lei Moldovenesti din data de 27.01.2014)
*si 10 premii pentru fiecare zi de Promotie (in total 560 de premii zilnice), fiecare premiu constand in cate 1 (un) produs la alegerea castigatorilor
Citeste mai multe detalii despre promotie
Read More

Catalog Hervis Sports februarie 2014

Catalog Hervis Sports februarie 2014
Hervis oferta PRIMUL PRET 01.02.2014 - 28.02.2014
OFERTA PRIMUL PRET  2014Hervis Sports & Fashion

     ARTICOLE TEXTILE
     INCALTAMINTE
     ECHIPAMENTE SPORT SI PENTRU
    TIMP LIBER 
Read More

Ce pericole se ascunde in apa minerala

Ce pericole se ascunde in apa minerala
De teama nitratilor si a microbilor din apa de la robinet, dedicam o felie serioasa din bugetul familiei apei din comert. Dar stii ce bei? Afla care sunt pericolele din apa pe care o cumperi.

Calciu, magneziu, sodiu, hidrogencarbonat, nitrati, nitriti si reziduu sec la 180º C... – sa ridice mana cine a avut 10 la chimie. Si daca nu faci parte din aceasta elita, cum deslusesti informatiile criptate pe etichetele (acolo unde exista aceste etichete) sticlelor de apa din magazine Tiparite cu litere foarte mici si incomode pentru persoanele cu deficiente de vedere, elementele de pe eticheta sunt totusi singurul scut de protectie impotriva bolilor si intoxicatiilor care pot fi provocate de apa.

Mare problema-nitratii, fie ca vorbim de apa minerala sau de cea „de baut”. Nitratii sunt ioni prezenti in mod natural in sol, apa, plante, alimente (carne), chiar si in aer. Dar in zonele in care apare si isi face de lucru omul, nivelul nitratilor creste si devine periculos (prin utilizarea fertilizatorilor pe baza de azot; prin tratarea apelor reziduale urbane; prin conservarea carnii si produselor din carne).

Nitratul poate fi metabolizat de organism, daca nu depaseste anumite limite (legea stipuleaza un maxim de 50 mg/l pentru apele minerale – n.red.)

In Romania, exista cinci mari producatori de ape minerale, care detin concesiuni asupra a 75% din izvoarele de apa minerala, extrase de la adancime. Clasamentul incepe cu Romaqua (Borsec), care detine o cota de 36%, cu 335 de milioane de litri imbuteliati. Urmeaza, in ordine, Perla Harghitei, Rio Bucovina, Dorna Ape Minerale si European Drinks. Restul de 25% sunt exploatate de circa 20 de companii mici, care produc pe plan local. Pe langa acestia, sunt si producatorii care comercializeaza „apa de baut”.

Pe site-ul Ministerului Sanatatii exista o lista cu ape minerale si o alta cu ape potabile imbuteliate. Ambele sunt incomplete. Din clasamentele postate lipsesc nume cunoscute, precum si marci care se pot gasi pe rafturile marilor retaileri. Este cunoscut ca aproape fiecare retailer vinde propriile marci de apa, dar nu minerala. Pe lista apelor imbuteliate, care nu sunt minerale, figureaza, printre altele, Aquaprima (apa de masa necarbogazoasa, produsa de Quantal Prima SRL, din Campia Turzii), Poiana Lacului (apa de masa necarbogazoasa, produsa de EMIR Capital SRL), Siebengurgen (apa de masa, produsa de Laboratoarele Merlin SRL Brasov), Varful Rece (apa de masa carbogazoasa, produsa de Aqua-Nat) si Izvorul Ascuns (apa de masa necarbogazoasa, produsa de APEMIN Tusnad SA Centrul Regional de Sanatate Publica, din Cluj.). La acestea se adauga alte cateva sortimente existente in marile magazine.


Cand vine vorba de pericolele din apa pe care o bem, specialistii spun ca primul lucru de care trebuie sa tinem cont este ca nu toate apele imbuteliate sunt minerale. Si asta pentru ca, daca in cazul apelor minerale, pericolele pot fi oarecum controlate-desi nu sunt eliminate in totalitate, pentru celelalte sortimente-este adevarat-ceva mai ieftine-lucrurile sunt mult mai greu de urmarit. Exista ape care NU sunt minerale si nu sunt exploatate din zacaminte, ci din apropierea acestora si de la adancimi nu foarte mari, astfel ca pot fi contaminate si infiltrate cu deseuri. Ele sunt etichetate ca fiind apa de masa, apa de izvor sau apa de baut. Ca sa „intepe la limba” si sa corespunda standardelor, apa imbuteliata, care nu este minerala, este tratata fizico-chimic. De aceea, trebuie sa fii foarte atent la eticheta. Contaminarea chimica nu se vede. Nu are gust special, nu te doare nimic, dar se acumuleaza in timp.

Pericole ascunse

1.Calitate pe vorbe . In cazul apelor minerale, calitatea este strict monitorizata calitatea prin teste de laborator zilnice, si chiar orare, pentru a verifica si a asigura permanent calitate produsului finit. Periodic, apele minerale sunt verificate atat de producatori in laboratoare prestigioase independente, din tara si strainatate, cat si de autoritati, care preleveaza independent de producator probe pentru verificare in laboratorele proprii.

Cand vine vorba insa de apele de masa lucrurile sunt mult mai greu de tinut sub control. Acestea sunt verificate, prin rotatie, doar de SANEPID. Verificarea loturilor de apa din magazine se face doar prin sondaj. Dar pedeapsa pentru cei care fraudeaza ar trebui sa fie atat de mare, incat altii sa nu mai aiba curajul sa incerce.

2.Pericol de cancer . In drum spre masa noastra, recipientele cu apa sunt de multe ori depozitate in aer liber, in soare, la temperaturi prea mici sau prea mari. Fie ca vorbim de apa minerala sau de alte sortimente. Expusa mult timp la soare apa carbogazoasa poate interactiona cu materialul de contact. Mai precis, poate extrage monomeri din materialul plastic. Si intrucat monomerul acrilamida are proprietati puternic neurotoxice si cangerigene, se fac eforturi pentru gasirea unor inlocuitori mai siguri, biodegradabili, cu un impact mai redus asupra sanatatii umane si asupra mediului inconjurator.
Solutia? Cumparati apa de la supermarketuri care au spatii mari de depozitare.

3.Imbutelierea departe de sursa o face periculoasa. Valorile pe care le citim de pe etichete nu pot fi trucate, pentru ca au fost supuse verificarilor statului la obtinerea licentei. Acestea sunt extrase din buletinul de analiza a apei recoltate chiar de la izvor. Aici apare o alta problema, in viziunea directoarei Institutului de Bioresurse Alimentare: apa minerala ar trebui imbuteliata la iesirea din sursa. Pentru a ramane microbiologic pura si a nu-si pierde concentratia de saruri minerale, ar trebui ca linia de imbuteliere sa fie in acelasi loc cu izvorul. Si sa nu se adauge nimic la compozitia naturala, saruri sau altceva. Daca vedeti pe eticheta ca izvorul e in Carpati, dar ca apa a fost imbuteliata in Bucuresti, atunci, din punctul meu de vedere, nu este in regula.

4. Concentratia de sodiu si saruri minerale. Apa minerala imbuteliata nu ar trebui sa fie singura noastra sursa de apa. Si, mai ales, ne avertizeaza specialistii, sa nu ne oprim la o singura marca. Cine are tensiune arteriala mare sau predispozitie de a face nisip sau piatra la rinichi (si marea noastra majoritate avem) nu ar trebui sa consume zilnic o astfel de sursa de sodiu si saruri minerale. Ar fi de preferat sa aleaga apa potabila (de la robinet – n.n.), care poate ca nu are virtuti terapeutice, dar se apropie mai mult de nevoile noastre firesti. In plus, este curgatoare, de preferat uneia care a stat multa vreme inchisa intr-un recipient.

Spre deosebire de apa imbuteliata, apa de la robinet este verificata zilnic din punct de vedere microbiologic, pentru ca ea este distribuita unei populatii largi. Altfel, daca ar avea loc o contaminare microbiologica, trei sferturi din Bucuresti s-ar imbolnavi. Ceea ce nu s-a intamplat pana acum.

Bine, si rugina? Noroiul care ramane unori pe fundul vaselor in care apa a stat cateva ore? Cu un filtru de reziduuri ar trebui sa se rezolve problema.


NU
- Pentru copiii, apa minerala nu este indicata. Limitele maxime admise pentru diferitele elemente care apar pe eticheta se aplica pe kilogram/corp si sunt raportate la constitutia unui adult. Cu cat corpul e mai mic, cu atat sodiul si sarurile minerale devin mai concentrate, putand provoca dezechilibre si chiar blocaje renale. Solutia este apa de la robinet, fiarta si racita, sau apele minerale pe care este specificat consumul sigur pentru copii.

DA
- Dupa 40 de ani, femeile au nevoi ridicate de calciu si magneziu, pentru a contracara modificarile de metabolism. Este recomandat ca, in cazul lor, sa consume zilnic apa minerala. Daca sufera cumva si de tensiune arteriala ridicata, sa aleaga o apa cu nivel scazut de sodiu. Alegerea se face pur si simplu comparand etichetele in magazin.
Read More

Tratament pentru a scapa de matreata

Tratament pentru a scapa de matreata
Pielea uscata a scalpului este principala cauza a aparitiei matretii. Pe de alta parte, apare si in cazul dermatitei seboreice, cand pielea capului este iritata si se ingrasa usor. Cheia succesului in ambele situatii este pastrarea unui echilibru: spala-te pe cap ori de cate ori este nevoie, prevenind astfel acumularea de sebum si de celule moarte.

Ai matreata? Cosmeticele sunt de vina?

Trebuie sa acorzi mare atentie si tratamentelor si sampoanelor pe care le folosesti, fiindca matreata poate aparea si in urma unei reactii alergice la produsele cosmetice pe care le utilizezi. De asemenea, cercetatorii au descoperit faptul ca, in unele cazuri, responsabila pentru aparitia matretii ar fi o ciuperca (malassezia furfur). Desi se gaseste in mod natural pe suprafata pielii, la unele persoane ea se dezvolta in exces, hranindu-se cu uleiurile secretate de foliculii de par. Rezultatul: procesul de reinnoire celulara este perturbat, iar fulgii de matreata isi fac simtita prezenta usor-usor, dar sigur, pe umerii tai. 

Tine-ti poftele in frau!

Se pare ca si dieta joaca un rol important. Mai exact, persoanele a caror alimentatie este bogata in acizi grasi si carbohidrati sunt mai predispuse la aparitia matretii. Pentru a contrabalansa aceste dezechilibre, specialistii ne recomanda sa consumam alimente cu un continut ridicat de vitamina B6 (banane, peste, nuci) si legume bogate in sulf (varza, oua, usturoi, ceapa).

Tratament pentru matreata

-spala cat mai des pieptenele sau peria de par

-nu purta caciuli sau palarii foarte stramte

-pe cat posibil, lasa-ti parul sa se usuce in mod natural si doar in situatii-limita apeleaza la foehn.

-dupa ce ti-ai vopsit parul, pielea capului este iritata. Asa ca, o perioada (cam o saptamana) foloseste doar sampoane delicate si evita produsele care incarca parul in exces (spuma, fixativ).

-stimuleaza circulatia sangelui la nivelul scalpului, printr-un masaj delicat, efectuat cu buricele degetelor.

“Folosirea permanenta a unui sampon antimatreata este cea mai eficienta solutie pentru aceasta problema. Foloseste sampoane ale caror ingrediente se dizolva complet, pe baza de Climbazole si Piroctone Olamine".
Read More

Mireasa Pentru Fiul Meu din 31 Ianuarie 2014

Mireasa Pentru Fiul Meu din 31 Ianuarie 2014
Urmareste reluarea sau inregistrarea emisiunii Mireasa Pentru Fiul Meu Sezonul 3 din 31 Ianuarie 2014 de la ora 12:00 si 14:00 , Vezi Mireasa Pentru Fiul Meu Sezonul 3 din 31 Ianuarie 2014 de la ora 12:00 si 14:00  Video Online, Emisiunea Completa din Mireasa Pentru Fiul Meu Sezonul 3 din 31 Ianuarie 2014 de la ora 12:00 si 14:00
Urmareste reluarea sau inregistrarea emisiunii Mireasa Pentru Fiul Meu Sezonul 3 din 31 Ianuarie 2014 de la ora 14:00 si 12:00, Vezi Mireasa Pentru Fiul Meu Sezonul 3 din 31 Ianuarie 2014 de la ora 14:00si 12:00 Video Online, Emisiunea Completa din Mireasa Pentru Fiul Meu Sezonul 3 din 31 Ianuarie 2014 de la ora 14:00si 12:00 Video Complet. Te invitam sa urmaresti pe Antena Play Mireasa Pentru Fiul Meu Sezonul 3 din 31.01.2014 de la ora 14:00si 12:00, Mireasa Pentru Fiul Meu Sezonul 3 de astazi, 31 Ianuarie 2014 de la ora 14:00.

Mireasa Pentru Fiul Meu din 31 Ianuarie 2014 Sezonul 3 ora 12:00 si 14:00 INTEGRAL
Read More

Mica Mireasa din 1 Februarie 2014

Mica Mireasa din 1 Februarie 2014
Mica Mireasa - Ep 179 din 1 Februarie 2014 - FULL

Noul Episod din Mica Mireasa (Ep. 180 ) din 1 Februarie 2014
Afla si descopera noul episod 180 din Mica Mireasa un nou serial indian difuzat pe postul de televiziune National Tv. Te invitam sa ramai aproape si sa aflii ce se v-a intampla in episodul 180 din Serialul Mica Mireasa.

In acest episod de astazi 1 Februarie 2014 din Mica Mireasa vom descoperii noi faze si scene de dragoste dar si de drama din serialul indian Mica Mireasa.

Serialul Mica Mireasa Episodul 180 il puteti urmarii aici, fiecare episod ce a fost sau v-a fi incarcat si disponibil pentru vizionare in fiecare zi dupa difuzare la TV.

Mica Mireasa Episodul 180 din 01.02.2014 FULL, Serial TV Mica Mireasa Episodul , Episodul 180 din Mica Mireasa Episodul 180 Mica Mireasa 1 Februarie 2014, Mica Mireasa Online, Mica Mireasa Episodul 180 Reluare, Episodul 180 Mica Mireasa Full, Mica Mireasa Episodul 180 Complet.
Read More

Suflete Pereche din 31 Ianuarie 2014

Suflete Pereche din 31 Ianuarie 2014
Suflete Pereche Episodul 572  din 31 Ianuarie 2014

Noul Episod din Suflete Pereche (Ep. 572) din 31 Ianuarie 2014
Afla si descopera noul episod 572 din Suflete Pereche, un serial indian difuzat pe postul de televiziune National Tv. Te invitam sa ramai aproape si sa aflii ce se v-a intampla in episodul 572 din Serialul Suflete Pereche.

In acest episod de astazi, 31 Ianuarie 2014 din Suflete Pereche vom descoperii noi faze si scene de drama din serialul indian Suflete Pereche.

Serialul Suflete Pereche Episodul 572 il puteti urmarii aici, fiecare episod ce a fost sau v-a fi incarcat si disponibil pentru vizionare in fiecare zi dupa difuzare la TV.

Suflete Pereche Episodul 572 din 31.01.2014, Serial TV Suflete Pereche Episodul 572 - 31.01.2014, Episodul 572 din Suflete Pereche, Episodul 572 Suflete Pereche 31 Ianuarie 2014, Suflete Pereche Online, Suflete Pereche Episodul 572 Reluare, Episodul 572 Suflete Pereche Full, Suflete Pereche Episodul 572 Complet.
Read More

www.cupacoca-cola.ro intra in competitie

www.cupacoca-cola.ro intra in competitie
Cea mai mare competitie de fotbal pentru liceeni atat baieti cat si fete continua si in 2014. Competitia incepe in luna februarie 2014 si se incheie in luna mai 2014. Faza inscrierilor se desfasoara in perioada 20 ianuarie - 13 februarie 2014. Participa alaturi de liceul tau in Cupa Coca-Cola, iar daca ti-ai gasit deja coechipieri care sa reprezinte cu mandrie liceul din care faci parte in competitie, descarca formularul de aici. Completeaza formularul de inscriere cu atentie, impreuna cu colegii si profesorul de sport. Trimiteti formularul completat prin una din cele 3 modalitati:
- prin fax la 021 406 65 84
- prin e-mail la inscrieri@cupacoca-cola.ro
- sau online pe site-ul www.cupacoca-cola.ro in sectiunea "Inscriere in Competitie".
Pentru a participa toti elevii trebuie sa aiba viza "apt pentru efort fizic" sau "apt pentru fotbal in sala".
Competitia are 3 faze:
- Faza de oras in fiecare dintre cele 40 de orase: 28 februarie - 11 aprilie 2014
- Faza regionala in 6 regiuni din tara: 25 aprilie - 11 mai 2014
- Finala in Bucuresti: 23-25 mai 2014.
Marele premiu pentru echipele castigatoare atat pentru fete cat si pentru baieti, este o tabara de vara din Olympic Sport Training Center "Giulio Onesti" situata in Italia la Roma, sub indrumarea unor renumiti antrenori brazilieni.
Read More

22 de sportivi romani calificati la Jocurile Olimpice de iarna Soci 2014

22 de sportivi romani calificati la Jocurile Olimpice de iarna Soci 2014
Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, cea mai importantă competiţie a acestui an pentru întreaga planetă, vor fi transmise, în exclusivitate, între 7 şi 23 februarie, de Televiziunea Română, telespectatorii putând urmări competiţii precum patinaj artistic, schi alpin şi fond, dar şi sanie şi bob.
22 de atleti români de la opt discipline , sunt calificaţi la Jocurile Olimpice de iarnă Soci 2014 .
Mascotele Jocurilor Olimpice de iarnă 2014
Ediţia din 2014 a Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci are trei mascote . Un iepure, un urs polar şi un leopard al zăpezii vor fi simbolurile oficiale ale competiţiei.Cele trei mascote au fost alese  ca urmare a votului telespectatorilor ruşi, care şi-au manifestat opţiunile prin sms-uri şi apeluri telefonice, în timpul unei emisiuni care a fost difuzată la principalul post de televiziune din Rusia.
Iată cei 22 de sportivi români calificaţi la Jocurile Olimpice de iarnă .
BIATLON Eva Tofalvi, Cornel Puchianu;
BOB
Nicolae Istrate şi Florin Crăciun (echipajul de dublu masculin), Andreas Neagu, Paul Muntean, Dănuţ Moldovan, Bogdan Otavă (echipajul de 4 masculin).
SANIE
Valentin Creţu (simplu masculin, ştafetă), Nicolae Radu Şovăială şi Alexandru Teodorescu (dublu sanie masculin, ştafetă), Raluca Strămăturaru (simplu feminin, ştafetă).
SARITURI CU SCHIURILE Iulian Pîtea
SCHI ALPIN
Alexandru Barbu (slalom uriaş şi slalom special), Ioan Valeriu Achiriloaie (coborâre), Ania Cail (Super G, slalom, combinată alpină);
SCHI FOND Sara Timea, Paul Pepene, Florin Daniel Pripici;
SKELETON Dorin Velicu, Maria Mazilu
PATINAJ ARTISTIC Zoltan Kelemen;
Read More

Brosura Praktiker 30 ianuarie - 19 februarie 2014

Brosura Praktiker 30 ianuarie - 19 februarie 2014
Praktiker Oferte de reduceri 30.01.2014 - 19.02.2014

Am REDUS PRETURILE pentru tine !!
la toata gama de mobilier, covoare / mochete / linoleum si tapet
    mobilier
    tapet
    covoare/mochete/
    linoleum
    Comoda 2 usi,

80x35x100 cm
• 80x35x100 cm,
2 usi + sertar 209,90 lei
• 120x35x100 cm,
3 usi 289,90 lei
• decor stejar ferara sau wenge

    Birou Tempo

• 134x60x75 cm
• decor wenge/stejar ferara
Read More

Extragerile Loto din 30 ianuarie 2014

Extragerile Loto din 30 ianuarie 2014
LOTO, LOTO 6 din 49 (6/49), 30 ianuarie 2014. Joi, 30.01.2014, numere extrase la LOTO, de la ora 16.45. La LOTO 6 din 49 (6/49), categoria I, reportul este de peste 2,8 milioane lei (aproximativ 617.870 euro). Urmăre să afli numere extrase la LOTO, LOTO 6 din 49 (6/49), joi, 30 ianuarie 2014 (30.01.2014).

LOTO, LOTO 6 din 49 (6/49), 30 ianuarie 2014. Joi, 30.01.2014, numere extrase la LOTO. Joi, 30 ianuarie 2014, de la ora 16.45, au loc noi trageri LOTO - LOTO 6 din 49 (6/49), LOTO 5/40, JOKER, NOROC, NOROC PLUS şi SUPER NOROC.

LOTO, LOTO 6 din 49 (6/49), 30 ianuarie 2014. Joi, 30.01.2014, numere extrase la LOTO:
Loto 6/49: 6, 37, 29, 32, 18, 42
Joker: 44, 43, 41, 22, 16 – 20
Loto 5/40: 25, 22, 36, 5, 7, 21
Noroc: 6754170
Super Noroc: 871994
Noroc Plus: 554532

LOTO, LOTO 6 din 49 (6/49), 30 ianuarie 2014. Joi, 30.01.2014, numere extrase la LOTO. La LOTO 6 din 49 (6/49), la categoria I, reportul este de peste 2,8 milioane lei (aproximativ 617.870 euro).
Read More

Masca naturala pentru un ten stralucitor

Masca naturala pentru un ten stralucitor
Cum acţionează drojdia asupra pielii

Efectul minune al măştilor cu drojdie se datorează vitaminelor din compoziţia acestui produs care ajută la refacerea elasticităţii pielii. De exemplu, complexul de vitamina B îmbunătăţeşte circulaţia sangelui şi echilibrează procesele metabolice. Antioxidanţii din compoziția drojdiei restabilesc strălucirea pielii, aminoacizii grăbesc procesul de sinteză a elastinei şi a colagenului, iar mineralele hrănesc pielea şi o fac mai rezistentă.

Foloseşte masca cu drojdie atunci cand:

- ai tenul gras, cu porii dilataţi

- ai coşuri

- ai riduri

- ai pielea uscată

- ai pete pe faţă

La ce trebuie să fii atentă atunci cand vrei să-ţi faci o mască cu drojdie

- Nu dilua drojdia în apă fierbinte, ci doar în apă călduţă

- Alege drojdia de bere doar atunci cand ai pete pe piele sau inflamaţii

- Foloseşte doar drojdia proaspătă, pentru că altfel este lipsită de propietăţi

- Cea mai bună drojdie este cea care se sfăramă atunci cand este stransă între degete.

- Drojdia uscată este ineficientă.

- Inainte să-ţi faci o mască cu drojdie, curăţă bine faţa

- După 10-15 măşti aplicate, fă o pauză de 2 săptămani.

Aplică drojdia pe faţă într-un strat gros şi las-o să acţioneze pană cand se usucă, iar apoi clăteşte cu apă călduţă. Efectul măştii va fi mai bun dacă peste ea vei pune o carpă din bumbac şi un prosop umezit în apă caldă. După ce vei îndepărta masca, pentru a întări efectul tonic, şterge-ţi faţa cu un cub de gheaţă.
Read More

Sfaturi pentru a elimina definitiv punctele negre

Sfaturi pentru a elimina definitiv punctele negre
Ce sunt punctele negre şi de ce sunt atât de greu de scos, dar mai ales de ce au obiceiul supărător să reapară? Chiar dacă reuşim să eliminăm o parte din ele, nu trebuie să ne bucurăm prea mult. Cele mai multe se formează din nou şi, astfel, suntem nevoiţi să ducem o luptă nesfârşită cu ele.

Din păcate, când nuanţa tenului este foarte deschisă punctele negre devin o adevărată problemă estetică, imposibil de mascat cu creme, fond de ten, corectoare.

Mai frecvente la tenul gras

Punctele negre apar de regulă din cauza dilatării porilor, care crează mediul potrivit pentru acumularea secreţiei abundente de sebum. Specialiştii în dermatologie explică faptul că terminaţiile glandelor sebacee ajung până la suprafaţa pielii, timp în care sebumul produs se oxidează în contact cu aerul şi rezultă o culoare închisă.


Zona T e predispusă

Punctele negre apar frecvent în zona T a feţei: frunte, nas, bărbie. Care este explicaţia? De obicei, pielea de pe frunte, nas şi bărbie este mai grasă şi produce mult sebum.

Acesta nu este altceva decât secreţia naturală a glandelor sebacee, care protejează pielea. Compusă din acizi graşi şi materii proteice, sebumul are rol bactericid.

Baia cu aburi

De departe cea mai eficientă metodă de îndepărtare a punctelor negre este baia cu aburi.
Pune într-un vas cu apă fierbinte o lingură de flori de muşeţel şi cu capul acoperit cu un prosop stai deasupra vasului cât de mult poţi sau până se răceşte apa.
Dupa ce s-a înmuiat pielea şi porii s-au deschis, masează cu un tifon curat zonele cu probleme, fără să presezi prea tare pielea ca să nu apară răni. La final, clăteşte faţa cu apă rece pentru a închide porii şi aplică pe ten o loţiune astringentă, calmantă şi dezinfectantă.
Read More

Relu Fenechiu a primit cinci ani cu executare

Relu Fenechiu a primit cinci ani cu executare

Relu Fenechiu a primit cinci ani de închisoare cu executare, în "Dosarul Transformatorul". 

Relu Fenechiu a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare şi trei ani de interzicere a unor drepturi civile, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată. Decizia judecătorilor Curţii Supreme este definitivă şi irevocabilă.
Relu Fenechiu, fratele său Lucian Fenechiu şi unul dintre partenerii de afaceri, Bogdan Damian, au fost trimişi în judecată în "Dosarul Transformatorul", pentru 39 de infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu şi 7 acuzaţii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.
Fenechiu a fost găsit vinovat pentru faptul că, prin firmele sale, a vândut transformatoare şi întrerupătoare vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice Moldova.
Read More

Schumacher a clipit pentru prima data de cand a intrat in coma

Schumacher a clipit pentru prima data de cand a intrat in coma
MICHAEL SCHUMACHER. medicii de la spitalul din Grenoble au inceput procedura prin care sa-l trezeasca din coma indusa pe MICHAEL SCHUMACHER, iar raspunsul a fost unul pozitiv. MICHAEL SCHUMACHER a dat un prim semn dupa o luna petrecuta in coma indusa.

MICHAEL SCHUMACHER ar fi clipit la scurt timp dupa ce doctorii au redus doza de medicamente, anunta presa franceza. Doctorii considera aceasta clipire foarte importanta in procesul de recuperare al lui MICHAEL SCHUMACHER.

MICHAEL SCHUMACHER se afla in coma indusa din 29 decembrie 2013, ca urmare a unui accident suferit la schi.
Read More

Concurs Ciocco Latte 2014 pe facebook Camera distractiei

Concurs Ciocco Latte 2014 pe facebook Camera distractiei
Castiga un sistem home cinema Sony + televizor Samsung + alte premii
Concursul se desfasoara in perioada 15 Ianuarie 2014 - 15 Martie 2014
Ce castigi?
1 x Colectie ce contine 4 filme Oscar Collection + 2 Covorașe + Masa + Joc Activity + Fotoliu para + Balansoar + Sistem Home Cinema cu DVD Sony DAV-TZ140 + Consola Microsoft Xbox 360 + Controller Microsoft Xbox 360 Wireless + Canapea extensibila + Televizor LED Samsung 80 cm
Ce trebuie sa faci?

    Intra in contul tau pe Facebook + devino fan Ciocco Latte (daca nu esti deja).
    Acceseaza pe Facebook Ciocco Latte aplicatia campaniei promotionale "Camera distractiei" + invita minimum 1 prieten in camera distractiei pentru a activa obiectele din aplicatie (trebuie activate cat mai multe obiecte deoarece toate obiectele pe care ai reusit sa le activezi in perioada campaniei le vei castiga).
CioccoLatte
Read More

ZU TV un nou post de televiziune marca Antena Group

ZU TV un nou post  de televiziune marca Antena Group
Antena Group anunță oficial transformarea, în prima parte a anului, a postului GSP TV în ZU TV. “Lansarea ZU TV face parte din noua strategie de dezvoltare a conținutului Antena Group”, precizează compania.

Antena Group anunță oficial transformarea, în prima parte a anului, a postuluiGSP TV în ZU TV. “Lansarea ZU TV face parte din noua strategie de dezvoltare a conținutului Antena Group”, precizează compania.

“ZU TV se va lansa pe platformă GSP TV, iar actuala echipă a canalului va fi completată cu o redacție și o nouă echipă de producție”, spune anunțul.

În ceea ce priveşte conţinutul noului post tv, acesta va conţine ştiri şi informaţii dedicate publicului tânăr, lifestyle, muzică, vedete şi evenimente.

În urmă cu două săptămâni, GSP.ro a scris despre proiectul ZU TV . Noul post, menţiona GSP.ro, ar urma să fie condus de Mihai Morar, matinalul de la Radio ZU.

ZU TV face parte din Intact Media Group, alături de Antena 1, Antena Stars, Antena 3, Euforia TV, Radio ZU, Radio Romantic, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, Antena Play.

Read More

CNA va inchide Taraf TV

CNA va inchide Taraf TV
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să nu prelungească licenţa audiovizuală a Taraf TV, care expiră pe 15 februarie, fapt care presupune că televiziunea ce difuzează în prezent manele şi muzică de petrecere se va desfiinţa.

CNA a analizat, joi, solicitarea societăţii Real Top Media TV SRL de prelungire a licenţei audiovizuale de satelit pentru televiziunea muzicală Taraf TV.

Asociaţii societăţii Real Top Media TV SRL sunt: Silvius Prigoană (30%), Honorius Adrian Prigoană (30%), Rareş Gărduş (20%), Dumitru Mihalache (10%) şi Gheorghe Minea (10%).

"Pentru" prelungirea licenţei Taraf TV au votat doar cinci membri ai CNA (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Viorel-Vasile Buda, Cristina Trepcea şi Răsvan Popescu), în timp ce "împotriva" prelungirii au votat Laura Georgescu, Monica Gubernat, Christian Mititelu şi Radu Călin Cristea.

Pentru ca Taraf TV să poată funcţiona şi după 15 februarie, ar fi trebuit ca pentru prelungirea licenţei să voteze minimum şase membri ai CNA.
Read More

Brosura Dedeman februarie 2014

Brosura Dedeman februarie 2014
DEDEMAN Oferte Speciale 30.01.2014 - 26.02.2014

    Cuier Ravenna
    Camera tineret Cara
    Biblioteca Intero
    Set Dus Caramella
    Dormitor Penelopa

 - pat cu noptiere
 - dulap
 - comoda

    Dormitor Lena
    Scaun directorial Delta
    Saltele Elegant ortopedice
    Bucatarie Maya 2 m
Read More

Concurs Chio Chips 2014 pe www.chio.ro/chiososuiala

Concurs Chio Chips 2014 pe www.chio.ro/chiososuiala
Cu Chio Chips sosuiesti si zeci de premii primesti!
Intra pe www.chio.ro/chiososuiala, intra la party si Delia iti va ghici in sos! Alege chipsul si sosul preferat si afla cu cine te potrivesti. Daca doresti mai multe sanse la premii invitati si prietenii, iar daca 3 dintre acestia accepta invitatia ta si intra in aplicatie primesti o sansa in plus la tragerea la sorti. Vino in fiecare saptamana la Party-ul Chio si alege o noua combinatie de Chio Chips si sos, pentru fiecare combinatie primesti o sansa in plus.
Premii:
-Zilnic un bax de Chio Chips
-Saptamanal un Samsung Galaxy Young
-Marele Premiu : Samsung Smart TV
apps.facebook.com/chioSoSuiala

Perioada de desfasurare a campaniei: 24 Ianuarie 2014 – 6 Martie 2014 Logarea si autentificarea in aplicatie – un utilizator trebuie:
- sa se logheze pe site-ul www.facebook.com folosind contul personal, valid de Facebook;
- sa acceseze aplicatia apps.facebook.com/chioSoSuiala disponibila pe fan page-ul Chio Romania
(https://www.facebook.com/GustaChio) de pe Facebook;
Activitatea in aplicatie – un utilizator trebuie:
- sa faca combinatii intre sortimentele de chips disponibile in aplicatie si sosuri; un user poate face
maximum 16 combinatii in fiecare saptamana de concurs (4 sortimente chips x 4 tipuri de sos)
- sa invite prieteni pentru a-si creste sansele in tragerea la sorti
Tragere la sorti saptamanala pentru premiile saptamanale – prin realizarea de combinatii si
invitarea prietenilor in aplicatie:
- fiecare combinatie realizata reprezinta o sansa in tragerea la sorti saptamanala; un user poate realiza
maximum 16 combinatii/saptamana
- la fiecare 3 prieteni invitati de user care accepta (prin “accepta” intelegem accesarea aplicatiei prin
notificarea trimisa de user pe Facebook si logarea in aplicatie prin conectare cu contul personal de
Facebook); userul poate invita un numar nelimitat de prieteni; prietenii invitati care accepta se
contorizeaza o singura data pe parcursul Campaniei ca sanse.
Tragere la sorti finala pentru premiul mare – prin extragere din totalul sanselor saptamanele
obtinute pe durata Campaniei
- numarul sanselor la extragerea finala este egal cu numarul tuturor sanselor saptamanale obtinute de un
use
Premii Saptamanale:
a) 7 castigatori pe saptamana care vor primi cate un (1) Bax de Chio Chips (la alegere intre
sortimentele: Chio Chips Mititei, Chio Chips Cheeseburger, Chio Chips Shaorma, Chio Chips
Aripioare Picante)
Se vor acorda 42 de premii din aceasta categorie pe intreaga durata a Campaniei (6 saptamani)
b) 1 castigator pe saptamana care va primi un (1) Telefon mobil Samsung Galaxy Young S6310,
White [SAMS6310WH]
Se vor acorda 6 premii din aceasta categorie pe intreaga durata a Campaniei (6 saptamani)
B. Premiu Mare la final de Campanie:
1 castigator care va primi un (1) Televizor LED Smart Samsung 32F4500, 80 cm, HD
[UE32F4500AWXXH]
Intra in aplicatia Chio
Read More

Intra in Poiana Mirinda pe facebook

Intra in Poiana Mirinda pe facebook
Hai la cules in Poiana Mirinda Concurs Mirinda 2014 pe facebook
Loteria"Poiana Mirinda”începe în data de 27.01.2014 la ora 12:00 si se încheie la ora 23:59 în data de 23.02.2014
Testeaza cat de rapid este la sortarea si stoarcerea fructelor, foloseste ladita fermecata pentru a strange cat mai multe si fii primul la facut suc.
Imbunatateste-ti scorul saptamanal si castiga baxuri de Mirinda
Cele 20 premii acordate constau in 20 de baxuri de 12 sticle Mirinda 0.5 L in valoare totala de 642.8 lei la pret de lista (TVA inclus).
Intra in Poiana Mirinda
Read More

Cele mai nocive E-uri din alimente

Cele mai nocive E-uri din alimente
Aditivii alimentari reprezintă orice substanţă care, în mod normal, nu este consumată ca aliment în sine şi care nu este utilizată ca ingredient alimentar caracteristic. Practic, 80% dintre români nu ştiu ce presupune o alimentaţie sănătoasă. Monoglutamatul de sodiu (E 621) este unul dintre cele mai periculoase E-uri care se găsesc în alimente de larg consum, acest aditiv acţionând ca o adevărată otravă la nivelul celulelor, degradând, în special, neuronii.
De ce să evitaţi sarea chinezească
- Monoglutamatul de sodiu (MSG, E 621 sau sarea chinezească) este un ingredient sintetizat dintr-un aminoacid, utilizat în alimentele din nenumărate supermarketuri, restaurante, în special cele chinezeşti, cafenele, şcoli şi se regăseşte în condimente, mezeluri, semipreparate, pufuleţi, biscuiţi, chipsuri, supe la plic, conserve, lactate, alimente fast-food şi junk food etc. Chiar şi preparatele pentru sugari şi alimentele pentru copii conţin această otravă, chiar dacă copiii şi sugarii, care sunt de patru ori mai sensibili decât adulţii la efectele toxice ale acestor substanţe chimice, sunt cei mai expuşi riscului.
- Monoglutamatul de sodiu creează dependenţă, iar în cazul copiilor aceasta este cea mai periculoasă.
- „Monoglutamatul de sodiu este o excitotoxină, ceea ce înseamnă că suprasolicită celulele până la punctul de degradare, acţionând  ca o otravă. A doua parte a ecuaţiei este că monoglutamatul de sodiu poate fi literalmente ascuns în etichetele produselor alimentare. Astfel, monoglutamatul de sodiu se ascunde în spatele a 25 de nume, precum bulion, cazeină, hidrolizat, autolizad, aromă de fum, potenţator de aromă sau gust, gelatină, extract de drojdie, proteină vegetală hidrolizată, cazeinat de sodiu sau potasiu, proteină texturată, gelatină, sirop de orez sau de orez brun şi multe altele, ceea ce îl face extrem de dificil de identificat”, după cum spune dr. Blaylock, autor al cărţii „Excitotoxine”.
Unde găsim aditivii periculoşi pentru sănătate
- E 102: Tartrazina, un colorant interzis în câteva ţări din UE, dar permis în România. Poate produce tumori, afecţiuni grave ale ficatului etc. Se găseşte în bomboane, acadele, băuturi răcoritoare cu aromă de portocale etc.
- E110: Sunset yellow - colorant galben. Cancerigen. Dulciuri, prăjituri, budinci sucuri. Produce, astm, disfuncţii ale percepţiei gustului, distrugeri cromozomiale, spasme vasculare, blocarea enzimelor digestive, tumori renale
- E123: Amarant - colorant roşu. Cancerigen, interzis în SUA şi Rusia. Poate fi găsit în vinurile roşii de masă (slabe) sau în vinurile roşii contrafăcute, lichioruri, icre, dulciuri, jeleuri, brânză topită.
- E124: Ponceau 4R - colorant roşu. Toxic interzis în SUA. Mezeluri.
- E127: Eritrozina - colorant roşu. Poate duce la apariţia cancerului tiroidei la animale, posibil şi la om. Alcool, îngheţată, prăjituri, bomboane, sucuri răcoritoare.
- E128: Roşu 2 G - colorant. Mutagen şi toxic. Interzis în SUA şi Australia. Carne de hamburgeri.
- E 211: Acidul benzoic şi derivaţii săi, posibil cancerigen, interzis în SUA, dar permis la noi. Unele băuturi răcoritoare.
- E 213: Benzoat de calciu. Conservant cancerigen, produce migrene, agravează astmul. Acest aditiv se găseşte în conserve şi preparate din carne.
- E 220/E 228: Sulfiţi - conservanţi. Provoacă alergii. Carne de hamburgeri, cartofi deshidrataţi, fructe confiate, prăjituri, bere, vin, oţet din vin.
- E 230: Bifenil - conservant. Toxic, interzis în Australia. Citrice.
- E 231: Ortofenilfenol - conservant. Toxic, posibil cancerigen. Interzis în SUA şi Australia. Citrice.
E 233: Tiabendazol - conservanţi. Toxic. Interzis în Australia. Citrice. E 249/E 252: Nitraţi şi nitriţi - conservanţi. Posibil cancerigen. Mezeluri şi alimente conservate prin sărare, brânza. E 320: Butil-hidroxi-anisol BHA-conservant. Posibil cancerigen. Conservant, cartofi deshidrataţi, uleiuri vegetale, supe concentrate, sosuri, gumă de mestecat. E 385: EDTA. Este un antioxidant ce poate fi găsit în maioneză, sosuri, sucuri, produse ce conţin fructe de mare şi peşte. Poate produce dezechilibre minerale, afecţiuni ale rinichilor, inhiba coagularea sângelui şi enzimele. E 425: Glucomanan - agent de textură. Toxic respirator. Jeleuri. E 621: Glutamat monosodic MSG. Provoacă efecte neurotoxice. Condimente, supe concentrate. E 95: Acetsulfam K - îndulcitor. Posibil cancerigen, interzis în SUA. Guma de mestecat, produse zaharoase, băuturi răcoritoare. E 954: Zaharină - îndulcitor. Posibil cancerigen. Guma de mestecat, produse dulci, băuturi răcoritoare. Ce otrăvuri conţin răcoritoarele fără zahăr

E211 (benzoatul de sodiu) este folosit ca antiseptic, conservant alimentar şi pentru a masca gustul unor alimente de calitate slabă; băuturile răcoritoare cu aromă de citrice conţin o cantitate mare de benzoat de sodiu (până la 25 mg/250 ml); se cunoaşte că provoacă urticarie şi agravează astmul. Asociaţia consumatorilor din Piaţa Comună Europeană, împreună cu Institutul de Oncologie din Germania, îl considera cancerigen, însă în România este permis; interzis în SUA, se arătă în studiul „Atitudini şi percepţii faţă de alimentaţia sănătoasă” realizat de compania de cercetare de piaţă EXACT. E330 (acid citric) - produce afecţiuni ale cavităţii bucale (afte) şi are acţiune cancerigenă. Se găseşte în cele mai multe sucuri care se află în comerţ, în muştar (sub formă de arome), în conservele de ciuperci. E 338 (acid fosforic) - produce tulburări digestive (indigestie, vomă, colici abdominale ş.a.); folosit şi în preparatele din brânză. E 951 (aspartam) este un îndulcitor artificial des folosit şi poate fi sursa a peste 70 de tipuri de boli; cancerigen. Întâlnit în guma de mestecat, în produsele zaharoase, în băuturile răcoritoare; interzis în SUA. Folosirea aspartamului are şi alte efecte nocive asupra sănătăţii: cefalee, insomnie, tulburări de vedere, auz şi memorie, oboseală, palpitaţii şi predispune la îngrăşare. În acelaşi timp, E 951 joacă un rol important în declanşarea tumorilor cerebrale, a sclerozei multiple, malformaţiilor şi diabetului. Cafeină - un alcaloid care în cantităţi mari provoacă palpitaţii, creşterea presiunii sangvine, vomă, convulsii, diaree, micţiuni frecvente, insomnie, crampe stomacale, tremurături ale mâinilor, spasme musculare, scăderea calcemiei.
Read More

Doua site-uri de haine, acuzate de evaziune

Doua site-uri de haine, acuzate de evaziune
Peste 20 de persoane au fost audiate, miercuri, la sediul Poliţiei Sectorului 6, într-un dosar de evaziune fiscală prin intermediul a două magazine online care vindeau haine contrafăcute, prejudiciul produs statului fiind evaluat la aproximativ un milion de euro.

Ancheta a demarat în urma mai multor sesizări din partea unor persoane care au reclamat că ar fi cumpărat haine contrafăcute de la magazinele online “hainetari.ro” şi “haineintrend.ro”.
Read More

Teo va boteza copilul lui Mircea Badea?

Teo va boteza copilul lui Mircea Badea?
Carmen Bruma va aduce pe lume un baietel in primavara acestui an, iar micutul va fi botezat, se pare, de Teo Trandafir, cea mai buna prietena a lui Carmen sotia lui Mircea

Prietenia dintre Mircea Badea si Teo Trandafir dureaza de mai bine de 20 de ani. Cei doi au realizat impreuna, la inceputul anilor 90, emisiuni radio, urmand sa prezinte, pana in 1999.

Drumurile lor in cariera s-au bifurcat ulterior, insa, prietenia lor a ramas aceeasi. Astfel se face ca anul acesta sunt mari sanse ca Teo Trandafir sa devina nasa copilului lui Mircea Badea.
Carmen Bruma, va naste in aceasta primavara, iar la inceputul verii este posibil sa o vedem pe Teo in postura de nasa, crestinand copilul bunului sau prieten.
Daca Mircea imi va cere personal sa-i botez copilul, o voi face cu mare placere, cu siguranta. Este prietenul meu de suflet. Celui mic eu ii spun Vasilica, dar bineinteles ca nu acesta va fi numele lui”, a declarat Teo Trandafir
Read More

Oase mai rezistente cu ulei de masline

Oase mai rezistente cu ulei de masline
Se stie despre uleiul de masline ca este extrem de sanatos si recomadat in orice dieta. Insa ce s-a demonstrat in urma unor studii realizate recent, constituie un motiv in plus pentru a inlocui uleiul de floarea soarelui cu cel de masline. Mai exact, se pare ca atunci cand este consumat cu regularitate, acesta din urma are ca efect o mai mare rezistenta a oaselor.
S-a descoperit recent, cu ajutorul unui studiu realizat de Universitatea din Madrid, ca uleiul de masline consumat cu regularitate poate avea ca efect o mai buna rezistenta a sistemului osos.

Studiul s-a desfasurat pe o perioada de doi ani si a demonstrat ca oamenii care consuma mai mult ulei de masline au un nivel mai ridicat de osteocalcin. Aceasta din urma este o proteina secretata de celulele ce formeaza oasele.

Astfel, un nivel mai ridicat de osteocalcin, inseamna oase mai rezistente!
O alta teorie spune ca osteocalcinul ajuta la prevenirea rezistentei la insulina, in cazul in care organismul devine imun la efectele acestui hormon.

In plus, cercetatorii de la Universitatea din Atena au descoperit ca o dieta bogata in ulei de masline si saraca in carne rosie poate duce la o mai mare rezistenta a sistemului osos la femeile adulte, iar asta gratie antioxidantilor.

S-a demonstrat de asemenea ca incidenta osteoporozei este mult mai scazuta in zonele mediteraneene, acolo unde in mod clar se consuma foarte multe masline si ulei de masline din belsug.
Read More

Kloof retea de socializare pentru animale

Kloof retea de socializare pentru animale
Dezvoltatorii retelei care are si o aplicatie pentru mobil spera sa creeze staruri precum celebra "Grumpy Cat".
Pisicile care invadeaza Facebook-ul din cand in cand se pot retrage pe propria lor retea de socializare , Kloof, una menita de a crea staruri, poate la fel de mari, precum "Grumpy Cat". Noua retea nu este destinata doar pisicilor, totusi, aici au loc si cateii, papagalii, iepurii si chiar serpii.

Utilizatorii retelei publica fotografiile animalelor preferate, fotografii care pot fi apreciate si distribuite de ceilalti abonati. Reteaua are si o aplicatie, deocamdata doar pentru posesorii de smartphone-uri iOs, are deja 15.000 de utilizatori.

Klooff nu este prima retea de socializare pentru animale, YummyPets, un site lansat initial in Franta, ajungand de curand si in Marea Britanie. De asemenea, exista si MySocialPetwork, un site asemuit cu celebrul Pinerest.
Read More

Rosia, leguma care lupta cu cancerul

Rosia, leguma care lupta cu cancerul
Rosii, galbeni, verzi, portocalii...îi gasesti în toate aceste variante de culoare si au un gust fantastic, dulceag, usor crocant si proaspat ca o ploaie de primavara. Dezbatem astazi subiectul “ardeiul gras si beneficiile sale incredibile asupra sanatatii”.

Desi pentru multi este o leguma banala, usor trecuta cu vederea atunci cand se mentioneaza principalele surse naturale de vitamine si minerale, ardeiul gras prezinta proprietati curative nebanuite si va poate proteja organismul de o multitudine de probleme de sanatate.

Ardeiul gras îti asigura o mare parte din necesarul de vitamine si contine substante care ajuta în procesul de slabire, amelioreaza durerile si pot chiar sa protejeze împotriva cancerului.

De asemenea, ardeiul gras este una dintre cele mai importante surse naturale de vitamina A si C, iar ardeiul gras rosu în special contine multe fibre, folati, vitamina K si minerale care protejeaza organismul de numeroase afectiuni digestive.

Numarul scazut de calorii din ardeiul gras face din aceasta leguma aliatul perfect împotriva kilogramelor în exces, deci nu va feriti sa îl includeti în dieta.

Iata o scurta lista cu vitaminele si nutrientii din compozitia ardeiului gras si efectele lor benefice:

Vitamina A - protejeaza vederea, tine la distanta infectiile si îmbunatateste calitatea spermei;

Vitamina C - poate reduce sansele de aparitia a tumorilor, scade riscul de cataracta si reface nivelul de colagen din piele, asigurand elasticitate si fermitate pielii;

Vitamina B6 si magneziu - vitale pentru mentinerea functiilor care includ activitatea cerebrala si sistemul imunitar, ajuta la ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual, au efect diuretic, previn balonarea si mentin tensiunea arteriala în limitele normale;

Luteina si zeaxantina - substante care încetinesc procesul de degenerescenta maculara si care împiedica aparitia tulburarilor de vedere;

Betacaroten - antioxidant care protejeaza eficient împotriva cancerului mamar;

Licopen - scade semnificativ riscurile de cancer ovarian, de prostata sau de cancer pancreatic.
Read More

Cum slabesti 5 kilograme in doar cateva zile

Cum slabesti 5 kilograme in doar cateva zile
Incă o dietă-minune la orizont! De această dată, inventatorii acestei diete susţin sus şi tare că vom slăbi nici mai mult, nici mai puţin de 5 kilograme în doar ...3 zile, plus că ne ajută să ne detoxifiem, să ne simţim mai energici şi să reducem drastic nivelul de colesterol. Pare greu de crezut, nu-i aşa? Să vedem totuşi cum arată această dietă, ce, cat şi cand avem voie să mancăm.

In primul rand, trebuie specificat faptul că numărul de kilograme pierdute vor fi în mare parte lichide, în niciun caz grăsime, deci e foarte probabil ca imediat ce nu veţi mai ţine dieta respectivă să puneţi la loc ceea ce aţi pierdut. Planul de atac al celor 3 zile este unul care, susţin autorii, poate fi urmat de oricine îşi doreşte rezultate spectaculoase pe termen scurt, fără să se înfometeze şi fără să-şi arunce banii pe alimente scumpe.

Vezi si: Sarcina slabeste sistemul imunitar si creste riscul de tuberculoza


Dacă, totuşi, te numeri printre “grăsunele” care vor cu orice preţ să scape de 5 kilograme în 3 zile pentru că trebuie să mergi la, ştiu eu, un eveniment special, iar rochia s-a transformat brusc într-un corset, acest regim pare perfect.

Să vedem cum arată mult elogiata dietă de 3 zile:

Ziua 1 – 870 calorii

Micul dejun: o ceaşcă de cafea simplă sau ceai neîndulcit (250 ml – o calorii), jumătate de grepfruit proaspăt sau suc (41 de calorii), o felie de paine + o linguriţă de unt de arahide (178 de calorii).

Total calorii = 219

Pranz: 125 grame ton în conservă (100 de calorii), o felie de paine (83 de calorii), o ceaşcă de cafea simplă sau ceai neîndulcit (250 ml – o calorii).

Total calorii = 183

Cină: două felii subţiri de carne (85 grame) de orice tip la grătar sau fiartă (94 calorii), 250 grame fasole (34 calorii), 250 grame morcovi sau sfeclă (52 calorii), o ceaşcă de cafera simplă sau ceai (0 calorii), 250 grame de îngheţată de vanilie (288 calorii).

Total calorii = 468

Ziua 2 – 1149 calorii

Vezi si: Sexul nu ne slabeste


Micul dejun: o ceaşcă de cafea simplă sau ceai neîndulcit (o calorii), un ou fiert tare (78 calorii), o felie de paine (83 calorii), jumătate de banană (105 calorii).

Total calorii = 266

Pranz: 250 de grame de branză cottage (206 calorii)sau 125 grame de ton în conservă, 5 crackerşi săraţi (70 calorii), o ceaşcă de cafea simplă sau ceai (0 calorii).

Total calorii = 273

Cină: un hot-dog sau 2 felii subţiri de carne de vită la grătar (300 calorii), 250 grame de broccoli sau varză (35 calorii), 125 grame de morcovi sau rapiţă (26 calorii), jumătate de banană (105 calorii), 125 grame de îngheţată de vanilie (144 calorii).

Total calorii = 610

Ziua 3 – 859 calorii

Micul dejun: o ceaşcă de cafea simplă sau ceai neîndulcit (0 calorii), 5 crackerşi (70 calorii), o felie de branză cheddar (aproximativ 8 grame – 100 calorii)), un măr mic (52 calorii).

Vezi si: Slabeste maxim 5 kilograme in tot atatea zile! Vezi secretele dietei


Total calorii = 222

Pranz: un ou fiert tare (78 calorii), o felie de paine (83 calorii), o ceaşcă de cafea sau ceai (0 calorii).

Total calorii = 161

Cină: 250 grame ton în conservă (200 calorii), 250 grame morcovi sau sfeclă (52 calorii), 250 grame conopidă sau legume cu frunze verzi (23 calorii), 250 grame pepene galben (57 calorii), 125 grame îngheţată de vanilie (144 calorii), o ceaşcă de cafea simplă sau ceai (0 calorii).

Total calorii = 476

Reţine că meniul trebuie urmat întocmai, sunt permise sarea şi piperul, dar excluse categoric alte dressing-uri iar legumele se consumă în stare proaspătă sau făcute la abur. In plus, nu trebuie să ciuguleşti între mese nimic altceva, îţi este permis fără limită de cantitate consumul de lămai, gumă de mestecat, apă, cafea, ceai şi băuturi dietetice în cursul celor 3 zile, indiferent de oră.

Există şi cazuri unde alimentele pot avea substituenţi, fără repercusiuni asupra dietei, cum ar fi: grepfuit - portocală sau măr; banană – 2 caise, 2 kiwi, papaya; felie de paine – jumătate de baton proteic, 125 grame cereale integrale; ton – branză tofu, carne de pui, migdale; îngheţată – iaurt cu fructe normal sau congelat.

Exerciţiile fizice pe parcursul celor 3 zile de dietă sunt contraindicate sau măcar reduse ca intensitate din cauza numărului scăzut de calorii care nu ne pot asigura forţa de care avem nevoie.

Cu siguranţă, această dietă nu va fi la fel ca celelalte pe care probabil le-aţi urmat, mai ales că nu este un proces pe termen lung şi nici nu veţi resimţi senzaţia de foame, graţie surselor bogate de fibre din legumele recomandate.

Ţineţi cont totuşi că această dietă nu trebuie ţinută pe termen lung deoarece orice regim alimentar cu un aport caloric sub 1200 de calorii este considerat nesigur şi periculos pentru sănătate.

De asemenea, această dietă, prin alimentele incluse în meniu, nu asigură toţi nutrienţii de care organismul nostru are nevoie, deci trebuie privită ca o soluţie de ultim moment şi nu ca un stil de viaţă.

Mare atenţie dacă suferiţi de diabet, deoarece acest regim vă poate pune în pericol starea de sănătate. Deci, nu luaţi o hotărare înainte de a consulta medicul specialist, care vă poate realiza o dietă personalizată, care să vizeze pierderea kilogramelor dar care să includă totuşi substanţele nutritive de care corpul are nevoie.

Deşi există multe persoane încantate de efectul miraculos al acestei diete, dezavantajele pe care aceasta le prezintă sunt cu mult mai mari: imediat ce vă reîntoarceţi la vechile obiceiuri alimentare veţi pune la loc kilogramele pierdute, poate cu şi mai multă viteză, energia este la limita inferioară, poate şi din cauza lipsei de mişcare, iar psihicul va fi şi el afectat, mai ales că greutatea va oscila într-un timp atat de scurt, şi veţi trece într-o clipă de la starea de extaz la agonie, mărindu-vă astfel şansele să suferiţi de depresie şi lipsa încrederii în sine.
Read More

Brosura Lidl 3 - 9 februarie 2014

Brosura Lidl 3 - 9 februarie 2014
Lidl catalog - Alege-ti personajul preferat 03.02.2014 - 09.02.2014
Oferta Lidl valabila intre 3 februarie - 9 februarie 2014

    Supereroii copilariei
    fii artist
    fii mester
    ajutoarele tale pentru birou
    nou sortiment
    saptamana marcilor
    un stil cu personalitate
    moda care cucereste

 

Read More

Catalin Botezatu internat intr-o clinica din Turcia

Catalin Botezatu internat intr-o clinica din Turcia
Catalin Botezatu a fost internat, miercuri, intr-o clinica din Turcia. Designerul urmeaza sa faca analize pentru a afla daca are probleme grave sau nu.

"Ultima varianta este luata in calcul de designer, dupa starile de rau general din ultima perioada. Clinica Liv este renumita pentru operatiile delicate pe creier efectuate de roboti si medici renumiti la nivel international", anunta Agentia de Presa Mondena, care sustine ca designerul vrea sa afle daca are probleme grave la inima sau, mai nou, o posibila tumora la creier.

Informatia aceasta vine la cateva ore dupa ce designerul a anuntat pe Facebook ca este extrem de singur, trist si ca s-a saturat sa joace teatru in fata camerei de filmat.

Botezatu, marturisire incredibila: Sunt singur si trist. Totul e o minciuna, o prefacatorie ieftina!

"In cele mai grele momente (ACUM) ale vietii mele am fost SINGUR, desi tot timpul sunt inconjurat de oameni care vor sau au nevoie de CEVA. Traiesc incercand sa cred ca toti oamenii sunt frumosi, sensibili, loiali, ADEVARATI.

De fapt, totul e o minciuna, o prefacatorie ieftina, o iluzie in care unii vor sa creada ca traiesc confortabil! Sunt dezorientat, dezamagit si poate putin suparat pe mine ca nu reusesc sa ma desprind, sa renunt la tot si toate; as vrea sa fiu egoist, sa nu mai pot iubi, sa fiu rece, distant, insensibil- sa nu ma afecteze nimic si nimeni!!!", a scris Catalin Botezatu pe Facebook.
Read More

Judecatorii i-au respins cererea lui Becali

Judecatorii i-au respins cererea lui Becali

Gigi Becali nu este atât de bolnav pe cât susţine el. Cel puţin aceasta este părerea judecătorilor de la Tribunalul Constanţa care au decis să respingă solicitarea de întrerupe a pedeapsei din motive medicale.

Chiar dacă Gigi Becali a apărut în faţa instanţei cu un guler cervical declarand că nu mai poate suporta durerile şi medicamentele fiind fără efect judecătorii nu au fost prea impresionaţi. Omul de afaceri a cerut instanţei o întrerupere temporară a executării pedepsei până la finalizarea raportului medico-legal pentru ca Becali să-şi poată face analizele de care are nevoie, însă solicitarea a fost respinsă.
Tribunalul Contanţa a amânat însă judecarea cauzei şi au stabilit un nou termen pentru 19 februarie, în condiţiile în care nu a fost finalizată expertiza medico-legală cerută de instanţă în 11 ianuarie. Instanţa a dispus ca până în 19 februarie să fie finalizat raportul Serviciului de Medicină Legală (SML) şi a recomandat SML efectuarea unui examen neuro-chirurgical care ar urma să fie încheiat tot până la următorul termen.
Patronul Stelei a declarat că că mai mulţi medici neurochirurgi i-au transmis că are nevoie de intervenţie chirurgicală şi că a solicitat Penitenciarului Poarta Albă ca "aceşti medici să vină în vizită ca şi cum ar fi familia lui", dar că nu a primit încă un răspuns în acest sens.
Becali a mai afirmat că acea comisie medico-legală nu avea competenţe în ceea ce priveşte afecţiunea sa.
"Comisia respectivă nu ştie despre ce este vorba", a spus Becali în faţa instanţei.
El s-a plâns că are dureri foarte mari şi că medicamentele pe care le ia nu îi îmbunătăţesc situaţia.
"Nu mai pot suporta durerea. Mi-am distrus stomacul cu medicamentele pe care le-am luat, dar acesta nu-mi îmbunătăţesc situaţia. Mama mea este într-o situaţie specială, tot aude că Becali paralizează şi poate să moară din asta", a spus Becali.
El a mai susţinut că, deşi conform legii are dreptul la 30 de zile libere pe an, până acum nu a fost lăsat să părăsească penitenciarul nici măcar o zi.
"Nu mi-am văzut soţia şi copii de nouă luni de zile, deşi am 30 de zile pe an în care pot pleca din penitenciar. Ei funcţionează pe ordine date de directorul general, nu pe legi. Administraţia Naţională a Penitenciarelor este stat în stat", a adăugat Gigi Becali.
În 30 decembrie 2013, Gigi Becali a formulat o cerere de eliberare din închisoare pe motive medicale, acuzând o afecţiune veche la coloană, care nu a mai fost tratată în perioada încarcerării. Becali a fost transferat, în 9 ianuarie, de la Penitenciarul Poarta Albă la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, pentru a fi supus unor investigaţii medicale după ce a acuzat dureri de spate. El a revenit în penitenciar după şase zile.
În 11 ianuarie, Becali susţinea, în instanţă, că are probleme la coloana cervicală de 20-25 de ani, iar în tot acest timp a încercat să o trateze cu diverse remedii, inclusiv naturiste, dar tratamentele nu au avut rezultate. Becali a mai afirmat că a mers şi la o clinică specializată din Germania, iar medicii i-au spus că dacă nu se operează există riscul ca într-o zi să nu se mai poată mişca. De asemenea, el a susţinut că, în urmă cu mai mulţi ani, a fost consultat şi de un medic din SUA, care i-a recomandat tot o intervenţie chirurgicală, spunându-i că cel mai indicat este efectuarea acesteia în SUA. Gigi Becali a susţinut că a amânat intervenţia, pentru că este dificilă şi pentru că i s-a spus că medicina evoluează şi pot apărea noi tehnici de tratament.
Finanţatorul Stelei are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.
Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.
El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o cerere de întrerupere a pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.
Read More

Afinele, un miracol din natura

Afinele, un miracol din natura
Datorită numeroaselor boli tratate, afinele sunt considerate un adevărat dar al naturii pentru noi, pămantenii. Aceste fructe erau folosite de șamani și vrăjitori pentru vindecarea celor mai grave boli, cu secole în urmă.

Ce conțin

Afinele conțin acizi organici, cum ar fi acidul citric, lactic, oxalic și malic, avand o compoziţie unică ce determină în mare măsură proprietățile sale terapeutice unice. In plus, afinele sunt o sursă esențială de minerale: fier, potasiu, mangan, cupru, sulf, fosfor, zinc și crom. Dacă ne referim la conținutul de mangan, putem spune cu siguranță că afinele nu au egal în randul plantelor şi al altor fructe. Pe langă acestea, în afine sunt prezente și vitaminele A, B, C și PP, taninuri, alcool și ulei esențial. Frunzele de afine au și ele o compoziție care ajută foarte mult în tratarea a numeroase boli, precum diabetul zaharat.

Proprietăţi medicinale 

Un vechi proverb rusesc spune că, dacă oamenii ar consuma zilnic afine, medicii ar exista degeaba. Să aflăm care este secretul unui astfel de efect curativ asupra organismului nostru.

●Afinele ajută la normalizarea digestiei, fiind folosite  atat în tratarea constipației, cat și a diareii.

●Beneficii inestimabile au fructele de afin pentru pacienţii cu diabet zaharat. Decoctul din fructe ori frunze uscate reduce cantitatea de zahăr din sange și stimulează funcţionarea corectă a pancreasului.

● Consumul acestor fructe bogate în antioxidanţi reduce riscul de boli cardiovasculare, protejand pereţii vasculari. Specialiștii recomandă utilizarea de afine şi mure pentru prevenirea infarctului miocardic.  

● Consumul de afine este util în tratarea infecţiilor urinare.

● Dacă vrei să scapi de litiaza renală, mănancă afine, dar ai grijă să bei zilnic și un decoct din frunze (două linguriţe cu frunze uscate la 500 ml de apă).

● Afinele îmbunătăţesc circulaţia şi stimulează regenerarea celulelor de la nivelul retinei. 

● Aftele dispar dacă mesteci fructe de afin. 

● Afinele sunt un bun dezinfectant al căilor biliare, utile în caz de insuficienţă biliară.

● Afinele sunt utile şi în caz de anxietate, nervozitate. Dacă traversezi o perioadă stresantă, consumă afine şi vei vedea că te ajută foarte mult să te relaxezi.

● Conform unor studii recente, afinele previn boala Alzheimer, sporind performanţele intelectuale și îmbunătățind semnificativ memoria.

Read More

Miley Cyrus va canta cu Madonna

Miley Cyrus va canta cu Madonna
Miley Cyrus a reuşit să o convingă pe Madonna să cânte alături de ea în cadrul unui concert MTV 'Unplugged' special ce va putea fi urmărit miercuri, 29 ianuarie, conform starpulse.com.Cele două soliste au repetat împreună luni, la Hollywood.
"Această reprezentaţie unplugged va oferi o perspectivă asupra unei părţi mai intime a lui Cyrus, ca artistă, şi va cuprinde invitaţi speciali alături de care va reinventa unele dintre piesele muzicale care îi definesc cariera, inclusiv unele melodii de pe deja celebrul album 'Bangerz'", conform unui comunicat al MTV.
"Miley şi fanii ei au avut mereu o legătură intimă şi directă prin intermediul muzicii, a personalităţii şi a atitudinii rebele, iar scena acestui 'Unplugged' va reprezenta platforma perfectă de pe care ea va putea să le împărtăşească spectatorilor din pasiunea care o inspiră şi îi aprinde muzica", se mai precizează în comunicat.
Miley Cyrus, 21 de ani, nu s-a sfiit să se compare cu Madonna, considerând că împărtăşeşte aceeaşi pasiune pentru controverse şi asumarea de riscuri ca şi regina pop.
Read More

Cum scap de sughit? Leacuri naturale pentru sughit

Cum scap de sughit? Leacuri naturale pentru sughit
Tiineti-va respiratia. Cea mai la îndemana metoda de a scapa de sughit este retinerea pentru un timp a respiratiei. Astfel, miscarea muschiului diafragm va fi împiedicata pentru scurt timp, evitandu-se spasmul acestuia si implicit oprindu-se producerea sughitului.
Consumati ceai de marar. Un ceai foarte bun care opreste sughitul este cel de seminte de marar. Opariti o lingurita de seminte cu 250 ml apa clocotita, timp de 3 minute, apoi beti acest ceai neîndulcit.

Beti apa rece. Crizele de sughit vor trece rapid daca veti bea cu sorbituri mici putina apa rece sau daca veti suge un cub de gheata. De asemenea, o alta varianta este sa beti apa pe partea cealalta a buzei paharului, tinand capul aplecat.

Mancati chimen. Un remediu simplu si foarte eficient contra sughitului este sa înghititi o lingurita de chimen, cu putina apa, fara a mesteca planta. Veti fi uimiti, dar tratamentul da rezultate foarte rapide.

Beti ceai de menta. Daca sughitul este provocat de un stomac prea plin dupa o masa copioasa atunci beti dupa masa un ceai de menta. Acesta are efect relaxant si calmeaza spasmele digestive.

Consumati lamaie. Contra sughitului la copiii mici se recomanda sa se administreze o lingurita de suc de lamaie.
Respirati în punga. O alternativa la prima metoda este sa puneti o punga de hartie în dreptul nasului si gurii si sa respirati în ea de mai multe ori. Aceasta metoda are menirea de a normaliza respiratia si de a calma mucoasa tractului bronho-pulmonar.

Faceti o infuzie de vasc. Vascul este o planta care ajuta la oprirea sughitului. Puneti 3-4 lingurite de vasc maruntit la 250 ml de apa rece si lasati la macerat timp de 7-8 ore.

Strecurati, apoi îndulciti cu putina miere si apoi beti cate 2-3 cani de ceai caldut în cazul în care aveti o criza de sughit. Daca aveti crize care se repeta, atunci beti zilnic, de 3 ori pe zi, cate un pahar de apa rece în care ati pus un varf de cutit de pulbere de vasc.

Preparati un ceai de scortisoara. Beti o cana de infuzie de scortisoara pisata. Puneti un varf de cutit de scortisoara la o cana de apa si lasati sa stea 5 minute, dupa care consumati.
Puteti sughita chiar si 20 de minute

Sughitul reprezinta înghitirea involuntara de aer care provoaca un zgomot necontrolat la fiecare respiratie.

Sughitul este cauzat de spasmele repetate ale muschiului diafragm, cel care separa abdomenul de torace. Cu toate ca sughitul poate fi de multe ori deranjant sau chiar stanjenitor, el nu trebuie sa va îngrijoreze.

In mod normal, o repriza de sughit dureaza maxim 20 de minute, doar în cazuri foarte rare aceasta problema poate deveni serioasa.
Read More

Brosura Cora 29 ianuarie - 11 februarie 2014

Brosura Cora 29 ianuarie - 11 februarie 2014
Cora Hiper Oferte 29.01.2014 - 11.02.2014

    PROMOTIE revolutionara
    Tu decizi produsele la care vrei REDUCERE
    Alege zilnic produse din fiecare gama aflata in PROMOTIE saptamanal


Promotiile acestei saptamani sunt:

    - 15 % la gama de salamuri - prin tichet CORA- reducerea se aplica in limita a 2 produse/ zi/ persona
    - 30 % la gama de carti - la casa de marcat - reducerea se aplica in limita a 6 produse/ zi/ persona
Read More

Brosura Life Care 1 februarie - 31 august 2014

Brosura Life Care 1 februarie - 31 august 2014
Catalog Life Care 2014 (1 februarie-31 august)
Life Care este una din companiile europene lider in Industria de Vanzari Directe, orientata pe produse BIO, ce promoveaza intens stilul de viata activ, sanatos si prosper.
Distribuind produse exclusive si de inalta calitate direct catre clienti printr-o retea de Parteneri independenti, Life Care ofera oricarei persoane o oportunitate unica pentru a dezvolta o afacere independenta extrem de recompensatorie in industria Vanzarilor Directe si a produselor BIO.
Iata cum arata noua brosura LifeCare 2014 valabila pana pe 31 august 2014.
Pentru maghiarii din Romania avem si varianta bilingva www.life-care.com/Interfaces/FlashBooks/Default.aspx?flashBookID=12
Read More

Varza combate constipatia, bolile de inima si Alzheimerul

Varza combate constipatia, bolile de inima si Alzheimerul
Varza face parte din familia cruciferelor si este extreme de bogata in vitamine. Fie ca o consumati cruda sau gatita, aceasta leguma nu ar trebui sa va lipseasca din dieta deoarece combate constipatia, bolile de inima si Alzheimerul.

1. Combate constipatia

Varza este o sursa importanta de fibre, drept urmare previne aparitia constipatiei si promoveaza un tranzit intestinal sanatos.

2. Reduce durerile articulare

Varza are efect antiinflamator, datorita glutaminei, un compus care se gaseste in frunze, si este foarte eficienta in ameliorarea durerilor articulare, febrei si iritatiilor.

3. Scade colesterolul

Prin cantitatea crescuta de fibre, varza ajuta la scaderea colesterolului. Fibrele absorb excesul de colesterol si acizi biliari din tubul digestiv, ajutand la eliminarea lor prin scaun.

4. Lupta cu cancerul

Consumul regulat de varza are efect anticancerigen datorita antocianilor. Un studiu desfasurat in China arata ca un consum zilnic de legume crucifere (precum varza, broccoli, conopida, varza de Bruxelles) este asociat cu un risc mult mai mic de cancer la san.

5. Previne Alzheimerul

Varza rosie poate reduce riscul bolilor batranetii, precum Alzheimerul, datorita vitaminei K si antioxidantilor, care ajuta la prevenirea depunerilor de colesterol pe vasele de sange, inclusiv cele din creier.
Read More

Alimente care iti incalzesc corpul in zile reci

Alimente care iti incalzesc corpul in zile reci
Gerul de afara te-a vlaguit de tot? Nu ai energie si cauti o solutie care sa te puna din nou pe roate?

Consuma alimente sanatoase care te incalzesc si-ti dau pofta de viata!

Sunt sigura ca te-ai saturat sa te imbraci gros pentru a face fata frigului de afara. Totusi, am o veste buna pentru tine! Uita de hainele grele, de puloverele pe gat care-ti iau parca si aerul si mananca mai multe alimente care-ti sprijina organismul acum in sezonul rece. Care e secretul lor?

Ei bine, exista alimente care stimuleaza circulatia sanguina, relaxeaza muschii si-ti dau energia de care ai atata nevoie.

Asadar, te invit sa afli care sunt cele mai eficiente alimente cu efect de incalzire.

CONDIMENTELE, DE MARE AJUTOR

Boiaua iute, piperul alb sau negru, pulberea de hrean uscat, toate stimuleaza circulatia sangelui si inlatura senzatia de maini si picioare reci.

Asa ca, uita de manusile super groase, accesorizeaza-te cu ceva mai sic si consuma condimente iuti. Asezoneaza fripturile cu ele, dar cartofii sau pastele si bucura-te de efectul lor. Un alt beneficiu al condimentelor este si cel de ardere a grasimilor (accelereaza metabolismul). Bineinteles, pontul ti-e de folos daca vrei sa tii dieta.

CEAIUL DE GHIMBIR, REMEDIU RAPID

Vrei sa te incalzesti numaidecat? Fierbe putina apa, pune-o in cana si adauga o lingurita cu ghimbir ras.

Amesteca bine totul si dupa ce s-a mai racit un pic, adauga lamaie si o lingurita-doua cu miere. Bautura este foarte energizanta si are efect maxim daca o consumi dimineata. Mierea iti da energie gratie continutului bogat in vitamine si minerale si ghimbirul pune in miscare sangele, detensionand muschii corpului.

OLEAGINOASELE, O GUSTARE ENERGIZANTA

Daca iti place sa iei gustari dese consuma cu incredere fistic, alune de padure, nuci si migdale (serveste-le mai bine neprajite pentru asa iti aduc mai multe beneficii pentru sanatate).

Cum iti pot tine ele de cald? Ei bine, ele contin fibre, proteine si acizi grasi, substante care dau organismului energie pe tot parcursul zile. Astfel, ai mai multa pofta de viata, te misti mai mult si te incalzesti mai repede.
Read More