Cat timp rezista omul fara apa

Cat timp rezista omul fara apa
Experţii în tehnicile de supravieţuire vorbesc mereu despre Regula de Trei: putem rezista 3 minute fără aer, 3 ore fără adăpost pe timp de viscol şi 3 săptămâni fără mâncare.
În privinţa consumului de apă, specialiştii spun că putem rezista doar 3 zile fără să bem.
Cu toate acestea, medicii ştiu cazuri în care oamenii au trăit fără apă chiar şi 8-10 zile. Apa este esenţială, pentru că 65% din corpul nostru este compus din apă.
Avem apă şi în sânge, ea ajutând la oxigenarea celulelor, la transportul substanţelor nutritive, dar şi la eliminarea toxinelor din organism.
În plus, fără apă corpul nostru nu poate digera mâncarea.
Prin urmare, Corey Binns, autorul rubricii Life's Little Mysteries de la publicaţia Live Science, spune că pentru majoritatea oamenilor 3 zile este limita de supravieţuire fără apă.
Read More

Serviciul de email de la Google a fost blocat in China

Serviciul de email de la Google a fost blocat in China
Gmail, serviciul de email de la Google, a fost blocat in China incepand de vineri, a transmis GreatFire.org, un grup care apara libertatea de exprimare in tara asiatica. "Cred ca Beijingul vrea sa elimine prezenta americanilor de la Google in China si chiar sa le afecteze cota de piata la nivel mondial. Imaginati-va ce s-ar intampla daca Gmail ar disparea de aici. Multi oameni din afara tarii vor fi fortati sa nu mai foloseasca acest serviciu de email", a declarat un membru al GreatFire.org pentru Reuters, care insa nu si-a dezvaluit numele real. Rapoartele Google arata o scadere drastica a traficului inregistrat pe Gmail, in China, incepand de vineri. Oficialii gigantului IT sustin ca acest lucru nu este cauzat de probleme la nivelul serviciului de email, ci pare sa exista o interferenta externa. Ce solutii au chinezii De fapt, din iunie, multe servicii ale Google au fost subminate de autoritatile chineze. Insa pana saptamana trecuta utilizatorii puteau accesa Gmail-ul prin intermediul protocoalelor externe precum IMAP, SMTP si POP3, care permiteau citirea mesajelor pe aplicatiile de pe iPhone si Microsoft Outlook. Insa acum singura solutie este folosirea unei retele private virtuale - Virtual Private Network (VPN), care permite accesarea tuturor site-urilor blocate. Guvernul din aceasta tara are un control strict al Internetului si un mecanism sofisticat de cenzura, numit Great Firewall of China. Criticii sustin ca autoritatile au inceput sa faca probleme companiilor straine de IT precum Google pentru a crea un mediu online rupt de restul lumii. Insa faptul ca Gmail este blocat ingreuneaza foarte mult activitatea companiilor care au sucursale in China, avertizeaza GreatFire.
Read More

Concurs Kreskova 2015, Rasplatim alegerea calitatii

Concurs Kreskova 2015, Rasplatim alegerea calitatii
Campania "Rasplatim alegerea calitatii" organizata si desfasurata pe intreg teritoriul Romaniei, va incepe la data de 1 decembrie 2014 si se va incheia la data de 28 februarie 2015, inclusiv.

Produsele participante la campania "Rasplatim alegerea calitatii", sunt produsele Kreskova Vodca, Kreskova dry spirit si Kreskova spirit drink comercializate la ambalaj de 0.2 L, 0.5 L, 0.7 L, 1 L si 2 L, produsele Alexander Vodca si Alexander Vodka lemon comercializate la ambalaj de 0.2 L, 0.7 L, 1 L, 2 L achizitionate in perioada 1 decembrie 2014 - 28 febriarie 2015.

In perioada campaniei, persoanele care achizitioneaza intr-o comanda, minim o unitate din fiecare produs (Kreskova Dry Spirit, Kreskova Vodka, Kreskova Spirit Drink, Alexander Vodka si Alexandra Lemon) si un minim de 3 litri (pentru minim o unitate din fiecare produs si minim 3 litri) va primi cate un talon, care va avea pe una din suprafete 10 casute razuibile iar pe cealalta suprafata un spatiu special pentru completarea datelor personale, prin care participantii au posibilitatea de a castiga unul dintre premiile campaniei acordate prin tragere la sorti. Participantii care indeplinesc conditiile de mai sus vor avea posibilitatea sa aleaga, un talon (sau mai multe taloane, in functie de cantitatea achizitionata din produsele participante) din cele puse la dispozitia participantului de catre personalul de vanzari Alexandrion.

Participantii care primesc taloane razuibile prin indeplinirea conditiilor de mai sus, trebuie sa razuiasca doar 3 din cele 10 suprafete razuibile de pe talon. Daca in cele 3 casute razuite de catre participant, se regasesc valori identice (Ex.: Casuta razuita Nr. 1 - 10 € , Casuta razuita Nr. 2 - 10 € si Casuta razuita Nr. 3 - 10 € - Castiga 10 Euro ), acesta castiga valoarea din casuta. In cazul in care valorile din cele 3 casute razuite sunt diferite, talonul este necastigator.

Pentru premiile de 10 Euro, taloanele castigatoare se vor preda agentilor de vanzari ai distribuitorului care reprezinta compania Alexandrion Grup Romania, in baza unui proces verbal de predare - primire, pentru validare.

Pentru premiile cu o valoare de 100 €, 1.000 €, 10.000 €, 100.000 € si  1.000.000 €, castigatorii trebuie:

    sa sune la numarul de infoline 0213-040.196 (linie cu tarif normal) pentru a comunica datele de contact.
    sa expedieze prin fax sau email la numarul / adresa de email indicat/a de Organizatori, o copie a unui act de identitate si poza a talonului castigator pentru prevalidare; aceste documente trebuie trimise in termen de maxim 5 zile de la data contactarii organizatorului;
    sa predea firmei de curierat selectata de catre organizator, dupa ce talonul  (poza a talonului castigator) a fost prevalidata si confirmata de organizatorii ca fiind un talon valid, in baza unui proces verbal. Talonul va fi ridicat de firma de curierat selectata de catre organizator in termen de 30 de zile de la data confirmarii talonului ca fiind un talon valid.

Toate taloanele (Talon razuibil) ridicate de catre organizator vor fi verificate daca indeplinesc conditiile mentionate mai sus de o comisie formata din companiile organizatoare. Toti participantii de la care au fost ridicate taloanele razuibile pentru validarea premiului, vor fi contactati in termen de 30 de zile lucratoare de la data predarii documentelor de catre agentii de vanzari pentru a li se comunica daca premiul este validat sau invalidat din cauza nerespectarii conditiilor de validare stipulate in prezentul regulament.

Numai Participantii validati vor fi contactati de catre organizatori, pentru a oferi un cont IBAN in care sa le fie virata contravaloarea premiului.

Taloanele necastigatoare, pot fi completate de catre participanti cu datele personale si trimise la casuta postala Bucuresti OP 71 CP 7 pentru a participa la tragerea la sorti pentru unul din cele 21 de premii.

Pentru a participa la tragerea la sorti, persoanele participante trebuie sa completeze talonul necastigator cu datele complete, corect si lizibil: numele, prenumele, nurnarul de telefon, adresa de e-mail, societate (cui) nurne agent distribuitor Alexandrion, si sa il trimita la casuta postala Bucuresti OP 71 CP 7 sau sa il predea agentului distribuitor Alexandrian. Pentru a participa la tragerea la sorti, se vor lua in considerare doar taloanele expediate prin posta pana la data de 29.02.2015 (inclusiv) .

La tragerea la sorti se vor extrage 21 de castigatori si 105 rezerve, in urmatoarea ordine:

    Se vor extrage 20 de Televizoare in valoare bruta de 888 RON  si 100 de rezerve;
    Se va extrage un castigator pentru o masina Great Wall Motors Steed 5, in valoare bruta de 15.500 euro si 5 rezerve.

Tragerea la sorti pentru desemnarea castigatorilor se va efectua in data de 31 Martie 2014, in prezenta unei comisii formate din reprezentanti ai companiilor implicate in organizarea Campaniei promotionale si va fi asistata de un Notar Public. Tragerea la sorti presupune extragerea electronica, din totalul taloanelor valide participante la campanie, a castigatorilor si a rezervelor.

Premiile care vor fi oferite in cadrul acestei campanii sunt:

Talon Razuibil:

    88.889 x 10 Euro
    10.000 x 100 Euro
    1.000 x 1.000 Euro
    100 x 10.000 Euro
    10 x 100.000 Euro
    1 x 1.000.000 Euro

Tragere la sorti

    1 x masina Great Wall Motors Steed 5
    20 x Televizor LCD

Premiile se livreaza catre castigatori in termen de 60 de zile lucratoare de la data finalizarii campaniei.
Read More

Concurs Silva 20 decembrie - 18 ianuarie 2015

Concurs Silva 20 decembrie - 18 ianuarie 2015
Campania „Silva® se savureaza in orice anotimp” incepe la data de 20 decembrie 2014 ora 14:00:00 si se va incheia la data de 18 ianuarie 2015, ora 23:59:59.

Pentru a castiga unul dintre premiile Campaniei, un participant trebuie sa parcurga urmatorii pasi:

    sa acceseze aplicatia „Silva® se savureaza in orice anotimp”;
    sa deschida casuta aferenta zilei de Campanie coresponzatoare si sa completeze corect cuvintele (unul sau mai multe cuvinte) ce lipsesc din textele date (in fiecare zi de Campanie exista un text nou);
    in mod exceptional, pentru data de 20.12.2014 vor fi disponibile 3 (trei) casute, corespunzatoare zilelor de 18, 19 si 20 decembrie 2014, putand fi deschise in data de 20.12.2014;
    fiecare participant va avea posibilitatea de a deschide o singura data o zi de Campanie (o casuta).

Pentru a castiga un premiu constand intr- un six-pack de bere „Silva®” doza 0,5l, participantul trebuie sa se situeze pe o pozitie multiplu de 20 (exemplu: 20, 40, 60, 80, etc.) determinata cronologic in functie de data-ora-minutul-secunda in care participantul completeaza corect cuvintele ce lipsesc din textele date in cadrul Aplicatiei.

Pentru a castiga un premiu constand intr-un tricou inscriptionat Silva®, participantul trebuie sa se situeze pe o pozitie multiplu de 50 (exemplu: 25, 50, 75, 100, etc.) determinata cronologic in functie de data-ora-minutul-secunda in care participantul completeaza corect cuvintele ce lipsesc din textele date in cadrul Aplicatiei.

Pentru a castiga un premiu constand intr-un pahar de bere „Silva®”, participantul trebuie sa se situeze pe o pozitie multiplu de 30 (exemplu: 30, 60, 90, 120, etc.) determinata cronologic in functie de data-ora-minutul-secunda in care participantul completeaza corect cuvintele ce lipsesc din textele date in cadrul Aplicatiei.

In cadrul Campaniei „Silva® se savureaza in orice anotimp”, Organizatorul va acorda urmatoarele premii:

    1.000 x Sixpack-uri (1x6) doze 0,5l de bere Silva®
    200 x Tricouri Silva®
    200 x Pahare de bere Silva®

Un participant, considerat utilizator unic identificat prin datele de identificare completate corect si complet, poate primi maximum 3 premii pe intreaga durata a Campaniei, astfel: cel mult un sixpack (1x6) doze 0,5l de bere Silva®, cel mult un tricou Silva® si cel mult un pahar de bere „Silva®”. Accesarea Aplicatiei de catre un castigator al celor 3 premii va ramane fara efect.

Participa la concurs
Read More

Catalog Ladys c1 ianuarie - februarie 2015

Catalog Ladys c1 ianuarie - februarie 2015
Catalog Ladys 1 2015(1 ianuarie-15 februarie)

CATALOG NR.1/2015

OFERTE VALABILE ÎN PERIOADA 1 IAN. – 15 FEB.

Va urăm sa fiți sănătoase, frumoase și fermecătoare tot anul!
HappyColon+ Broșură “Mai sănătoasă,mai frumoasă”480 gr 1HC la 99 lei
Balsam pentru menţinerea hidratării pielii cu uree
Protejează intensiv pielea uscată, crăpată, cu tendințe de îngroșare
• Menține umiditatea pielii, stimulează circulația sanguină
• Recomandată pentru: genunchi,coate, călcâie 250 ml 3005
13.69 lei
Read More

Compania Avon amendata pentru dare de mita

Compania Avon amendata pentru dare de mita
Compania Avon Products a dat mită unor oficiali din China pentru dreptul de a face vânzări directe de cosmetice, compania acceptând plata unor amenzi în valoare de 135 de milioane de dolari în SUA pentru închiderea unei investigaţii federale vechi de şase ani, relatează Mediafax.
Compania, care va fi supusă unei monitorizări externe, va fi obligată să adopte practici riguroase de control şi să evite să comită alte nereguli în următorii trei ani, înainte ca investigaţia să fie închisă definitiv.

Anunţul a fost făcut în cadrul unei audieri la un tribunal federal din Manhattan.

Divizia Avon China a recunoscut că a conspirat pentru a încălca legea care interzice companiilor americane să dea mită în străinătate. Avon China a falsificat datele contabile într-o perioadă de patru ani pentru a plăti oficiali chinezi care au ridicat în 2006 interdicţia aplicată vânzărilor directe.

Trei directori ai Avon China şi doi avocaţi au plătit minim 8 milioane de dolari sub formă de cadouri şi alte gratuităţi oferite autorităţilor locale, pentru a putea ocoli interdicţia vânzărilor directe. Între cadouri s-au aflat plata unor mese la restaurant, a unor călătorii precum şi produse de lux ca portofele, genţi şi ceasuri.

În schimb, Avon a obţinut licenţe pentru vânzări directe şi tratament favorabil în justiţie.

Plăţile au fost ascunse în datele contabile ca fiind cheltuieli pentru călătorii ale unor angajaţi, şi pentru relaţii publice.
Read More

Concurs Doncafe 2014 - 2015 pe doncafe.ro/365demomente

Concurs Doncafe 2014 - 2015 pe doncafe.ro/365demomente
Toate momentele pe care le daruiesti celor dragi in fiecare zi se pot transforma in 365 de momente pentru tine! Cu Doncafe.
Mic dejunuri pregatite pe jumatate adormita, cumparaturi pe fuga in pauza de pranz, sedinte cu parintii la care ajungi chiar si in cele mai aglomerate zile la birou. Si lista de momente pe care nu uiti sa le daruiesti celor dragi, in fiecare zi, poate continua.
Spune-ne care sunt momentele daruite de tine si poti castiga cafea Doncafe Instant pentru un an!
Perioada de desfasurare concurs: 4 decembrie 2014 – 15 ianuarie 2015
Participa acum la acest concurs !
Read More

Concurs Chesterfield, Trimite codul pe www.descopera.co.uk/merit

Concurs Chesterfield, Trimite codul pe www.descopera.co.uk/merit
Cumpara tigarete Chesterfield (Black 100’s, Blue 100’s si KS, Silver 100’s si KS, Green KS) din magazinele participante apoi solicitati vanzatoarei sau reprezentantului Philip Morris Trading aflat langa casele de marcat.

Descopera codul unic format din 8 caractere alfanumerice in interiorul pachetelor de tigarete Chesterfield participante si introdul impreuna cu codul primit la casa de marcat (format din 5 caractere alfanumerice) pe site-ul campaniei.
Chesterfield și-a mutat spațiul de campanie promoțională pe www.descopera.co.uk/merit
În perioada 15 decembrie 2014 - 25 ianuarie 2015, Philip Morris prin brandul CHesterfield desfășoară concursul "Merit V" în care se vor acorda 42 de telefoane iPhone 6 (culoare alb), câte unul pe zi, valoarea totală a premiilor ajungând la 170.000 lei (tva inclus).
Metodologia de înscriere în concurs e simplă condiționată de 2 lucruri. Codul promoțional găsit sub pachetele Chesterfield și codul unic de identificare format din 5 caractere acordat participantului de către un reprezentat Chesterfield în momentul achiziției.
Combinând cele 2 coduri, veți trebui să trimiteți codul format pe www.descopera.co.uk/merit sau prin sms la 1796 (tarif normal în rețelele Vodafone, Orange și Telekom Mobil)
Lista câștigătorilor dar și regulamentul complet pe www.descopera.co.uk/merit.
Read More

Ce beneficii incredibile are ceaiul negru asupra corpului

Ce beneficii incredibile are ceaiul negru asupra corpului
Ce poate fi mai bun decat un ceai aromat care sa-ti incalzeasca corpul in zilele friguroase de iarna? Noi iti propunem sa incerci ceaiul negru, nu doar pentru ca este gustos, dar are si multe beneficii asupra corpului.

Previne deteriorarea ADN-ului

Deoarece contine o cantitate mare de polifenoli, ceaiul negru are capacitatea de a preveni deteriorarea ADN-ului si de a reduce riscul aparitiei bolii Parkinson.

Creste imunitatea

Daca racesti cu usurinta, bea in mod constant cate o ceasca de ceai negru. Astfel, compusii din compozitia ceaiului iti vor intari organismul si-l va ajuta sa lupte in mod eficient impotriva bacteriilor si virusurilor, noteaza clickpentrufemei.ro.

Previne aparitia cancerului

Cercetatorii sustin ca ceaiul negru are puterea de a tine la distanta mai multe tipuri de cancer. Acest beneficiu se datoreaza polifenolilor si catechinelor din compozitia ceaiului, care inhiba cresterea si multiplicarea celulelor canceroase.

Reduce nivelul stresului din corp

Cand vrei sa te relaxezi, savureaza o ceasca de ceai negru. Studiile arata ca aminoacidul L-teanina din compozitia ceaiului iti relaxeaza corpul si te ajuta sa te concentrezi mai bine. In plus, ceaiul negru contribuie si la reducerea nivelului cortizolului (hormonul stresului), daca este consumat cu regularitate.

Tine la distanta problemele cardiovasculare

Ceaiul negru te ajuta sa-ti mentii si sanatatea inimii, motiv pentru care este indicat sa-l consumi in mod constant. Totodata, studiile efectuate de cercetatorii din Boston arata ca ceaiul negru este benefic si in cazul persoanelor care deja au anumite probleme cardiovasculare.

Scade nivelul grasimilor „rele” din sange

Daca bei ceai negru cu regularitate, nivelul grasimilor „rele” din sange (colesterol si trigliceride) scade in mod vizibil. Astfel, ai un risc mai mic de a suferi de ateroscleroza, infarct si alte probleme cardiace.
Read More

Castiga 2015 euro pe alfers.ro/felicitari

Castiga 2015 euro pe alfers.ro/felicitari
Stim deja ca iti plac delicioasele napolitane Alfers si stim ca iubesti si sarbatorile.
Alfers ti-a pregatit foarte multe surprize dar din pacate nu incap toate in sacul Mosului anul acesta.
Drept pentru care uite ce-ti propune:
Intra pe www.alfers.ro/felicitari inscrie-te pentru a primi newsletter-ul Alfers in 2015, trimite una din cele 3 felicitari de sarbatori catre 3 prieteni si poti castiga prin tragere la sorti 2015 Euro!
Astfel, poti incepe 2015 cu 2015 Euro in buzunar si vei fi printre primii ce vor afla noutatile Alfers in 2015.
Pentru mai multe detalii intra pe www.alfers.ro/felicitari.
Read More

www.scandicdistilleries.ro Concurs Scandic 2015

www.scandicdistilleries.ro Concurs Scandic 2015
Concurs www.scandicdistilleries.ro 26 noiembrie 2014 - 26 noiembrie 2015

Bani cu toptanu să câștigi tot anu' - câștigi pe loc cu Scandic

În perioada 26 noiembrie 2014 - 26 noiembrie 2015 produsele Scandic Distilleries cu etichetă promoțională pot ascunde sub capac unul din zecile de mii de premii în bani:

- 10 premii a câte 5000 lei
- 200 premii a câte 250 lei
- 1000 premii a câte 100 lei
- 20000 premii a câte 50 lei.

Produsele marcate cu eticheta promoțională fac parte din gama Scandic Distilleries însemnând Scandic, Polar, Tanita, Rieni și GIlman's.
Regulamentul complet al promoției pe www.scandicdistilleries.ro. 

Participa la concurs
Read More

Brosura/Catalog Oriflame C3 - 2015

Brosura/Catalog Oriflame C3 - 2015
Catalog Oriflame c3 2015 online. Celebreaza feminitatea cu Oriflame si noul parfum My Niked Truth. Un cadou perfect de Ziua Femeii 8 Martie. Pentru Romania Brosura Oriflame c3 apare mai tarziu. Sa urmarim mai jos catalogul Oriflame c3 2014 cu toate noutatile.
Catalog Oriflame c3 2015
Va prezentam brosura catalog Oriflame campania 3 pe 2015 dedicata zilei Femeii de 8 Martie.
Bucurati-va de produsele cosmetice si oferiti un adevarat cadou in luna Martie,luna femeilor.
Varianta romaneasca va fi publicata la noi pe blog in cel mai scurt timp posibil.Va asteptam si cu viitorul catalog Oriflame c4 2015.
Vizionare placuta si spor la comandat!
Read More

Catalog Oriflame c2 decembrie - ianuarie 2015

Catalog Oriflame c2 decembrie - ianuarie 2015
Catalog Oriflame c2 2015 Apa de parfum Possess Oriflame, Apa de parfum Possess Oriflame pret., Catalog Oriflame C1 2015. Catalog Oriflame C2 2015, Catalog Oriflame C3 2015
PROGRAM DE LOIALITATE pentru campaniile C17/2014 - C01/2015 (09.12.2014 - 26.01.2015)
Vei primi automat setul de cuţite pentru numai 10 lei, în comanda din C2/2015, dacă plasezi comenzi cumulate de 350 lei (preţ de catalog) în fiecare din campaniile C17/2014 - C01/2015.
Read More

Catalog/Brosura Avon C3 - 2015

Catalog/Brosura Avon C3 - 2015
Catalog Avon c3 2015

Catalog Avon campania C3 din 2015 online (brosura Avon C3 2015) 12 februarie – 4 martie.2015

Cadouri de Dragobete, Valentines Day, 1 Martie si de ce nu 8 Martie. Celebreaza-ti frumusetea cu noua apa de parfum Avon Cherish. Traieste, Iuvbeste, Zambeste. Primesti gratuit Lotiunea de corp si deodorantul cu bila la comandarea Apei de parfum Avon Cherish

Ofertele pentru reprezentanti Avon c3 2015 si Avon Magazine c3 2015 vor fi aici.

Cadouri pentru ziua de 8 Martie.
Read More

Lucruri nestiute despre corpul uman

Lucruri nestiute despre corpul uman
Din cauza vieții tor mai agitate pe care o avem, este de mirare că ne amintim să respirăm și să mâncăm. Oamenii uită să-și privească propriul corp ca pe un ansamblu complex de fenomene.
Trupul uman este, fără îndoială, o mașinărie complicată, dar foarte bine pusă la punct. Vă oferim mai jos câteva exemple de acțiuni pe care acesta le face, fără ca noi să fi avut habar de ele.
Rinichii gustă, la propriu, urina pentru a depista toxinele. Receptorii gustului nu se află doar la nivelul feței. În ultima decadă, oamenii de știință au descoperit, chiar și spre surpriza lor, că aceste celule specializate în descoperirea gustului se află în țesuturile diferitelor organe, printre care și rinichii, splina, inima, căile respiratorii și în globulele roșii.
Inițial s-a crezut că este vorba despre o anomalie în organism, însă acum teoria devine tot mai interesantă: întregul corp gustă și miroase mediul care îl înconjoară.
În cazul rinichilor, receptorii se află într-un grup de celule numite macula densa. Această zonă reglează rata de filtrare și, implicit, producția de urină, însă prezența acestor receptori sugerează că, de fapt, aceștia, miros sau gustă urina ca într-o analiză chimică a toxinelor.
Creierul tău are mai multe sinapse decât stele în galaxie. O bună perioadă de timp, oamenii de știință au estimat că în creierul uman se află aproximativ 100 de miilarde de neuroni. Teoria a fost demontată cu un studiu recent care a presupus punerea uneor creiere într-un belnder și apoi analizarea microscopică a acestora. Cifra rezultată în urma analizei a fost de numai 86 de miliarde de neuroni. Așa că, potrivit teoriei respective, am fi cam o adunătură de idioți.
Dar specialiștii au mers ami departe cu analiza și au obesrvat sinapsele – conexiunile dintre neuroni, care formează o rețea deosebit de complexă. Numărul acestor sinapse este amețitor – 100 de trilioane, spun specialiștii, o cifră de 1000 de ori mai mare decât totalul stelelor care formează galaxia Calea Lactee.
Auzul tău este atât de sensibil încât poate distinge…temperatura. Domeniul cercetării evoluției umane a avansat atât de mult încât descoperiri revoluționare în acest sens apar de la o zi la alta.
Una dintre aceste descoperiri vizează urechile. Cercetătorii au pornit de la forma ciudată a acestora, cu falduri și cute, care ajută la detectarea suntetor dintre cele mai fine.
Desigur, astea sunt lucruri de mult știute. Dar dacă  v-am spune că urechile detectează nu doar sunete, ci și temperatura? Probabil ați râde, însă cercetătorii spun că treaba este cât se poate de serioasă.
Un studiu realizat recent în Marea Britanie vine să demonstreze această teorie. Participanții la experiment au fost rugați să estimeze, cu ajutorul urechilor, anumite tempraturi. Rezultatul studiului a arătat că 96% dintre voluntari au estimat corect temperaturile.


Read More

Pui cu glazura de mustar si miere

Pui cu glazura de mustar si miere
Pui cu glazură de muştar şi miere
Ingrediente

    6 bucati ciocanele de pui sau pulpe
    1/4 ceasca sos de soia
    1/2 lingurita fulgi de chilli
    2 linguri miere de albine
    1 lingura mustar cu boabe
    1 lingura ulei de masline
    1 praf sare si piper, dupa gust

Preparare

Învaţă să prepari nişte pulpe de pui cu o glazură deosebită, crocantă şi aromată, din miere şi muştar franţuzesc. Vezi reţeta simplă cu care vei vrăji toţi invitaţii, mai ales dacă serveşti alături de orez sau legume.

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 180 de grade, foc mediu.

Amestecă într-un castron mic sosul de soia, fulgii de ardei iute, mierea, muştarul, uleiul de măsline şi sarea şi piperul şi freacă energic, până se emulsifică grăsimile.

Pune copanele de pui într-un vas de yena sau tavă de copt carne şi toarnă sosul de soia cu miere şi muştar deasupra. Poţi unge bine pulpele de pui cu sosul din tavă, ca să te asiguri că au un strat gros peste carne.

Dă la cuptor circa o oră, sau până ce carnea de pe ciocănelele de pui s-a copt bine.

Serveşte puiul cu glazură de muştar şi miere alături de o garnitură de orez fiert, legume trase la tigaie sau pe grătar.
Read More

A fost detectat un "super-Pamant"

A fost detectat un "super-Pamant"
Pentru prima data in istoria astronomiei, un telescop terestru a detectat un "super-Pamant", respectiv exoplaneta "55 Cancri e", cu masa de aproximativ 8 ori mai mare decat Terra, situata la o distanta de 50 de ani-lumina de noi.

Astronomii au folosit telescopul Nordic Optical de 97,5 inchi, aflat pe insula La Palma din Spania, potrivit CTA News.

Observarea exoplanetei indepartate cu ajutorul unui telescop optic terestru dovedeste faptul ca tehnologia din acest domeniu continua sa progreseze la un nivel nemaivazut pana acum.

Observatiile sunt de bun augur pentru cele mai noi telescoape spatiale ale NASA si ESA, care vor pleca in urmatorii ani in noi misiuni stelare.

Grupul planetar ce inconjoara "55 Cancri e" este un vecin al sistemului nostru solar, situat la doar 40 de ani-lumina de Soare.

Acest super-Pamant este abia vizibil cu ochiul liber pe un cer foarte intunecat, fiind observat in constelatia Cancerului.

Echipa care a studiat tranzitul planetei "55 Cancri e" planuieste in prezent sa caute semne ale vaporilor de apa in atmosfera acesteia.
Read More

www.fapecinevafericit.ro Trimite o urare de Craciun

www.fapecinevafericit.ro Trimite o urare de Craciun
Trimite o urare cuiva drag care lucreaza de Craciun, alaturi de Coca-Cola si Magic FM.
Iarna aceasta, Coca-Cola răspândește spiritul Crăciunului printr-un strop de magie – eticheta care devine în doar câteva secunde fundă și transformă sticla Coca-Cola de 0.5 litri PET în cadoul perfect.
An de an, Coca-Cola deschide sezonul sărbătorilor de iarnă. În 2014, campania De Crăciun, fă pe cineva fericit! aduce magie în vieţile oamenilor, printr-o inovație de ambalaj de excepție. În doar trei paşi simpli, oricine poate face o bucurie celor din jur: Dezlipești eticheta, Tragi de banda argintie, Gata cadoul!
Fie că ne gândim la cei dragi nouă, fie că vrem să suprindem un necunoscut, un gest simplu poate însenina ziua celor din jur. Istoria Coca-Cola este strâns legată de spiritul Crăciunului și în fiecare an ne dorim să transmitem consumatorilor noștri magia acestei sărbători. Iarna aceasta, noua sticlă cu eticheta specială Coca-Cola este elementul central al surprizelor pe care le pregătim. Prin îndemnul ”Fă pe cineva fericit!” vrem să arătăm că este mai ușor ca niciodată să aducem bucurie și zâmbete pe buzele celorlalți”, declară Nicoleta Eftimiu, Marketing Manager Coca-Cola România şi Moldova.
Sticla Coca-Cola de 0.5 litri PET, atinsă de magia lui Moş Crăciun, se va găsi în magazine de la mijlocul lunii noiembrie până la finalul lunii decembrie, pentru a oferi tuturor prilejul perfect să facă pe cineva fericit în sezonul cadourilor.
Campania Coca-Cola de Crăciun include comunicare PR, activări în digital şi BTL, caravana de Crăciun Coca-Cola, precum și spoturi TV şi proiecte speciale la radio. În fiecare an, spotul TV Coca-Cola de Crăciun reușește să aducă farmecul sărbătorilor, prin micile ecrane, direct în casele fiecăruia dintre noi. Anul acesta, câteva scene din viața de zi cu zi, atinse de spiritul Crăciunului, inspiră și ilustrează mesajul Fă pe cineva fericit!
Caravana de Crăciun Coca-Cola va pleca din București la începutul lunii decembrie și va poposi în alte 4 mari orașe din țară. Pentru a-i ajuta pe oameni să aducă bucurie celor din jur, caravana va oferi tuturor consumatorilor oportunitatea de a-și împacheta gratuit cadourile de Crăciun și multe alte surprize.

Trimite o urare 
Read More

Concurs Tchibo 2014 pe facebook

Concurs Tchibo 2014 pe facebook
Promotia incepe pe data de 01 decembrie 2014 ora 12:00:00 si va dura pana la 24 decembrie 2014 ora 23:59:59.

Pentru a putea participa in cadrul campaniei, un participant trebuie sa indeplineasca concomitent urmatoarele conditii:

    sa indeplineasca dreptul de participare;
    sa aiba un cont valabil pe site-ul facebook.com
    sa acceseze pagina dedicata promotiei: Cadoul de Craciun vine din Tchibo Store si sa permita aplicatiei dedicate Promotiei: Cadoul de Craciun vine din Tchibo Store sa acceseze toate informatiile necesare pentru buna desfasurare a campaniei;
    sa completeze campurile dedicate cu informatiile: Nume; Prenume; Telefon; Adresa e-mail;
    sa dea click, in calendarul afisat in cadrul aplicatiei, pe ziua curenta pentru a descoperi premiul zilei. Dupa completarea tuturor informatiilor solicitate, va fi afisat un mesaj “Felicitari, ai intrat in concurs!"

Premiile oferite in cadrul acestei promotii sunt:

    1 x Winter coffee 2*250 gr
    1 x Rochie tricotata
    1 x Pijama jerse/flanela baieti
    1 x Manusi femei, piele, negru
    1 x Pulover de dama bej/bordo
    1xES Milano 250 gr + 1xES Sicilia 250gr + 2 cups brown CONRAN
    1 x Vesta cu gluga, femei, captusita
    1 x Set pentru ornat prajituri
    1 x Pulover femei
    1 x Coffee Competence articles + 1 pack coffee
    1 x Pijama, barbati, flanel
    1 x Indispensabili copii, set de 2 bucati
    1 x Geanta de umar, femei, PU, mare, coniac
    1 x Picco red + 30 capsule
    1 x Manusi barbati, piele maro
    1 x Pijama fete jerse
    1 x Placa de indreptat parul, 2in1
    2+1 Exclusive 250 gr range (3SKUs)
    1 x Vesta femei, blana sintetica
    1 x Cafissimo Clasic Svarowski
    1 x Pijama femei flanel/jerse
    1 x Fular circular poliester, fata verso, nucsoara
    1 x Helanca barbati, albastru uni
    1 x Aparat pentru facut praline de ciocolata

Premiile se vor acorda pe baza de momente norocoase. Pentru fiecare premiu, se va desemna inainte de inceperea promotiei, in mod aleator, cate un moment castigator (definit sub forma zi, ora, minut, secunda).

Participa la concurs
Read More

Remedii naturale pentru bronsita

Remedii naturale pentru bronsita

Prevestitorul sezonului rece, tusea, poate fi un simptom pentru o gamă variată de afecţiuni: de la o simplă răceală, la infecţii respiratorii acute sau inflamaţii cauzate de alergii.


Una dintre cele mai comune boli ale căilor aeriene, bronşita afectează traheea şi plămânii, iar în multe cazuri este consecinţa netratării corespunzătoare şi în timp util a unei simple răceli sau complicaţiilor produse de virusurile gripei.
Deşi poate fi cauzată de bacterii, dar şi de virusuri precum: coronavirus, adenovirus sau rhinovirus, doar 10% din cazurile de bronşite necesită tratament medicamentos, iar restul pot fi tratate cu ajutorul remediilor naturiste.
Cum recunoaştem bronşita de la primele semne?
“Aceasta afecţiune se manifestă în prima fază sub forma unei tuse seci, care apoi evoluează la o tuse productivă. De regulă, aceasta va fi mai intensă dimineaţa, urmând ca pe măsură ce boala progresează, tusea să se manifeste pe parcursul întregii zile şi în special în timpul nopţii. În funcţie de gravitatea infecţiei, bronşita poate fi acută, atunci când are un debut subit şi o durată scurtă sau poate fi cronică. În acest caz, episoadele de tuse se manifestă în mod recurent şi pe o durată mai lungă, chiar de 2 luni“, explică doctorul imunolog Tania Bejan, specialist Ropharma.
Alte semnale care indică instalarea acestei infecţii, este durerea resimţită asemenea unei arsuri în piept, stare febrilă (37-38 0C ) şi greutate sau şuierat în timpul respiraţiei.
Cum putem trata bronşita în mod natural?
Ceaiul de lumânărică - un remediu cu tradiţie pentru afecţiunile respiratorii, ceaiul de lumânărică este un ingredient comun folosit în prepararea siropurilor expectorante. Acesta conţine un grup de substanţe denumite saponine, care ajută la fludizarea şi eliminarea secreţiilor acumulate în urma infecţiilor bronhice. Totodată, această plantă are şi proprietăţi antiinflamatore şi emoliente care calmează muscoasele. Sunt recomandate 3 căni de ceai pe zi, obţinut în urma unei infuzii de 10 minute.
Uleiul de eucalipt – “Unul dintre cele mai frecvent utilizate terapii în tratarea bolilor respiratorii, bronşitelor, tusei convulsive, pleureziei, dar şi pentru cazurile de gripă, răceală sau sinuzita.
Frunzele de eucalipt sunt o sursă benefică de antioxidanţi naturali care ajută la prevenirea infecţiilor, iar uleiul de eucalipt stimulează decongestionarea nazală, combate infecţiile prin  efectele antiseptice, bactericide, antifungice, antivirale, domoleşte febra datorită acţiunii antifebrile şi sudorifice şi nu în ultimul rând ajută la vindecarea tusei specifice bronşitei prin rolul expectorant, astringent şi emolient“, mai spune medicul Tania Bejan.
Mai mult decât atât, acesta are efecte de tonifiere asupra corpului în cazuri de epuizare, oboseală cronică, migrene, dureri de cap sau astenie.
Uleiul de pin – Datorită substanţelor cu proprietăţi antibacteriene pe care le conţine, uleiul de pin este adesea recomandat în tratarea problemelor respiratorii, a tusei, a faringitei şi bronşitei. Acesta este un puternic expectorant ce stimulează eliminarea secreţiilor depuse la nivelul tractului respirator şi ajuta la eliberarea sinusurilor.
Lemnul dulce – preparatele obţinute din această plantă au un efect emolient şi antiinflamator, ceea ce-l recomanda ca un remediu rapid şi la îndemână în cazul infecţiilor respiratorii, în special cele în care se manifestă şi tusea.  Lemnul dulce are o acţiune localizată, utilă în cazurile de bronşită. Astfel, ajută fluidificarea secreţiilor traheo-bronsice şi faringiene, dislocarea şi eliminarea mucusului blocat în piept, uşurând astfel expectoraţia.

Read More