Concurs Winston din 28 septembrie - 22 noiembrie 2015

Concurs Winston din 28 septembrie - 22 noiembrie 2015
Concurs Winston din 28 septembrie - 22 noiembrie 2015 pe www.freedom15.ro
Campania WINSTON  se desfasoara in perioada 28 Septembrie 2015 - 22 Noiembrie 2015.
Campania se adreseaza persoanelor fizice cu domiciliul/rezidenta in Romania cu varsta de minim 18 ani.
Nu pot participa: angajati, persoanele implicate in Campanie si rudele acestora.
Mecanismul de desfasurare a Campaniei.
In perioada 28 Septembrie 2015 - 22 Noiembrie 2015 cumpara cel putin un produs WINSTON participant la Campanie si trimite codul prin SMS la 1896 s-au inscriel pe site-ul www.fredom15.ro. Mai multe coduri inscrise, mai multe sanse de castig al marelui premiu.
Premii
Premii instant.
33.600 x Bricheta Winston.
43.440 x Pachet de tigari Einston.
450 x Pereche de casti Sony.
Premii prin tragere la sorti
3.150 x MP3 player Philips.
25 x Smartphone Samsung Galaxy S6.
20 x Laptop Toshiba.
11 x Aparat foto DSLR Nikon 
Marele premiu.
1 x Vacanta pentru 2 persoane pe o insula din Oceanul Indian.
 Participa la concurs
Read More

Concurs Chio Chips 1 octombrie - 30 noiembrie 2015

Concurs Chio Chips 1 octombrie - 30 noiembrie 2015

Cumpara produsele Chio cu banda promotionala. Una din 3 pungi este castigatoare:Cartonașe câștigătoare de pungi Chio Chips Sare 65g, care se pot schimba în orice centru de premiere Chio
Tichete cadou de 10, 50 sau 200 Lei
Perioada promotiei: 1 octombrie 2015 – 30 noiembrie.2015
Premii:
* 1.911.654 de premii constand in:
* 10 lei
* vouchere de 50 si 200 lei
Foloseşte tichetele în peste 55.000 de magazine şi cartonaşele în centrele de premiere*. 
Participa la concurs
Read More

Combina ghimbirul cu miere si turmeric pentru a detoxifica intreg organism

Combina ghimbirul cu miere si turmeric pentru a detoxifica intreg organism
Turmericul are proprietati antioxidante si este foarte apreciat si utilizat in medicina ayurvedica pentru ca detoxifica intregul organism si in special ficatul. In plus, actioneaza ca un antiinflamator, reduce febra si trateaza infectiile. Piperul negru este folosit in aceasta reteta pentru ca sporeste considerabil biodisponibilitatea turmericului.
Proprietatile ghimbirului sunt multimple. El contine vitamine precum retinol, vitamina B3, B5, A, C, E, tocoferol, acid ascorbic, dar si minerale precum fier, magneziu, fosfor, mangan, siliciu, potasiu si zinc. Ghimbirul este un bun calmant pentru durerile abdominale, calmant si pentru inflamatii ale gâtului, raguseala, sinuzite, febra, congestii respiratorii si eliminare de mucozitati.

Ghimbirul cu miere si turmeric este perfect pentru detoxifiere si racelile care isi vor face, probabil, aparitia o data cu venirea toamnei. Pentru aceasta reteta ai nevoie de 120 ml de miere naturala, 3-4 linguri de ghimbir, 2 lingurite de turmeric pudra, coaja de la o lamaie, un varf de lingurita de piper negru. Amesteca toate ingredientele intr-un bol si apoi muta totul intr-un borcan. Pune 2-3 lingurite din acest amestec intr-o cana, toarna apa calda deasupra, amesteca bine si serveste! In loc de apa, poti folosi ceaiul tau preferat pentru o aroma mai placuta.
Read More

Ceapa previne bolile de inima

Ceapa previne bolile de inima
Ceapa, originară din regiunile de stepă din Asia centrală și de vest, probabil de pe teritoriul Afganistanului de astăzi, este una dintre cele mai vechi plante de cultură, fiind cultivată ca plantă medicinală, condiment și legumă. În Egiptul antic era atât de apreciată încât a ajuns să fei considerată un simbol al vieții eterne.
Conține din belșug vitamina C, potasiu, calciu, sulf și fibre alimentare, elemente datorită cărora are proprietatea de a susţine sănătatea creierului şi a inimii, a întări oasele, a îmbunătăți digestia şi chiar de a reduce riscul dezvoltării cancerului.

Previne bolile de inimă

Mirosul înţepător al cepei este dat de sulfura de alil, un compus care conţine sulf, cunoscut pentru calităţile lui ce protejează vasele de sânge împotriva problemelor cauzate de colesterol. Astfel, un consum constant de ceapă proaspătă poate preveni apariția bolilor de inimă. Consumată în stare crudă, ceapa favorizează producția de colesterol bun în interiorul organismului uman, care reglează o mare parte din funcțiile cardiace.

Reglează nivelul glicemiei

Bogată în crom și cu un conținut ridicat de alil propil disulfid, ceapa verde sau ceapa ajunsă la maturitate poate regla nivelul zaharurilor din sânge.

Previne apariția cancerului

Cercetătorii americani au făcut o serie de teste în urma cărora s-a demonstrat că persoanele care consuma periodic ceapă și usturoi au un grad mai mare de protecție împotriva cancerului față de cei care nu el introduc în dieta alimentară. Specialiştii cred că această capacitatea a cepei este asociată cu flavonoizii care blochează agenţii ce favorizează apariţia cancerului.

Previne răceala și gripa

Efectele curative ale ceaiului de ceapă sunt bine cunoscute de aproape toți românii. Deși nu are un gust prea bun, acest ceai s-a dovedit a fi un remediu foarte util în tratarea răcelii și gripei. Cercetătorii au descoperit că ceapa, prin conținutul mare de fitochimicale, asigură o absorbție mare a vitaminei C în organism, crescand astfel imunitatea la infecții.

Protejează muşchii

Ceapa poate compensa vătămarea oxidativă a fibrelor musculare şi a ţesuturilor din corp, cauzată de antrenamentele fizice excesive. Studiile realizate pe şoareci au demonstrat că quercetina conținută de această legumă ajută la prevenirea stresului oxidativ de la nivelul creierului, după antrenamente lungi.

Susţine densitatea osoasă

Cercetătorii cred că aceşti compuşi sulfuroşi din ceapă, împreună cu quercetina pot fi responsabili pentru o mai bună densitate osoasă. Într-un studiu, oamenii de ştiinţă au constatat că femeile care consumă ceapă zilnic aveau o densitate osoasă mai bună comparativ cu cele care nu aveau acest obicei.

Îmbunătățește digestia

Ceapa facilitează digestia prin intermediul unui carbohidrat special numit fructooligozaharid, care servește ca aliment pentru bacteriile bune prezente în tractul intestinal şi combate bacteriile rele.

Tratează afecțiunile dermatologice

Acneea poate fi tratată eficient cu ajutorul unei cure alimentare cu ceapă verde. Nutriționiștii recomandă consumul de ceapa verde în combinație cu mărar și țelină, cel puțin o dată pe zi, timp de 15 zile, pentru rezultate remarcabile.
Read More

Beneficiile consumului de muraturi

Beneficiile consumului de muraturi
Adevaratele muraturi se obtin prin fermentarea acidolactica, naturala, cu tulpini de bacterii probiotice salbatice (Lactobacillus plantarum, Leuconostoc mesenteroides) a legumelor si fructelor proaspete, sanatoase, in saramura (obtinuta cu sare autohtona sau sare marina).

Muraturile sunt cunoscute si apreciate de peste 4000 de ani, fiind mentionate si in biblie. Insa abia in ultimele decenii cercetarile efectuate asupra muraturilor naturale, fermentate (nu cele industriale conservate in otet), au dezvaluit virtutile alimentare si terapeutice ale acestora.

Fermentatia naturala

Potrivit prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi, fermentatia trebuie sa se produca in lipsa oxigenului din aer; de aceea legumele si fructele trebuie sa fie bine acoperite de saramura. Temperatura optima de fermentare este de +40C, cand se acumuleaza cele mai mari cantitati de acid lactic substante biologic active si arome, generate prin fermentatia glucidelor din legume si fructe.

"Fermentatia trebuie sa aiba loc, fie in butoaie de stejar, fie in borcane de sticla. Nu se recomanda vasele din mase plastice, deoarece acidul lactic si saramura pot extrage din acestea substante toxice, periculoase pentru sanatate", sustine prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi.

In procesul natural de fermentatie, microflora existenta pe legume si fructe, transforma glucidele din acestea in nenumarate substante biologic active benefice, vitamine B1, B2, vitamina A, acid lactic, alcool, arome. "Foarte important este faptul ca prin procesul de murare se pastreaza substantele valoroase din legumele supuse acestui proces natural de conservare", completeaza prof.dr. Mencinicopschi.

Astfel varza murata devine un aliment probiotic, cu efecte curative, pastrandu-si compusii anticancerigeni (glucozinolati), hepatoprotectori (sulforafan), anti-inflamatori - antioxidanti (vitaminele A, C, E, zincul), fibrele alimentare 3 g%, (combat constipatia si detoxifica colonul), mineralele, potasiu (250 mg %), magneziu (16 mg%), fier (1,1 mg%), calciu (60 mg%), imbogatindu-se in acid lactic, reglator al microflorei intestinale si un conservant ideal, bacterii probiotice (Lactobacili) benefice pentru intarirea sistemului imunitar si sanatatea colonului.

Muraturile, pe langa toate aceste avantaje au si o densitate calorica foarte mica cuprinsa intre 20 - 25 kilocalorii la 100 grame, fiind indicate si in dietele pentru mentinerea siluetei.

Se pot mura fie numai legume, varza, castraveti, gogonele fie in amestec cu alte vegetale, gutui, morcovi, pepeni, telina, prune, etc. O reteta traditionala de muraturi trebuie sa contina neaparat si plante condimentare, seminte de mustar, marar, usturoi romanesc, schinduf, hrean, ghimber etc.

Beneficiile consumului de varza murata

1. Infectii respiratorii
Datorita bogatiei in vitamina C (50 - 60 mg%) naturala, chiar mai multa decat in portocale, varza are un puternic efect antioxidant, potentat si de vitaminele A si E si de catre mineralele zinc, magneziu, potasiu, calciu, intarind sistemul imunitar si rezistenta la viroze, inclusiv la diferitele forme de gripa.
Varza murata este indicata si persoanelor cu disbacteriemie determinate de tratamentele cu antibiotice de sinteza, pentru restabilirea microflorei intestinale si combaterea efectului imuno-supresor al acestor medicamente.

2. Hepatite
Sulforafanul din varza murata, fibrele alimentare, antioxidantii, au efecte hepatoprotectoare, stimuland sinteza unor enzime implicate in fazele I si II de detoxifiere hepatica. Combate de asemenea constipatia amplificand detoxifierea corpului si protejarea ficatului.

3. Cancer
Varza murata natural are efecte antitumorale-anticancerigene inducand apoptoza in celulele maligne prin intermediul glucozinolatilor.

4. Dislipidemie, ateroscleroza, boli cardiovasculare
Anumiti compusi din varza scad concentratia colesterolului rau (LDL) prevenind aparitia placilor ateromice.
In cazul hipertensivilor si suferinzilor de boli renale se recomanda o desarare prealabila a verzei murate.

5. Surmenaj
Varza murata este un neurotonic si miotonic natural intarind sistemul nervos si muscular prin bogatia de vitamine, minerale si alti factori biologic activi - motiv pentru care este recomandata in surmenajul fizic si intelectual.

6. Menopauza
Studii recente arata ca varza murata stimuleaza secretia hormonilor estrogeni si creste sensibilitatea receptorilor acestora, atenuand simptomele ca, bufeuri, nervozitate si aparitia prolapsului uterin, cancerului ovarian si osteoporozei.

7. Obezitate
Varza murata are putine calorii (20 Kcal/100 grame), dar multe fibre alimentare, determinand instalarea mai rapida a satietatii, curata organismul de toxine si poate determina schimbarea comportamentului alimentar si stilului de viata.


8. Imbunatatirea digestiei
Continutul important de minerale si fibre alimentare din varza murata imbunatateste digestia grasimilor si proteinelor fiind indicata la mesele la care se servesc mancaruri grele.
Antioxidantii din muraturi previn si aparitia nitrozaminelor cancerigene rezultate in urma digestiei carnurilor sau preparatelor din carne, precum si oxidarea grasimilor alimentare ingerate. Grasimile oxidate sunt agenti pro-cancerigeni recunoscuti.

9. Frumusete si antiimbatranire
Muraturile, prin compozitia lor bogata in vitamine, minerale, fitonutrienti, fibre alimentare contribuie la mentinerea unui ten tineresc (intarziind aparitia ridurilor), a unui par stralucitor si a unor unghii puternice. Stimularea detoxifierii organismului are efecte benefice asupra mentinerii tineretii si incetinirii proceselor naturale de imbatranire.

Muraturile sunt indicate, mai ales in timpul sezonului rece pentru efectele revitalizante, remineralizante, de intarire a sistemului imunitar, de optimizare a digestiei si microflorei intestinale, de stimulare a detoxifierii si cresterea rezistentei generale a corpului la agresiunile de mediu.

De retinut: Aceste efecte benefice sunt caracteristice doar muraturilor obtinute prin fermentare acidolactica naturala, nu si conservelor de legume in otet, sterilizate, obtinute industrial.

Atentionare: varza murata, ca de-altfel si varza preparata in alte moduri (salate, fiarta) vor fi consumate cu precautie de persoanele suferinde de hiper- si hipotiroidie. Precautia este impusa de prezenta compusilor (goitrogeni) din varza, care afecteaza functia tiroidei.
Read More

Energizantele iti pun sanatatea in pericol

Energizantele iti pun sanatatea in pericol
Consumul de băuturi energizante a devenit foarte popular în ultimii ani, în ciuda efectelor secundare negative pe care le au asupra sănătății.
În general, aceste băuturi energizante se adresează persoanelor care au nevoie de un surplus de energie în timpul unor perioade epuizante din punct de vedere fizic sau mental, cum ar fi sportivii, de exemplu.
Totuși, numeroase studii au asociat diferite afecțiuni cardiovasculare cu consumul zilnic de băuturi energizante.
De ce sunt nocive băuturile energizante
Băuturile energizante combină substanțe precum cofeină, aminoacizi (taurina), carbohidrați (cum ar fi glucuronolactonă, o subtanță tonică sintetică), vitamine (complexul B) și extracte din plante medicinale (guarana și ginseng).
O singură doză din această băutură este echivalentul a patru cești de cafea la filtru, două espresso, aproximativ patru cutii de cola sau șase cești de ceai.
O persoană sănătoasă poate consuma între 100 și 300 de mg de cofeină zilnic și un maximum de 400 de mg.
Dozele mari de energizante nu pun în pericol sănătatea, exceptând situațiile când sunt combinate cu alcool, deoarece pot afecta sănătatea ficatului. În caz de supradoză, sunt posibile efecte secundare precum tahicardie, agitație psiho-motorie, nervozitate, tulburări de somn sau depresie.
Totuși, dacă o persoană consumă mai mult de două doze de băutură energizantă zilnic, tensiunea arterială și glicemia pot crește în mod semnificativ.
De asemenea, persoanele care fac sport trebuie să știe că aceste băuturi conțin cofeină, un bun antidiuretic. Astfel, consumul acestor băuturi și exercițiile fizice pot duce la pierderi importante de apă.
Read More

Rosiile scad riscul de accident vascular cerebral

Rosiile scad riscul de accident vascular cerebral
Persoanele care consuma rosii, bogate in licopen, un puternic antioxidant, prezinta mai putine riscuri de a suferi un accident vascular cerebral, potrivit unui studiu finlandez publicat in Neurology, revista a American Academy of Neurology.

Cercetarea arata ca persoanele care au in sange un nivel ridicat de licopen prezinta cu 55% mai putine riscuri de a suferi un accident vascular cerebral. La studiu au participat 1.031 de barbati, cu varste cuprinse intre 46 si 65 de ani.

Nivelul de licopen din sange a fost masurat la inceputul studiului, iar participantii au fost monitorizati, in medie, timp de 12 ani, timp in care 67 dintre ei au suferit un accident vascular cerebral.

Din cei 258 de barbati cu nivelul cel mai scazut de licopen in sange, 25 au suferit un atac cerebral, fata de 11 din randul celor 259 de barbati cu nivelul cel mai ridicat de licopen in sange. Cercetatorii nu au luat in considerare accidentele vasculare cerebrale provocate de un cheag sangvin si nici cele provocate de o hemoragie.

De altfel, participantii care prezentau in sange cel mai inalt nivel de licopen aveau cu 59% mai putine riscuri de a suferi un atac cerebral din cauza unui cheag decat cei cu cel mai mic nivel de licopen in sange.

"Studiul vine sa sublinieze virtutile unui regim alimentar bogat in fructe si legume care poate diminua riscul de accident cerebral", subliniaza Jouni Karppi, de la Universitatea din Finlanda, din Kuopio, autorul principal al studiului.

Cercetatorii au analizat si nivelurile altor antioxidanti prezenti in sange - alfacaroten, betacaroten, alfatocoferol (o forma de vitamina E) si vitamina A (retinol) -, insa nu au gasit nicio asociere intre nivelul acestora si diminuarea riscurilor de accident cerebral.

Surse de licopen

Licopenul se gaseste in cantitate mare in alimentele rosii, galbene si portocalii, dar cele mai importante surse sunt rosiile, pepenele verde si grapefruit-ul rosu. Licopenul se poate obtine foarte usor din alimente si nu este recomandat sa consumati suplimente.

Asociati alimentele bogate in licopen cu grasimile

Tineti cont de faptul ca licopenul este liposolubil si astfel este mult mai bine absorbit de organism in prezenta grasimilor. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa consumati grasimi doar pentru absorbtia acestuia. Uleiul de masline este perfect pentru a facilita absorbtia licopenului si astfel va asigurati si o parte din cantitatea zilnica necesara de omega 3.
Read More

Invazia musulmana este o manipulare ordinara

Invazia musulmana este o manipulare ordinara
Bacauanul Hamad al-Essa Talal este un sirian stabilit in Romania de mai bine de 30 de ani si a avut curajul sa afirme
 lucruri pe care multi dintre romani cu greu pot sa le inteleaga. Citeste mai departe afirmatiile periculoase despre interesele economice ale Uniunii Europene care se suprapun intereselor militare ale Rusiei in Siria.
Un sirian stabilit de peste 30 de ani in Romania spune ca invazia musulmana este „o manipulare ordinara”.
„Miza este economica. In coasta Siriei s-a descoperit un bazin imens de gaz. Turcii i-au propus lui Assad sa faca un gazoduct sa ajunga pana la europeni. Rusilor nu le convine sa piarda controlul asupra gazului, pentru ca e o arma strategica si o arma militara. Apoi, rusii mai au o cauza pentru care nu vor sa scape regimul Assad din mana. In Siria este singura baza militara rusa din Marea Mediterana. Alta nu au. Americanii vor sa-i inlature de acolo. Siria este punct de legatura. Iranul are foarte multa influenta in Irak, care are granita vecina cu Siria. Iar prin Siria trece la Liban, la Hezbollah. Arabia Saudita nu vrea ca iranienii, care-s sunniti, sa-si extinda zona de influenta. Si atunci sprijina, chipurile, revolutia”, a declarat bacauanul Hamad al-Essa Talal,in presa locala.
Potrivit medicului sirian, imigrantii n-au de ce sa vina in Romania, sunt obisnuiti sa traiasca alaturi de crestini si majoritatea sunt de profesie doctori, avocati si IT-isti.
„Eu cred ca sunt refugiati. Nu cunosc structura, nu-i cunosc pe toti, dar marea majoritate cred ca sunt refugiati, pentru ca razboiul din Siria, care dureaza de 4 ani, a dislocat vreo 14 milioane de sirieni. Vreo 8 sunt in tarile din jur: Turcia, Irak, Iordania si Liban… aia saraci, care nu au avut decat sa fuga de moarte si de bombele lui Assad. Restul, asa-zisii imigranti care au venit in Europa, sunt din patura de mijloc: doctori, avocati, IT-isti, care au acumulat niste bani, au vazut ca nu se rezolva situatia si cauta un trai mai bun. Sunt oameni care gandesc si stiu ce vor. Un avocat ce sa faca? Un medic sa vina sa ia 200 de euro aici, in Romania? Tinta lor este o tara unde sunt platiti mai bine. Si eu daca eram, si dumneavoastra daca erati, daca tot ati plecat din tara, din glie, cautati o tara in care sa fiti platiti mai bine, sa ii puteti ajuta si pe cei de acasa. Cred ca acum cineva manipuleaza. Ei, de la primele zile ale razboiului au fost emigranti, au fugit”, spun acesta intr-un interviu in presa locala.
Acesta spune ca majoritatea celor care vin in Europa sunt obisnuiti sa traiasca alaturi de crestini.
„Majoritatea celor care emigreaza acum sunt arabi crestini. Ideea ca e o invazie musulmana e o manipulare ordinara. Majoritatea celor care au migrat din Siria sunt crestini. Desigur ca mai sunt si musulmani, dar cum au convietuit 2000 ani impreuna, mai pot convietui si de acum inainte inca 2000, nu sunt probleme”, spune acesta.
„Americanii, daca ar fi vrut, in trei minute l-ar fi inlaturat pe Assad, cum au facut cu Gaddafi. Americanii nu au democratizat nici Afganistanul, nici Irakul si nici Vietnamul. Ei folosesc acest cuvant pentru creduli. Or sa vina sa-ti ia resursele. Democratia nu se face cu bombe. Daca se vrea o solutie, se gaseste. Se adunau toti factorii de decizie si in trei zile se gasea o solutie. Sub ONU se fac alegeri anticipate libere. Assad ce a facut? A fugarit 16 milioane afara. Acum, daca face alegeri, are doar adeptii lui. El ce face acum? Aduce din Iran si Liban oameni si, in orasele distruse, le face buletine si repopuleaza. A distrus, construieste alte case, ca sa stearga orice urma, si aduce o alta populatie pentru o schimbare demografica. Asa isi asigura sustinere”, mai spune sirianul.
El sustine ca imigrantii vor sa se intoarca in Siria.

„Eu cred ca 99% vor sa se intoarca. Daca ar fi vrut sa plece definitiv, nu stateau patru ani ca sa plece. Au tot sperat ca se va gasi o solutie. Americanii au pornit aceasta revolutie, cand au spus ca ii sprijina. Oamenii s-au lasat pacaliti. Au crezut ca va fi ca in cazul Libiei sau Tunisiei, unde a fost inlaturat presedintele. Uite ca nu s-a intamplat asa. 4 ani au asteptat.
Cred ca nimeni nu pleaca din tara lui de bine. Cand conditiile or sa devina favorabile, sper cat mai curand, 90% se vor intoarce. Dar daca se prelungeste criza si cei care stau afara, cand nu se vede nicio perspectiva economica pentru a trai mai demn, si incep sa trimita copiii la scoala, copiii sa se integreze acolo, va fi mai greu sa se intoarca. Daca in 3-4 ani va fi pace, cred ca majoritatea se vor intoarce. Daca dureaza mai mult de atat, cred ca vor cauta alte solutii”, spune el.
Read More

Sucul de pere regleaza digestia, motive pentru a consuma pere

Sucul de pere regleaza digestia, motive pentru a consuma pere
Sunt fructe delicioase ce contin apa in proportie de 80%, fibre, acizi organici liberi potasiu, fier si vitamina C. Perele, caci despre ele este vorba, trebuie consumate cu tot cu coaja pentru a beneficia de proprietatile acestor fructe delicioase de toamna.

Din pere se pot face decocturi si compoturi care sunt bogate in substante cu proprietati astringente numite tamine, fiind de un real folos in tulburarile intestinului. Sucul de para regleaza digestia si este recomandat persoanelor care sufera de diabet zaharat si obezitate.


Perele au un indice glicemic redus (30), motiv pentru care sunt digerate si absorbite mult mai lent fata de alimentele care au un indice glicemic mediu sau mare. Astfel, perele sunt recomandate in prevenirea obezitatii, diabetului si a bolilor coronariene. In special pentru diabetici, perele pot imbunatati nivelul de glucoza din sange, ajuta la pierderea in greutate si la imbunatatirea concentratiei. Iata si alte beneficii ale perelor:

Mentin ochii sanatosi
Pe langa morcovi, si perele ajuta la mentinerea ochilor sanatosi. Potrivit unui studiu publicat in Arhivele de Oftalmologie, 3 portii de fructe consumate in fiecare zi reduc cu 36% riscul de aparitie a degenerescentei maculare - cauza principala in pierderea vederii la persoanele in varsta. Inlocuieste alimentele bogate in calorii cu fructe delicioase, precum perele, merele, gutuile, care asigura vitaminele necesare organismului.

Previn aparitia cancerului

Perele contin acid hidroxicinamic care s-a dovedit ca ajuta la prevenirea cancerului de stomac. O portie de mere si pere pe zi este asociata cu un risc mai scazut de cancer pulmonar la femei. Mai mult de atat, cercetatorii au ajuns la concluzia ca persoanele care au o dieta bogata in fibre au un risc mai scazut de a dezvolta cancer de colon decat cele care consuma fibre in cantitati mici.

Fibrele ajuta la eliminarea substantelor toxice din colon, substante care pot provoca inflamatii si distrugerea celulelor peretelui colonului, ducand la aparitia cancerului.

Un alt nutrient care se regaseste in compozitia perelor, cuprul, ajuta la prevenirea cancerului de colon. Cuprul este necesar pentru a crea enzime specifice in organism ce actioneaza ca antioxidanti cu rol in neutralizarea radicalilor liberi.

Un alt studiu care a examinat dietele a peste 50 de mii de femei aflate in postmenopauza, timp de 8 ani, a dovedit faptul ca persoanele de sex feminin care au mancat mai multe fibre au fost cu 34% mai putin susceptibile de a dezvolta cancer la san decat cele care au consumat foarte putine fibre.

Au efecte benefice asupra ovarelor si testiculelor

Coaja perelor contine o substanta denumita amfakt care actioneaza asupra proteinelor ce determina eliberarea hormonilor ovarieni, potrivit oamenilor de stiinta. Astfel, in ovar sunt fabricate anumite structuri cu rol in cresterea sensibilitatii neuro-psihice a sistemului nervos in zonele in care apare perceptia placerii organismului feminin. De asemenea, in cazul barbatilor, aceasta substanta favorizeaza declansarea mai rapida a erectiei, scazand nivelul producerii de androgeni testiculari.

Trateaza inflamatiile, artrita si guta

Cunoscute ca fructe hipoalergenice, perele nu sunt de natura sa cauzeze reactii alergice. De aceea se recomanda consumul de pere chiar si la copiii de varste foarte mici. Totodata, ele pot fi utile in tratarea inflamatiei mucoaselor, in tulburarile cronice, artrita si guta.

Atenueaza constipatia

Perele contin mult mai multe fibre fata de alte fructe, fapt pentru care ajuta la digestie, insa joaca si un rol important in mentinerea glicemiei in limite normale prin incetinirea absortiei carbohidratilor din intestin in sistemul circulator sangvin.

De asemenea, perele sunt recomandate copiilor care sufera de reflux gastro-esofagian deoarece ele nu afecteaza mucoasa
stomacului. Au rolul si de a atenua constipatia datorita pectinei care este diuretica si poate avea un efec laxativ usor. Se recomanda sucul de pere pentru reglarea tranzitului intestinal.


Reduce febra si calmeaza durerile in gat

Un pahar mare cu suc de pere s-ar putea sa iti reduca febra si sa iti calmeze durerile in gat. Pentru un sistem imunitar crescut se recomanda consumul de pere regulat datorita antioxidantilor ce se regasesc in compozitia acestor fructe de toamna.

Efect sedativ si cicatrizant

Printre numeroasele beneficii ale consumului de pere se numara si efectul sedativ si calmant al sistemului nevos, dar si efectul cicatrizant pe care il are asupra tenului. Mastile realizate din pere ajuta la vindecarea acneei datorita actiunii astringente a pulpei de para. Se aplica cateva felii pe obraz, se lasa sa actioneze cateva minute, dupa care se clateste fata cu apa calduta.
Read More

Concurs Domestos 2015 - Sustine igiena de 10

Concurs Domestos 2015 - Sustine igiena de 10
Campania Domestos "Sustine igiena de 10" se desfasoara in perioada 16 septembrie 2015 - 30 noiembrie 2015.
Campania se adreseaza elevilor cu varste intre 6 - 10 ani din ciclul primar.
Inscrierea se face de catre cadrul didactic pe website-ul www.domestos.ro la sectiunea dedicata initiativei creative, mentionad numele unitatii de invatamant, clasa, judetul datele de contact al invatatorului.
Mecanismul de desfasurare:
In perioada 16 septembrie 2015 - 30 noiembrie 2015 cadrul didactic impreuna cu elevi trebuie sa incarce un material creativ (desene, texte, fotografi, filme).
Premii prin tragere la sorti:
1 x 5.000 de euro si produse Domestos pentru igiena unitatii scolare.
1 x 3.000 de euro si produse Domestos pentru igiena unitatii scolare.
1 x 2.000 de euro si produse Domestos pentru igiena unitatii scolare.
Etragerea celor 3 scoli castigatoare va avea loc in perioada 02 - 18 decembrie 2015.
Anuntarea castigatorilor se face in data de 11 ianuarie 2016.
Read More

Concurs Milka 2015, trimite codul pe www.milka.ro

Concurs Milka 2015, trimite codul pe www.milka.ro
Campania Milka va incepe in data de 21 septembrie 2015 si va lua sfarsit la data de 21 noiembrie 2015.
Pentru a participa la Campania Milka trebuie sa indeplinesti urmatoarele cerinte:
Persoana fizica, domiciliul/rezidenta in Romania, varsta de minim 18 ani.
Produse participante:
Ciocolata Milka cu ambalaj promotional.
Mecanismul de participare: In perioada 21 septembrie 2015 - 21 noiembrie 2015 achizitioneaza minim o ciocolata Milka participanta la Campanie si trimite codul promotional prin SMS la 1830 sau pe www.milka.ro.
Premii instant:
300 x Consola Nintendo will mini.
300 x Tv Samsung si Home Cinema.
400 x Joc Caton.
La un singur cod trimis poti castiga un joc Cotan. la 3 coduri trimise ai sansa sa castigi consola Nintendo, iar la 4 coduri trimise poti castiga Tv Samsung si Home Cinema.
Read More

Trimite codul Pall Mall 2015 pe mereumaimult.ro

Trimite codul Pall Mall 2015 pe mereumaimult.ro
Campania Pall Mall se desfasoara in perioada 14 septembrie 2015 - 08 noiembrie 2015.
Participanti la aceasta Campanie trebuie sa indeplineasca urmatoarele condi:
Persoana fizica cu domiciliu/rezidenta in Romania, varsta de minim 18 ani.
Produse participante:
Pall Mall Extra Cut Ckick One - Black si Blue.
Mecanismul de desfasurare:
In perioada 14 septembrie 2015 - 08 noiembrie 2015 achizitioneaza minim un produs participant la Campanie mentionat mai sus si trimite codul alfanumeric prin SMS la 1833 sau pe www.mereumaimult.ro.
Premii:
Premii instant: 350.000 x Pachet de tigarete Pall Mall Extra Cut One.
Marele premiu: 1 x Vacanta All Inclusiv in Bahamas.
Read More

Catalog Avon c16 - 2015

Catalog Avon c16 - 2015
Catalog Avon c16 2015 online (brosura Avon c16 2015)
Pregateste lista de cadouri, idei de caoduri pentru cei dragi.
Cadouri de Moc Craciun pentru familie.
Cele mai bune oferte de pe aceasta brosura ce nu merita ratate!
Catalog Avon Campania 16 - 2015 (12 noiembrie - 2 decembrie 2015)Trebuie să recunoaștem că noi apreciem de tehnica folosită de Lauren Andersen, Makeup Artist Avon Global. Pentru un cat eye perfect,
My Avon c16 2015 si Ofertele pentru reprentanti Avon c16 2015.
Read More